ממשל טראמפ מתכנן להגדיל את היקף הייצוא הביטחוני ולמכור הרבה יותר נשק לעולם. כחלק מהמהלך, מחלקת המדינה תגדיל באופן משמעותי את הצוות שאחראי על ניהול עסקאות הנשק. בנוסף לכך, הממשל מתכנן להקל את הרגולציה על עסקאות והעברת מערכות לחימה, או במילים אחרות - לאפשר מכירת נשק שנאסר עד כה למכירה מחוץ לגבולות ארה"ב, כמו גם סחר במקומות שעד היום ארה"ב נמנעה למכור בהם.
כבר בחודש אפריל האחרון הנחה הנשיא טראמפ את שר ההגנה לעדכן את מדיניות "העברת הנשק הקונבנציונאלי". מדיניות זו מכונה גם בשם המקוצר CAT, ולמעשה מסדירה את מכירת הנשק האמריקאי ברחבי העולם. בין השינויים, הוחלט גם להקל בכל הקשור למכירת מערכות לחימה לא מאוישות מעבר לים, בנוסף להובלת רפורמה שתקל משמעותית על גישה של בעלות ברית למערכות לחימה אמריקאיות.
"מחלקות המדינה, המסחר והביטחון פועלות בשיתוף פעולה הדוק עם התעשייה כדי לשפר את המדיניות והתהליכים בארה"ב, לרבות באמצעות רפורמות בתקנות ורגולציה להעברה ומסחר של נשק (ITAR)", ציין הנשיא טראמפ. "זאת כדי להסיר תקנות מיושנות שיקלו על המסחר, תוך הבטחת העברת נשק לקידום מטרות אסטרטגיות לביטחון הלאומי של ארה"ב", הוא הוסיף.
כבר היום ארה"ב נחשבת לשליטה בכל הקשור לסחר בנשק. רק בשנת 2018 עמד היקף הייצוא הביטחוני שלה על 55.6 מיליארד דולר - עלייה משמעותית ביחס לשנה הקודמת, אז עמד הנתון על 41.9 מיליארד דולר. העלייה הזו נרשמה בין השאר בזכות הסעודים - שרכשו מארה"ב נשק בהיקף של 6.5 מיליארד דולר, בזכות הכוויתים - שרכשו בהיקף של 5.1 מיליארד דולר וגם בזכות הפולנים - שהוסיפו למאזן הזה 4.6 מיליארד, כשרכשו בין השאר מערכות טילי פטריוט כדי להתמודד עם האיום הרוסי.
מחישוב ההיקף הישיר של עסקאות הנשק שנחתמו ואושרו על ידי מחלקת המדינה, (DCS) עולה הנתון המדהים של 136.6 מיליארד דולר, נכון לשנת הכספים 2018. מדובר בעלייה של 28 מיליארד דולר ביחס לשנת 2017.