בית הדין המשמעתי במטה הארצי של המשטרה דן לאחרונה בעניינו של מפקד במג"ב, שהעיר הערה גזענית מכוערת ומזלזלת ללוחם ואף הכה אותו בפניו בשני מקרים.
תחילת הפרשה לפני כשנתיים, אז המפקד בדרגת רס"מ העיר את הלוחם משנתו בדרך אלימה, תוך מכות בראשו. האחרון התעורר וביקש מהמפקד להפסיק. חודש לאחר מכן, במהלך טיול יחידתי, המפקד עלב בלוחם על רקע מוצאו ואמר לו בזלזול: "באתיופיה הייתם רודפים אחרי כבשים".
הלוחם מצדו לא נשאר חייב וענה למפקד. בתגובה לכך הכה אותו המפקד בפניו, בתוך אוטובוס שהסיע את חיילי הפלוגה. הלוחם התלונן על מעשיו של המפקד ובמג"ב שקלו להרחיק אותו מהפלוגה, אבל התמהמהו בקבלת החלטה. בינתיים הלוחמים סיימו את שירותם, השתחררו והמפקד נותר בתפקידו.
בהמשך, הוחלט להעמיד את המפקד לדין משמעתי במטה הארצי של המשטרה, באשמה של התנהגות בלתי הולמת במספר מקרים. התובעת במשפט ציינה, כי יש לקחת בחשבון שמעשיו של המפקד הנאשם נעשו מול לוחמים נוספים, דבר שפגע עוד יותר בלוחם.
המפקד הביע חרטה על מעשיו וציין כי בעקבות דבריו הורחק מהיחידה לתקופה קצרה. סנגורו הגיש לשופטי בית הדין מכתבי הערכה רבים שכתבו מפקדים אודות הנאשם. הסנגור ביקש להסתפק בעונש של נזיפה בלבד. שופטי בית הדין מתחו ביקורת על התנהגותו של הנאשם, וציינו כי מצופה ממנו כמפקד וכשוטר להפנים את ערכי המשטרה וליישמם.
"מפקד הוא מפקד בכל עת ועליו להיות אחראי ושקול בכל אורחותיו", ציינו השופטים והוסיפו כי עליו: "לדאוג לשלומם ורווחתם של פקודיו ובוודאי שלא להתנהל באופן שעלול לפגוע בהם או לגרום למי מהם מצוקה, אי נוחות, השפלה וחוסר ביטחון או כל פגיעה קשה אחרת". לאחר דברי הביקורת, השופטים גזרו על הנאשם עונש של נזיפה חמורה, קנס של 2,000 שקל והורדה בדרגה אחת על תנאי לחצי שנה.