הלילה (רביעי) דיווחה סוכנות הידיעות הסורית על זיהוי שיגורים משטח ישראל לעבר תל המשקיף על הגולן, שסוכלו כביכול על ידי מערכות ההגנה של הצבא המקומי. בצה"ל לא התייחסו עד כה לדיווחים מסוריה.

הפעם הקודמת שדווח על תקיפה בסוריה הייתה לפני עשרה ימים, אז הודיע דובר צה"ל כי מטוסי קרב ומסוקי קרב תקפו מספר יעדים צבאיים השייכים לצבא סוריה. השבוע דווח כי יכולות צה"ל לביצוע תקיפות מסוג זה השתדרגו.

"המערכות של רוסיה לא יוכלו להפחית עוד את דיוק התקיפות האוויריות של ישראל בסוריה", כך צייץ בחשבון הטוויטר שלו כתב ה-BBC בפרסית בתחילת השבוע. הוא הוסיף כי זאת הודות ל"מערכת חדשה מתוצרת חברת רפאל לזיהוי יעד אוטומטי, שנוסתה בהצלחה ע"י חיל האוויר הישראלי".


בחברת רפאל הודיעו בחשבון הטוויטר הרשמי שלהם כי בוצע ניסוי מוצלח בפצצה החכמה מסוג Spice 250 שעליה הותקנה מערכת ה-Automatic Target Recognition - ATR - החדשה. חיל האוויר לא הוזכר בציוץ זה.

על פי הודעת החברה, המערכת החדישה והייחודית "רוכשת" את המטרה שהוגדרה לה ולומדת אותה באמצעות אלגוריתמים. כך שגם אם ישנו ניסיון להעלים את המטרה באמצעי לוחמה אלקטרונית. הפצצה זוכרת איפה נמצאת המטרה ויודעת לפגוע בה במדויק.

על פי אותו פרסום זר של כתב ה-BBC הפצצה המשודרגת של רפאל נבחנה בפעולה ממטוס סופה, F16I, של טייסת 107 בחיל האוויר.

הפצצה החכמה, שמכונה בחיל האוויר "ברד קטן" היא חלק מסדרה של פצצות תוצרת רפאל. המשקל "הנמוך" של הפצצה – 125 ק"ג - מאפשר לחמש בכמויות גדולות יותר את מטוסי הקרב, עד 16 פצצות spice 250 על מטוסי F-16 ו- 28 פצצות על מטוסי F-15.


ניתן לשגר אותה ממרחק של כ-100 ק"מ, מה שאומר מחוץ לטווח האיום של האויב. מלבד היכולת לפגוע במדויק גם במטרות ניידות, היא משדרת תמונות תוך כדי המעוף ובכך גם אוספת מודיעין מהשטח. משמעות נוספת היא האפשרות לבטל את ירי הפצצה, במידה וזוהו אזרחים "בלתי מעורבים" ביעד.

מהדיווחים בסוריה עולה כי הירי הלילה סוכל על ידי מערכות הגנה ובנוסף צוין כי לירי קדם עימות אלקטרוני שנועד לשבש את פעילות המכ"מים, עימות שהוא חלק מהיכולות עליהם עונה השדרוג למטוסי חיל האוויר על פי אותו פרסום זר. הסורים דיווחו כי איש לא נפגע הלילה אך נזק נגרם למבנים.