בצעד נדיר החליט בית משפט השלום בתל אביב להכיר בקצין מצטיין לשעבר כנכה צה"ל בעקבות צפייה בסרט "בופור", שהציף בו לטענתו את הטראומות הקשות שחווה בעת שירותו בלבנון.
י' התגייס לצה"ל בשנת 1987. הוא שירת במוצב בדרום לבנון כלוחם וכצלף מצטיין בפלחה"ן צנחנים. באמצע שנת 1988, חווה אירוע טראומתי מבחינתו: לוחמי חיזבאללה המטירו פצצות מרגמה ואש עוצמתית על המוצב בו שירת, ובמשך כשלוש שעות עמדו י' וחבריו תחת מתקפה. "טילי RPG נורו לכיווני, הייתי בסכנת חיים ממשית. בשלב מסוים, אחד החיילים שהיו איתי בעמדה נסוג מעוצמת האש והשאיר אותי לבד. הדחקתי את האירוע הזה לאורך כל השנים, לא דיברתי על כך עם איש. זה היה אירוע קשה מבחינתי", סיפר י' בתצהיר שהוגש לבית המשפט.
לאחר שסיים את שירותו בלבנון, יצא לקורס מ"כים ולאחר מכן לקורס קציני חי"ר. כשהשתחרר מהצבא, שימש כמאבטח בבית הנשיא (בתקופתו של הנשיא חיים הרצוג ז"ל). בערב יום העצמאות לפני כשש שנים, י' צפה בטלוויזיה בסרט "בופור" המתאר את חוותיהם של חיילי צה"ל במוצב בדרום לבנון, והטראומות הציפו אותו שוב. "בעקבות הסרט, נפתחה אצלי תיבת פנדורה והכול חזר אלי, אפשר לומר שהתפרצה אצלי המחלה. הזכרונות הקשים חזרו אלי, שמעתי את שריקות הפצמ"רים שעפו מעלי. פניתי לקו החם של נט"ל לקבל עזרה, לא יכולתי לישון בלילות", סיפר י'. כיום, הוא מטופל על ידי פסיכולוגיים ופסיכיאטריים ואף אושפז מספר פעמים בבתי חולים.
לדבריו, הוא הספיק להתגרש, להכיר בת זוג שגם ממנה נפרד ולהיכנס לדיכאון עמוק - וכל זאת בעקבות הטראומה בה לקה. מאוחר יותר אף החל להשתמש בסמים כגון קוקאין ואקסטזי. י' פנה לקצין התגמולים במשרד הביטחון בבקשה להכיר בו כנכה צה"ל, אבל תביעתו נדחתה בנימוק שאין קשר בין מחלתו לבין שירותו הצבאי בלבנון, וכי מחלתו פרצה עקב שימוש בסמים.
י' לא ויתר והגיש ערעור על ההחלטה לבית משפט השלום בתל אביב. "לאחר ששקלנו את הדברים, הגענו למסקנה כי המערער הוכיח בראיות מספיקות את נסיבות הצפייה בסרט ואת אלו שבאו בעקבותיה. הגענו לכלל מסקנה, כי המערער סובל מתסמונת דחק פוסט טראומתית הקשורה לשירותו הצבאי, אשר נתנה את אותותיה המינוריים כבר בעת שירותו, דרך חייו האזרחיים ולאחר שחרורו - וכלה בהתפרצותה במלוא העוצמה בצפייה בסרט", הדגישו השופטים בפסק הדין.
י' הוכר כנכה צה"ל, ונקבע שמשרד הביטחון ישלם לו הוצאות משפט בסכום של 15 אלף שקל.