מאות יחידות דיור וחדרי מלון יוקמו במקום בסיס חיל הים שיפונה מהעיר אילת. זאת לאחר שרשות מקרקעי ישראל אישרה את העקרונות והמתווה לפינוי בסיס חיל הים באילת (זיס) המשתרע על שטח של כ-100 דונם. הקרקע תשווק לטובת הקמת 400 יחידות דיור ועוד כ-600 חדרי בתי מלון בעיר לצד שטחי תעסוקה ומסחר. פינוי הבסיס הממוקם, בכניסה הדרומית לאילת, ייעשה בהדרגה מעוד שנה וחצי והוא יבוצע בארבעה שלבים ובכך תוכל רצועת החוף הדרומית של אילת לפעול בצורה רציפה לטובת מתקני תיירות ופנאי.

הבסיס יושב משני צדיו של כביש 90, כאשר ה"מחנה העליון" ששטחו 83 דונמים ממוקם מערבית לכביש 90 בצמוד לשכונות מגורים, ומזרחית לכביש ממוקמים רציפי החוף המשמשים נמל צבאי ימי על שטח של 72 דונמים. במתווה ההסכם נקבע כי שטח המחנה יצומצם ל-52 דונמים בתחום שטח הנמל הימי, מה שיביא לפינוי של כ-20 דונמים על קו החוף על ידי משרד הביטחון, בנוסף ל-83 דונמים שיתפנו כאמור במחנה העליון, כלומר סך השטח שיפונה הוא 103 דונם. מימון עלות העתקת הבסיס נאמדת בעלות של 350 מיליון שקל שימומנו על ידי רמ"י ומשרד הביטחון.

 

מסומן בריבוע בסיס חיל הים באילת, מלמעלה / צילום: רשות מקרקעי ישראל
 מסומן בריבוע בסיס חיל הים באילת, מלמעלה / צילום: רשות מקרקעי ישראל

באילת מוצעים כ-11 אלף חדרים בבתי מלון. בשנים האחרונות לא נפתחו בתי מלון חדשים בעיר שיוכלו לתת מענה לביקוש ובעיקר לטובת הוזלת מחירי הלינה היקרים. בשונה ממלונות אחרים בארץ, הביקוש ללינה באילת, שמונע רובו ככולו מתיירות הפנים, לא נפגע בתקופת הקורונה (כשלא היו סגרים), והן בקיץ והן בחגי תשרי נהנתה אילת מביקוש גבוה ומשיעורי תפוסה גבוהים.

יעקב קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל, מסר כי "רצועת החוף הדרומית שאורכה 9 ק"מ, אשר נותרה לא מפותחת, מהווה הזדמנות יוצאת דופן להעצמת הפוטנציאל הכלכלי והתיירותי של אילת ולפיתוחה באמצעות יצירת מרחבי תיירות ונופש, מיזמים מלונאים, מחד והגדלת היצע יחידות הדיור של העיר לשנים הבאות מאידך".

הכתבה פורסמה במקור בגלובס