חיל האוויר הישראלי נכנס לעשור חדש אחרי ששינה את פניו. קלט את מטוסי החמקן מהדור החמישי מצד אחד ואיתם גם את מטוסי ההדרכה של הדור הבא. מנגד הוציא מהשרות מטוסים ישנים שעברו אחר כבוד למוזיאון בחצרים.
העשור התאפיין בהתעצמות התקיפות שבעבר היו רק בודדות מהן "על פי פרסומים זרים", באימונים בינלאומיים בארץ ובחו"ל ובכניסת מערכת "כיפת ברזל" ששינתה את מערך ההגנה האווירית ואת חוקי המשחק באזור.
בשנת 2010 חיל האוויר השתתף במבצע "רוחות שמיים" לבלימת המשט לעזה שמוכר היום בעיקר בגלל אירועי המרמרה. בשנה זו הוסמכו הקצינים הראשונים של מערכת כיפת ברזל שעדיין לא הייתה מבצעית. קצינים שלא ידעו איזה שינוי יעשו באזור.
בשנת 2011 דבר משמעותי קורה בחיל, מערכת כיפת ברזל מוכרזת מבצעית ובאפריל רושמת יירוטי בכורה באשקלון ובבאר שבע. האיתן - הכטב"מ הישראלי הגדול ביותר שנכנס שנה קודם לשירות בחיל האוויר הופך למבצעי.
בשנה 2012 נרשם היירוט ה-100 במספר. טייסי חיל האוויר תוקפים כ-1,500 מטרות במהלך מבצע 'עמוד ענן' שבמהלכו נתון היירוטים המוצלחים של סוללות כיפת ברזל מזנק דרמטית ל-428 מה שמעלה את יוקרתה של המערכת וגם את אחוזי הגיוס למערך.
לראשונה מזה שנים, חיל האוויר וחטיבת הצנחנים תרגלו הצנחת חטיבה שלמה ממטוסי קרנף. למעלה מ-1,000 לוחמים צנחנים הוצנחו בלילה אחד.
בשנת 2013 מתקיים בפעם הראשונה תרגיל "Blue Flag" (דגל כחול) הבינלאומי בישראל. עשרות מטוסי קרב איטלקיים, יווניים ואמריקאים התאמנו יחד עם הישראלים. חיל האוויר דיווח על אימון מיוחד שעיקרו טיסה לטווחים ארוכים מאוד.
15 שנים אחרי שהאישה הראשונה סיימה את קורס הטיס, חיל האוויר החליט שנשים טייסות יוכלו לטוס כשהן בהיריון לפי הנחיות יחידת הרפואה האווירית.
לראשונה כיפת ברזל מיירטת רקטה ששוגרה מסיני לאילת וגם רקטות מלבנון, אולם רק חלק מאותו מטח. בשנה זו חיל האוויר מתחיל לתקוף מטרות בסוריה כדי לבלום את התחמשות חיזבאללה. עדיין לא מדברים על התבססות איראנית.
שנת 2014 הייתה רוויה בפעילות מבצעית מבחינת החיל כאשר השיא מגיע בחודשי הקיץ עם מבצע "שובו אחים" שגולש למבצע "צוק איתן". מטוסי ומסוקי הקרב תקפו והשמידו למעלה מ-5,000 מטרות, מערך ההגנה האווירית יירט כמות שיא של רקטות, 735 על ידי 9 סוללות כיפת ברזל.
זאת בנוסף למספר כטב"מים וגם מטוס סוחוי-24 סורי שחדר לשטח ישראל ויורט על-ידי מערכת "פטריוט".
כיפת ברזל פועלת בפעם הראשונה בצפון, אולם ללא הצלחה. מטוס התובלה C-130J שמשון הראשון של חיל האוויר נוחת בבסיס נבטים וחיל האוויר מקבל גם את ה"לביא" (M-346), הראשון שלו שנכנס למערך ההדרכה בבית הספר לטיסה.
גם מערך הכטב"ם מתחדש אחרי שה"כוכב" (הרמס 900) הפך למבצעי במהלך מבצע "צוק איתן".
בשנה זו חיל האוויר נפרד ממסוקי הקוברה שנכנסו לשרות ב-1977, ומערך מסוקי הקרב נשאר רק עם טייסות אפאצ'י.
בשנת 2015 חיל האוויר פותח את טייסת 140 - החמקן הראשונה שלו, עליה מפקד סא"ל י'.
בינואר נטען שחיל האוויר הישראלי תקף בגבול סוריה שם נהרגו מפקדים בכירים בחיזבאללה ובמשמרות המהפכה שעסקו בהקמת יחידת טרור ברמת הגולן. בדצמבר אותה שנה נטען שחיל האוויר ביצע סיכול ממוקד וחיסל את סמיר קונטאר ועוד 7 אנשי חיזבאללה.
חיל האוויר נפרד ממטוס הקרב האמריקאי הראשון שלו, הסקאיהוק 48 שנים אחרי שנכנס לשירות.
