ביקורו ההיסטורי של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בארץ, הזכיר לנו את הסיפור של אריב מג'יד, סטודנט להנדסה בן 23, שעזב את ביתו בהודו והגיע לעירק יחד עם שלושה מחבריו לפני כשנתיים, על מנת להצטרף לדאע"ש. רק שתכניות לחוד ומציאות לחוד: בעוד שמג'יד תכנן להפוך ללוחם, בדאע"ש חשבו אחרת והפכו אותו לעובד ניקיון.
מספר חודשים לאחר מכן, הגיע מג'יד חזרה למומבאי. מיד עם הגעתו, הוא נעצר בידי הרשויות ההודיות, נחקר והואשם בעבירות טרור. בחקירתו סיפר הצעיר כי אנשי הג'יהאד דחקו אותו לשוליים ואילצו אותו להגיש להם מים ולבצע עבודות פשוטות אחרות, כגון ניקוי השירותים. למרות שמג'יד ושלושת חבריו עברו הכשרה בארגון, מפקדי דאע"ש טענו כי ההודים אינם מספיק חזקים פיזית בכדי להילחם. לכן, במקום לקחת חלק במתקפה הקטלנית כפי שתכנן, המתגייס הצעיר נאלץ לשרת את הלוחמים.
מג'יד יצר קשר טלפוני עם משפחתו ואמר שהוא רוצה לשוב לביתו, לאחר שסבל מפצע ירי בלתי מוסבר, עבורו לא קיבל טיפול רפואי הולם. "רק אחרי שהתחננתי בפני דאע"ש, הם לקחו אותי לבית חולים", תיאר לחוקריו, "לא מלחמת הקודש ולא אף אחת מההטפות בספר הקדוש, באה שם לידי ביטוי".
אביו של אחד מחבריו של מג'יד שעדיין נעדר בעירק, אמר כי הוא חש נבגד על ידי בנו. "הוא קיבל הצעת עבודה בכווית עם משכורת של מעל 8,000 דולר והחליט להתעלם ממנה. עכשיו איך יראה העתיד שלו?" סיפר האב לכלי התקשורת והוסיף, "אני מרגיש מאוכזב מבני. נשקפה לו קריירה מכובדת בהמשך דרכו, אך הוא בחר לוותר עליה ולנצל את האהבה שלנו כדי לבגוד בנו".
למרות שהאוכלוסייה המתונה של הודו מונה בתוכה כ-150 מיליון מוסלמים, היא לרב אינה נגררת לסכסוכים שמתרחשים במזרח התיכון ובמקומות אחרים בעולם. למרות זאת, התרחיש האחרון הביא לחששות בנוגע להתגייסות צעירים הודים נוספים לדאע"ש.