צבא העם, עד גיל 24: תהילה הנדי, 25, נולדה למשפחה חרדית בבית שמש. לפני כארבע שנים, חזרה בשאלה וביקשה להתגייס לצה"ל. "גדלתי בבית חרדי, התחנכתי במוסדות חרדיים, קיבלתי פטור משירות צבאי ולא עשיתי שירות לאומי. כשחזרתי בשאלה הבנתי שזו הייתה טעות והחלטתי שאני רוצה להתגייס לצבא ולהיות לוחמת ביחידה הכי קרבית של משמר הגבול. למרות שההורים שלי מתנגדים לזה נחרצות, אני נחושה להתגייס ולתרום למען המדינה כמו כל אזרח. מבחינתי זה ערך עליון", מספרת הנדי.
כבר לפני כארבע שנים פנתה הנדי ליחידת מיט"ב בבקשה להתגייס, אך לא נענתה. לפני כשנה וחצי פנתה שוב, ושוב לא זכתה למענה. "כשראיתי שלא עונים לפניות שלי, החלטתי ללכת בעצמי ללשכת הגיוס בירושלים. פניתי לאחד האחראים על גיוס חרדים לצה"ל. זומנתי לראיון אצל ראש לשכת הגיוס בירושלים ואמרו לי להמתין לתשובה".
שמונה חודשים המתינה הנדי לתשובה ולאחרונה התבשרה שבקשתה נדחתה בגלל גילה: "אמרו לי שאני מבוגרת מידי בשביל לשרת בצבא. זה מאוד מתסכל. איזו מוטיבציה נותנים לחרדים שחזרו בשאלה ורוצים להתגייס לצבא? אני רוצה לתרום למדינה והמדינה בועטת אותי החוצה. אני יודעת שבשביל להתגייס אאלץ לשלם מחיר כבד, גם מחיר כלכלי וגם חברתי. זה לא מפחיד אותי. הרצון שלי לתרום למדינה גובר על כל דבר אחר בעולם. זו תהיה גאווה עבורי ללבוש את מדי צה"ל".
לאחר שבקשתה נדחתה, פנתה הנדי לעו"ד אייל פלטק ובעזרתו פנתה לראש אכ"א ולמפקד מיט"ב בדרישה לגייס אותה לצבא. "אין שום סיבה בעולם להפלות אותה לרעה לעומת עולים חדשים וצעירים שהתגייסו לצבא בגיל 34 ו- 29. היא עומדת בכל הקריטריונים. יש לה מוטיבציה עילאית לשרת בצבא ואני אאבק בכל האמצעים, כולל גם פנייה לערכאות משפטיות במידה הצורך, כדי שהיא תגויס", הדגיש עו"ד פלטק.
לדברי הנדי, צה"ל מנסה לייאש אותה כדי שתוותר על חלומה להתגייס לצבא: "אם יזרקו אותי מהחלון, אטפס דרך הגג, אעשה הכול כדי להתגייס לצבא. שכרתי עו"ד כדי להגשים את החלום שלי להיות שווה בין שווים".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: כל בקשה לשירות בגילאים חריגים נבחנות לגופה. במקרה זה, הנ״ל קיבלה פטור מטעמי דת לפני כ-8 שנים. לאחרונה הוגשה על ידה בקשה להתנדב ובשל גילה החריג זומנה לראיון לבחינת הבקשה. סיכום הראיון הועבר לבחינת המוסמך אשר קבע כי נתוניה אל מול צרכי כוח האדם אינם מצדיקים את אישור הבקשה. לאור נסיבותיה המיוחדות הוחלט לדון מחדש בבקשה ולזמנה לראיון בו ידונו בדבר גיוסה.