טייסות הסופה הישראליות קיבלו לראשונה את פצצות ה"ברד חד" (SDB) לטווחים ארוכים שנחשבות למדויקות.
חיל האוויר מסיים את פרויקט יסעור 2025 שאמור להאריך את חיי המסוק הוותיק עד לשנה זו.
בשנת 2016 נפתח עידן חדש בחיל האוויר הישראלי. בינואר נחשף מטוס ה- F-35I הראשון של ישראל בטקס מרשים בארה"ב. בדצמבר של 2016, אחרי עיכובים רבים בגלל מזג אוויר, זוג החמקנים הראשון נוחת בישראל לטקס במעמד ראש הממשלה ונשיא המדינה.
מי שעוד היו בטקס הם חברי המשלחת הראשונה של טכנאי האדיר שחזרו מארה"ב, טכנאי החמקן הראשונים. רק 16 שעות אחרי הנחיתה הראשונה המטוס ממריא לטיסת בכורה בשמי מדינת ישראל כשמטיס אותו סא"ל י' מפקד טייסת 140.
מצד שני חיל האוויר נפרד ממטוס הנץ F-16A\B שלושים ושש שנים אחרי שנכנסו לשירות.
כל זה קורה כשבשנה זו נמשכות התקיפות של חיל האוויר בסוריה. הדיווחים הזרים על תקיפות אלה מתגברים לשטף של ממש. בין השאר נטען שישראל תקפה מפקדות של חיזבאללה בסוריה, שיירות נשק ומצבורים של אמצעי לחימה.
בשנה זו גם מדווח שחיל האוויר תקף את ארגון דאע"ש, כולל חוליה באזור רמת הגולן אחרי שאלה ניסו לפגוע בכוח של צה"ל, מטוסי חיל האוויר הפציצו את מוצב UNDOF הנטוש עליו השתלטו אנשי דאע"ש עם 10 פצצות במשקל של טון כל אחת. תקיפות נוספות נרשמות באזור דמשק, בעיקר של מצבורי תחמושת סורים שמיועדים לחיזבאללה.
2017 הוגדרה בחיל האוויר כ"שנת האדיר". במהלך אותה שנה הגיעו לישראל 9 מטוסי F-35I שהצטרפו לשניים שהגיעו בסוף 2016. חיל האוויר הכריז על המטוס כמבצעי ובין השאר לראשונה מטוסי האדיר המריאו לגיחות לילה, ביצעו שת"פ עם מערך הסופה ובמקביל הוכשרו טייסים וטכנאים חדשים.
חיל האוויר נפרד בשנה זו מעוד מטוס, ה"שחף" שיצא משרות אחרי אחרי 41 שנים ו-33,000 שעות טיסה בהם היה מטוס סיור ואיסוף מודיעין במשימות שת"פ עם חיל הים.
בבסיס עובדה נערך תרגיל "בלו פלאג 2017" שהיה לגדול מכולם, כ-1,200 אנשים וכ-80 מטוסים שהגיעו מאיטליה, גרמניה, ארה"ב, יוון, פולין, צרפת והודו.
זו הייתה גם שנת הנשים אחרי שרס"ן יעל הפכה לאישה הראשונה שמונתה לתפקיד סמ"ט בטייסת 106 ("חוד החנית"), סרן גל מונתה לתפקיד סמ"ט בטייסת כטמ"ם בתל נוף וסרן רוני מונתה לתפקיד סמ"ט בטייסת 210 "הנשר הלבן". סא"ל קרן קובליו מונתה לתפקיד מפקדת טייסת תחזוקה, לראשונה בתולדות החיל.
אלוף עמיקם נורקין נכנס לתפקידו כמפקד חיל האוויר באוגוסט 2017. בשנה זו חיל האוויר מיירט שלושה כטב"מים שנשלחו מצפון, משתתף בתרגיל "אור הדגן" שהיה לתרגיל המטכ"לי הגדול ביותר מזה 19 שנה והתמקד בזירה הצפונית.
מערכת "קלע דוד" הוכרזה מבצעית, "חץ 3" נמסרה לשימוש מבצעי ואף בוצע יירוט מבצעי של "חץ" במרץ 2017. נפתח גדוד נוסף ל"כיפת ברזל" ותחת אחריותו נמצאת הפלגה הימית המפעילה את המערכת המותקנת על גבי ספינת הטילים "אח"י להב", ומאפשרת לראשונה ליירט גם במרחב הימי.
2018 הייתה לשנה סוערת מבחינה מבצעית עבור חיל האוויר הישראלי. המלחמה בסוריה מסלימה והופכת ממלחמה למניעת זליגת נשק לחיזבאללה, למלחמה ישירה נגד האיראנים.
