לצד השירות הצבאי, חיילים רבים נאלצים להתמודד עם קשיים אישיים מבית. כך גם במקרה היוצא דופן הבא: חיילת בת 20 המשרתת כתומכת לחימה בבסיס בדרום הארץ, מבקשת לאמץ את בנו התינוק של אחיה.
הסיפור החל לפני כשנה, אז אישה הסובלת מהתמכרות לסמים ולאלכוהול וכמו כן גם מבעיות נפשיות, הרתה לבן זוגה מחוץ לנישואין. היא ביקשה לעשות הפלה, אבל בני משפחתו של האב הבטיחו לה לסייע בגידול התינוק. המציאות הקשה הכתה שוב, ואמו של התינוק התפרצה בצורה אלימה ומסוכנת כלפי בני משפחת האב ועזבה את הבית ללא בנה, התינוק.
בשלב זה נכנסו לתמונה רשויות הרווחה בתל אביב, והחליטו לקחת את התינוק למשמורת זמנית עד שתתקבל החלטה סופית בבית המשפט. במקביל, פנתה משפחתו האב, שסובל גם הוא מבעיות נפשיות, לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בבקשה לגדל את התינוק ולאמץ אותו. בני המשפחה ביקשו שהסבתא תאמץ את התינוק כדי שיוכל לגדול בקרב משפחתו הביולוגית, אלא שלרוע המזל בעיצומם של ההליכים המשפטיים, הסבתא נפטרה.
בשלב זה קיבלה החיילת החלטה לאמץ ולגדל את התינוק. במהלך המשפט הודיעה האם שהיא מוותרת על גידול התינוק, ולצידה האב שהודיע כי הוא תומך לחלוטין בבקשת אחותו לאמץ אותו. "אני מוכנה לגדל את התינוק יחד עם חבר שלי. אני בטוחה שאוכל לדאוג לכל צרכיו", הדגישה החיילת. בני משפחתה תמכו בה וציינו שהם מתכוונים לסייע לה בגידול התינוק.
>> מכורים לפז"ם? כך תקבלו את הידיעות ישר לסלולר
"כשיגיע הרגע, יהיה לתינוק גם אבא"
למרות זאת, נציג היועץ המשפטי לממשלה התנגד למהלך האימוץ בנימוק שמשפחתו של האב כבר הוכיחה שהיא אינה מסוגלת לגדל את התינוק, ושהחיילת לא גילתה רצינות בטיפול בו כיוון שלא טרחה להגיע לכמה מפגשים איתו. באמצעות עורכות הדין ליאת ווינקלר וליטל קוזקוב, מטעם האגף לסיוע המשפטי של משרד המשפטים, הסבירה החיילת כי היא נחושה לגדל את התינוק וכי נעדרה מהמפגשים מכיוון שבאותה תקופה אמה, סבתו של התינוק, חלתה במחלה קשה ונפטרה. החיילת טענה אף במהלך הדיונים בבית המשפט כי בכוונתה להינשא לבן זוגה בעתיד, שתומך בה בהחלטה לאמץ את התינוק. "כשיגיע הרגע, הוא יהיה האבא של התינוק. זה תיק שאני לוקחת על עצמי", הדגישה החיילת.
השופטת תמר סנונית-פורר קיבלה את עמדת הפסיכולוגית שתמכה בהליך אימוץ התינוק על ידי החיילת בהדרגתיות. "אני סבורה שיש להורות על שתי תקופות זמן עוקבות: בתקופה הראשונה, תקופת הביניים בה יורחבו הסדרי השהות בין הדודה לקטין משמעותית ובאופן הדרגתי, בתקופה השנייה יועבר הקטין לדודה באופן מלא", פסקה השופטת.
ככל הנראה, החיילת צפויה להמשיך בשירות הצבאי כרגיל. לדברי עורכות הדין, מדובר בהחלטה חשובה ופורצת דרך. "החיילת התרגשה מאוד מההחלטה לאפשר לה לאמץ את התינוק ולטפל בו. צריך להבין שמדובר בהחלטה אמיצה של השופטת שגובתה בחוות דעת של מומחים שתמכו במהלך הנדיר הזה".
עוד ב- פז"ם: