בשבוע שעבר התכנס פורום המטה הכללי ליום דיונים ארוך ומתוח. בסיומו, היה חשוב לרמטכ"ל רב אלוף כוכבי ולאלופי צה"ל, לגשת באופן אישי ולהודות לצוות אחד – הטבחים הצבאיים בניצוחו של השף, רב-נגד אדיר לוגסי.
"הרמטכ"ל אמר לי 'תשמע אדיר, גמרתם אותנו'". שיחזר רנ"ג לוגסי בחיוך. "הוא והאלופים אמרו שהארוחה הייתה מפנקת וברמה גבוהה. כולם הודו לנו בחום וזה כבוד גדול עבורנו".
תפריט הארוחה שהוגשה לרמטכ"ל ולאלופי צה"ל כלל בין היתר מנת דג סלמון על מצע פולנטה. רב-אלוף כוכבי הוא צמחוני ורנ"ג לוגסי דאג לו גם למנת סיגר פלאפל וטחינה בשלושה צבעים. "זו מנה טבעונית שאני הכנסתי בצבא", סיפר.
רנ"ג לוגסי אחראי על הכשרות הטבחים בבה"ד 6 של חיל הלוגיסטיקה, כשהגדרת תפקידו המדויקת היא מפקד תחום ההכשרה הקולינרית. 27 שנים הוא משרת בצה"ל וזו לא הפגישה הראשונה שלו עם הרמטכ"ל.
"בעבר כשניהלתי מטבח בגזרת עזה הוא היה מפקד האוגדה והעניק לי תעודת הצטיינות. גם בכניסה שלו לתפקיד היה כנס גדול של קצינים בכירים להם דאגנו לארוחה", הוא משחזר בשיחה עם mako.
לדבריו, לא בכל כינוס של פורום מטכ"ל מוגשת ארוחה, אך הפעם הזו הייתה מיוחדת. "בשנתיים האחרונות עם הקורונה, מבצע שומר החומות ושאר העיסוקים, המפקדים אכלו בדרך כלל תוך כדי תנועה. הפעם ביקשו מאיתנו להכין ארוחה לשבירת השגרה ודאגנו להם למנות מפנקות".
בכל שבוע מכשיר רנ"ג לוגסי 54 טבחים בסדיר. בה"ד 6 גם שותף בהכשרת טבחים בקבע בבית ספר אזרחי. "אני מעביר גם סדנאות בישול שהן דבר חדש שהכנסתי בצבא. יש לנו שיטות שאין באף מקום בסקטור האזרחי, הטבחים לומדים מתוך ספר מתכונים שבנינו לקורס. שדרגנו את כל ההכשרות".
"זה מקצוע שאתה חייב לאהוב אותו ולחיות אותו כדי לעסוק בו", משתף אותנו השף הצה"לי. "גם אני אחרי 30 שנה בתחום עדיין יושב בלילה באפליקציות ומחפש רעיונות חדשים ומנות שאפשר לשדרג. מעבר לזה אני שם דגש על משמעת והקפדה על כל פרט קטן, הבישול צריך להיות לפי שיטה והכל צריך להיות נקי, מסודר ואסתטי".
לסיכום אומר רנ"ג אדיר לוגסי: "בשנתיים הקרובות יהיו תהליכים שיעלו עוד את רמת האוכל בצבא. אנחנו מעבירים עכשיו סדנאות לטבחים לקראת ארוחות החג בבסיסים ומכניסים סוגי רטבים חדשים שיכניסו טעמים חדשים למנות".