הקונגרס האמריקאי החליט לבטל רכש מתוכנן של שתי סוללות כיפת ברזל נוספות תוצרת רפאל, אחרי ששתיים כבר נרכשו מישראל. צבא ארה"ב דחף בשנה האחרונה לרכש של אותן שתי סוללות נוספות, אולם הקונגרס החליט להשקיע את התקציב במערכת מקומית של חברת ""Dynetics ו-"ריית'און" ליירוט טילים ורחפנים.
צבא ארה"ב שדרש לקבל ארבע סוללות כיפת ברזל, קיבל לידו שתי מערכות. אחת מהן נפרסה באי גואם במסגרת מבצע "אי הברזל", שם בדקו את יכולות המערכת והתאמנו בהפעלתה.
שתי הסוללות הנוספות, מספר שלוש וארבע, היו אמורות להירכש עד ל-30 בספטמבר 2023 על בסיס התקציב של שנה זו. אולם כבר אז האמריקאים הציבו סייג בדבר התקדמות בפרויקט המקומי. כעת, הרכש האופציונאלי של הסוללות האלה בוטל על ידי הקונגרס.
לפי הסיכום, "ההוראה לא תבטל את דרישת הצבא לפרוס יכולות הגנה זמינות נגד טילים", כלומר יהיה תקצוב לתפעול סוללות כיפת הברזל שנרכשו ונמצאות במלאי. אותן סוללות נרכשו בכדי לגשר על פער קיים עד להגעת המערכת המקומית מסוג "Enduring Shield", שזוכה לתיעדוף.
על חשבון הרכש של אותן סוללות נוספות של מערכת כיפת ברזל, יקבל הצבא האמריקאי 12 משגרים עד סוף חודש מרץ 2023. עד מרץ 2024 יקבל הצבא עוד 16 משגרים ו-60 מיירטים המבוססים על טילי AIM-9X "סיידווינדר".
במהלך השנים הקרובות צבא ארה"ב רוצה לקבל 400 משגרים שידעו להתחבר לרשת המכ"מים שלהם, של חיל האוויר ושל הצי עם אלפי מיירטים. המערכת האמריקאית תהיה חלק ממערך רב שכבתי נגד טילים בליסטיים, רקטות, טילי שיוט, פצמ"רים ומטוסים ללא טייס.
בחודש אוגוסט האחרון רפאל התמודדה עם כיפת ברזל במכרז של הצבא האמריקאי מול המערכת של "Dynetics" ו-"ריית'און". ההפסד הישראלי היה מפתיע, לאור העובדה שהמערכת האמריקאית הייתה בפיתוח ואילו לישראלית היה ניסיון מוכח.
גם המחירים היו לטובת הישראלית, בפער. טיל מיירט מסוג "טמיר" של מערכת כיפת ברזל עולה כיום פחות מ-20,000 דולר. מנגד, הטיל המיירט של המערכת האמריקאית המבוסס על טיל אוויר-אוויר AIM-9X עולה כ-500,000 דולר לטיל, וירד ע"פ התוכניות לאזור ה-300,000 לטיל מיירט אחד.