ארבע נשים עשו השבוע היסטוריה כשסיימו את ההכשרה כסיירות הפרשים בצבא ארצות הברית, לצד 162 גברים. מדובר באחד הצעדים המשמעותיים בהטמעת נשים לצד גברים בכל היחידות הלוחמות בצבא האמריקני. בסיום הכשרה שאורכה של כ-17 שבועות (לא כולל הטירונות), ארבע הנשים הפכו לסיירות הראשונות בצבא ארצות הברית. מדובר ביחידות שהן העיניים והאוזניים של המפקדים בשדה הקרב. הנשים סיימו את ההכשרה בציונים גבוהים למדי והוחלט להציב אותן בדיביזיה המוטסת ה-82 וביחידה מוטסת יוקרתית נוספת, מהמעוטרות ביותר בצבא האמריקאי: דיביזיית הפרשים הראשונה. אחת הנשים אף מונתה להדריך בקורס.
לוחמי סיירות הפרשים נחשבים ללוחמי עילית המתמחים בהפעלת מגוון גדול של כלי נשק, אמצעי חבלה ומערכות תצפית ואיסוף מודיעין. תפקיד הסיירים הוא לנוע לפני הצבא הגדול ולהעביר למפקדים מודיעין על הזירה אליה הוא שולח את הכוחות שלו. כמו כן, מעבירים הסיירים מודיעין על האויב וגם על תנאי השטח ועוד. "כל חייל חייב לעמוד בסטנדרט אחיד במהלך האימונים וההכשרה שלו", אמר קולונל ג'ון קושינג מפקד חטיבת השריון 194 לכלי התקשורת בארה"ב. "השקענו הרבה מאוד זמן ומחשבה כדי להיות מוכנים לקבלת הנשים להכשרה במערך שלנו". קצינים ומפקדים נוספים ציינו שרק ההכנות עבור קבלת הנשים נמשכו כ-18 חודשים. "טקס ההסמכה מציין נקודה חשובה בהסמכה של הסייר המקצועי", סיכם קצין בכיר בחטיבת הפרשים ה-15. לדבריו רק מהרגע שסיימו את ההכשרה "הם הפכו לחיילים".
בזמן שבישראל נשים יכולות לשרת כטייסות קרב, לוחמות במג"ב או ביחידות חי"ר של מערך הגבולות בלבד, (ומנועות משירות בחטיבות החי"ר, השריון והיחידות המובחרות), בצבא ארה"ב נשים הוסמכו כטנקסטיות כבר בנובמבר 2016. בחודש מאי השנה, הנשים הראשונות סיימו את טירונות החי"ר של צבא ארה"ב. עכשיו, כאמור, נשים הפכו ללוחמות בסיירות.
כל זה קורה לאחר שבשנת 2013 החליט ממשל אובמה לפתוח את כל היחידות הקרביות לנשים. הצבא האמריקני הצליח לפתח סטנדרט ביצועים זהה לגברים ולנשים וזאת כדי להבטיח שהיחס למתגייסים ולמתגייסות לחי"ר יהיה שווה לכולם. סטנדרט הביצועים חשוב כל כך, בעיקר בעקבות ההאשמות שבתחילת הדרך טענו שהצבא הקל את הסטנדרטים כדי לסייע לנשים הראשונות לסיים את ההכשרה ליחידת העילית ה"ריינג'רס". הצבא עשה מאמצים אדירים כדי להימנע מחריגים בהכשרות השריון, חי"ר ויחידות מיוחדות.