זה ידוע שהצבא צועד על קיבתו ושחייל רעב יכול לאכול הכל, אבל התכולה של מנות הקרב יכולה להפתיע, מאוד. כשבוחנים את מנות הקרב מכל העולם, אפשר למצוא שרובן מכילות פחיות שימורים, מאכלים שמוכנים לאכילה בהפשרה או בתוספת של מעט מים כאשר העיקרון המנחה הוא – שזה יהיה זמין לאכילה כמה שיותר מהר. ועדיין, כל מנת קרב משקפת את התפריט של כל מדינה.
צבאות העולם השקיעו לא מעט זמן וכסף על עבודתם של מהנדסי המזון שייצרו את מנת הקרב המושלמת – זו שתספק לחייל את כל האנרגיה שהוא צריך בשדה הקרב במינימום משקל ומינימום השקעה בהכנת המזון ורצוי שלא תעורר דחיה גדולה מדי (כנראה שכשפיתחו את הלוף, מישהו נרדם בשמירה). כך לדוגמא מנות הקרב של צה"ל עברו שדרוג לפני כארבע שנים כאשר נוספו אליהן מרכיבים כמו עלי גפן ממולאים ושעועית ברוטב עגבניות, אבל נראה שלמרות החלווה והבוטנים הקלויים, יש עוד לאן לשאוף.
כך למשל, החיילים הבריטים באפגניסטן מקבלים במנות הקרב שלהם עוף טיקה מסאלה, פסטה ברוטב ירקות ועוגיות סנדוויץ' עם ריבה, זה בנוסף לקפה ובקבוקון טבסקו. מה ששמעתם. באיטליה, לעומת זאת, מנת הקרב מכילה פריט מסקרן הרבה יותר - בקבוקון יין עם 40 אחוזי אלכוהול. אם שותים לא נלחמים? לחיילים האסטונים יש במנת הקרב דג מעושן, והגרמנים לא ויתרו על נקניקיות כבד.
הגארדיאן הבריטי אסף מנות קרב מחיילים שמשרתים מאפגניסטן והציגו לראוות העולם על איזה קיבה צועד כל צבא, מוזמנים לצפות ולהזיל ריר, או שלא.
לסיום, הבאנו לכם סרטון של שני חבר'ה ישראלים שבמהלך טיול בניו זילנד מצאו מנת קרב מקומית. אין ספק שלניו זילנדים היה לא מעט זמן לחשוב איך לפנק את החיילים שלהם בשטח.