על פי פרסומים זרים חיל האוויר מבצע תקיפות רבות נגד מטרות איראניות בסוריה. האיראנים שולחים מצדם מטוס ללא טייס שמיורט על ידי מסוק אפאצ'י ויורים רקטות. מטוס קרב מסוג F-16I מופל על ידי טיל נ"מ לראשונה מזה עשרות שנים ושני הטייסים נוטשים בשלום.
זה מוביל לעוד גל של תקיפות בעיקר נגד התבססות האיראנים בסוריה והריגתם של עשרות סורים וגם אנשי משמרות המהפכה. השיא מגיע בחודש מאי, "מבצע בית הקלפים" שהיה לתקיפה הנרחבת ביותר בסוריה מאז 1974. בתקיפות אחרות משמידים עוד מאות רקטות ושאר אמצעי לחימה.
כשזה קורה חיל האוויר מעורב עמוק גם במלחמה שמתנהלת מול עזה. שנת 2018 מאופיינת כבר בימי קרב שמתחילים בירי רקטות ונמשכים בסבבי תקיפות של החיל. לא מעט ביקורת נשמעת על מטרות התקיפה והגבלות שהוטלו על הטייסים. סוללות כיפות ברזל מיירטות מאות רקטות מצד אחד וחיל האוויר נכשל בסיכול של חוליות הירי.
בנובמבר 2018 כוח מיוחד מסתבך במהלך פעולה בחאן יונס, ומטוסי חיל האוויר מספקים לו מעטפת חילוץ עם מטוסי ומסוקי קרב ומסוק חילוץ מסוג יסעור, שמחלץ אותם תחת אש.
אישה ראשונה מתמנה לתפקיד של מפקדת טייסת טיסה, כשרס"ן ג' ממונה למפקדת טייסת 122 ("הנחשון"). מנגד סא"ל א' מזרוע הכטב"מים של התותחנים הוא הראשון מזרוע היבשה שמתמנה למפקד טייסת בחיל האוויר.
15 שנים אחרי שהיה נווט הקרב הדרוזי הראשון, ג' עושה היסטוריה כשהוא מקבל דרגת סא"ל ובן העדה האתיופית עושה היסטוריה כשהיה לראשון שמסיים קורס טיס.
בשנת 2019 נרשמו כ-12 סבבי לחימה בעזה. חיל האוויר ירה חימושים בהיקף שמוערך ביותר ממיליארד שקלים, חצי מזה רק על טילי טמיר של כיפת ברזל, כשנרשמה מגמת שיפור ביכולת לסכל ולפגוע בחוליות משגרי רקטות. לראשונה החלו להתפרסם דיווחים זרים המייחסים לישראל גם תקיפות בעיראק.
בשנה זו טייסת 135 אוחדה עם טייסת 100 כחלק מהמהלך לסגירת בסיס שדה-דב שעבר בהמשך השנה לבסיס חצור. אירוע דרמטי נרשם אחרי שחופת מטוס F-15 התנתקה במהלך גיחת אימון. המטוס נחת בשלום וגם מקרה זה הפך לאירוע מתוקשר ששודר במהדורות החדשות.
שנת 2019 הייתה שנה בינלאומית. חיל האוויר הישראלי השתתף בתרגיל Cobra Warrior ולראשונה התאמן על אדמת בריטניה. 7 מטוסי F-15 ישראלים ואיתם גם מטוס תובלה מסוג שמשון ומטוס בואינג לתדלוק אווירי השתתפו בתרגיל לצד עוד 40 כלי טיס ממדינות שונות. מטוס F-15 נוסף חזר לישראל בגלל תקלה.
חיל האוויר השתתף לראשונה גם בתרגיל חמקנים, "Tri-lightning", עם בריטניה וארה"ב. היה גם תרגיל בלו פלאג 2019 "דור 5" בו השתתפו מאות אנשי צוות מיוון, גרמניה, ארה"ב ואיטליה. לראשונה הגיעו לישראל גם מטוסי F-35 של חיל האוויר האיטלקי.
לראשונה מאז שנות ה-50 במה שהפך למסורת, חיל האוויר נפרד מה"מאמות". נשים שבישלו ארוחות לטייסים בניחוח ה"מטבח של אמא". המאמות נחשבות לאייקון מרכזי בחיל ובדמות הטייס הישראלי. הן בעלות גישה עד למפקדי החיל והמהלך עורר זעם בחיל האוויר, שם עדיין כועסים על ההחלטה להחליף אותן בטבחים.
בסופו של דבר, אם תשאלו בחיל האוויר עצמו אז שם ודאי יאמרו לכם שכל החימושים והטכנולוגיה לא יעזרו בלי ההון האנושי: ההכנות המקדימות של צוותי הקרקע, בהיבט הטכנולוגי יציינו את אנשי המערך הטכני, יציינו גם את האנשים מאחורי מטרות התקיפה, אלו שמאפשרים לחיל האוויר לנחות איפה שידרש, מי שמאיישים מרחוק את המטוסים המתקדמים או אלו שדואגים לחלץ את מי שצריך ומאיפה שצריך.