רבים בעולם הופתעו כשבכיר אמריקאי מסר לתקשורת ש"ארצות הברית לא מחפשת נוכחות צבאית קבועה באפגניסטן" ובשיחות שלום שניהלו מול הטליבאן נרשמה התקדמות משמעותית, שתוביל לנסיגה וסיום המלחמה אחרי 18 שנים.
ההפתעה גדולה עוד יותר אחרי שבתקופתו של דונאלד טראמפ כנשיא, הפנטגון הרחיב את המלחמה העולמית בטרור ללא פחות מ-80 מדינות. הבדיקה בנושא החלה אחרי שבאוקטובר 2017, במהלך פטרול של הכוחות המיוחדים בניגריה, הופתעו הלוחמים האמריקאים ממארב שהציבו להם 40 מחבלים שהרגו ארבעה לוחמים מיחידת "הכומתות הירוקות".
ההתקפה הביאה להלם בארה"ב לא רק בגלל ההרוגים, כי אם משום שרבים שם לא ידעו בכלל שיש לארה"ב נוכחות צבאית במדינה. לא רק אזרחים הופתעו, גם חברי קונגרס וסנאט רבים, סיפרו שכלל לא ידעו על הדבר.
אחרי מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר, הקונגרס העביר חוק שהעניק לנשיא את האפשרות להרחיב את המלחמה העולמית בטרור ולאפשר לנשיא להפעיל כוחות צבא אמריקאים בכל מקום, כל עוד זה תחת המטרייה של המלחמה העולמית בטרור.
ממחקר של אוניברסיטת בראון עולה כי בשנת 2017 כוחות אמריקאים פעלו במעט יותר מ-70 מדינות. בדיקה נוספת שנעשתה בינואר 2019 חשפה שהנתון עלה ל-80 מדינות. על פי הנתונים העדכניים עולה, כי חלה עלייה משמעותית בפעילות של צבא ארה"ב במדינות אסיה ואפריקה, כולל בצ'אד, שאיתה הידקה לאחרונה ישראל את היחסים.
בחלק מהמדינות מדובר במלחמה של ממש, למשל בסוריה, עיראק, אפגניסטן ועוד. אולם ברוב המכריע של המדינות, מדובר במלחמה חשאית, שם כוחות אמריקאים מנהלים מבצעי מודיעין לצד הצבאות המקומיים ותקיפות מל"ט. עלייה נרשמה גם במבצעי חיסול של כוחות קרקעיים מיוחדים. על פי המחקר, הפנטגון תחת הנהגתו של טראמפ, הפך פחות שקוף בנושא וקיים קושי גדול יותר לנהל מעקב היכן פועלים אנשי צבא אמריקאים.