חברת ריית'און האמריקאית פרסמה סרטון מניסוי, בו מיני-כטב"מ (כלי טיס בלתי מאויש) מסוג "Coyote בלוק 2+", מיירט מגוון רחב של כטב"מים בסדרת פיצוצים.
האיום מצד מטוסים ללא טייס התגבר בשנים האחרונות, כאשר לאחרונה נרשמו מספר אירועים בהם בסיסים אמריקאים בעיראק וסוריה הותקפו על ידי כטב"מים מתאבדים מתוצרת איראן. Coyote תהיה התשובה של צבא ארה"ב לאיומים מהסוג הזה בזכות היכולת לפרוס אותה עם הכוחות בקצה. ניתן להתקין אותה גם על נגמ"שים וכלי שיט.
כחלק מהניסויים המבצעיים, בכוונתם לשלוח את Coyote למדינה ששמה לא פורסם במסגרת הפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב. סביר להניח שמדובר בעיראק, יתכן שסוריה ואולי גם סעודיה, שם יש מתקפות מל"טים איראנים של החותים על הכוחות.
בתיעוד מהניסוי ניתן לראות את ה- Coyote מיירט מספר דגמים של כטב"מים בגבהים ומהירות שונה במטווח יומה של צבא ארה"ב. כפי שניתן לראות בסרטון, ראש הקרב מתפוצץ בקרבת המטרה שלו, משגר לעברה גל הדף ורסיסים שמשמידים את כטב"מ המטרה.
מערכת השיגור הופעלה מרכב ארבע על ארבע מסוג M-ATV. במהלך הסרטון ניתן לראות שהחברה מציינת בשני מקרים כי מדובר ב"פגיעה בגובה רב" ושני יירוטים נוספים בהם מציינים כי מדובר ב"פגיעה בגובה נמוך".
הניסוי שבוצע עוד במהלך שנת 2021 נמשך כעשרה ימים בהם נבחנו מערכות המכ"ם, המשגרים ומערכת בקרת האש שהוכיחו רמת דיוק גבוה ויכולת הפעלה מהירה במספר תרחישים מבצעיים. צבא ארה"ב הודיע שעם סיום של הניסויים וההכרזה על המערכת כמבצעית, בכוונתם לרכוש כמה מאות יחידות. גם במארינס מעוניינים לקבל את המערכת.
נכון להיום הבסיסים האמריקאים מוגנים על ידי מערכות מסוג C-RAM, המבוססת על תותח וולקן רב קני ליירוט המטרות. המערכת הוכיחה את היעילות שלה מול איומים שונים, אולם היא כבדה יותר ומיירטת את הכטב"מים מטווחים קצרים יותר. ניתן להעריך בסבירות מאוד גבוה, שברגע שה-Coyote תוכיח את עצמה ותיכנס לשרות מבצעי, היא תגיע לצבאות נוספים ברחבי העולם.