לאחר שפורסם כי הצוללות הרוסיות עשו מספר פטרולים קרביים שלא היו כדוגמתם מאז התפרקות הגוש הסובייטי, ולאחר האמירה של דוברו של פוטין כי ייתכן שהמצב בין ארה"ב לרוסיה "גרוע יותר משהיה במלחמה הקרה" – רוסיה משיקה את הצוללת הגרעינית החזקה בעולם.

רוסיה חשפה השבוע את פרוייקט "885 יאסן", צוללת גרעינית שמסוגלת לפגוע במטרות מדויקות ממרחק של אלפי קילומטרים. הצוללת, שנואשת את השם "יראת אוקטובר",  היא בעלת יכולות דיוק מדהימות: היא מסוגלת לפגוע ביעד מדויק בארה"ב ממרכז האוקיאנוס האטלנטי. המומחים טוענים כי מדובר בצוללת כל כך שקטה, שמקשה במיוחד על מערכות סונר לאתר אותה.

 

רוסיה השיקה את הצוללת הגרעינית באירוע מיוחד אליו הגיעו בכירי הצבא הרוסי ובכירי ממשל, ביניהם סגן ראש הממשלה דימיטרי רוגוזין. האירוע שהתקיים השבוע בעיר סורוודווינסק שבצפון רוסיה, הביא אליו אזרחים רבים, שבאו לחזות בפיתוח הטכנולוגי החדשני.

לפי הנתונים שהציג חיל הים הרוסי לתקשורת המקומית, הצוללת מסוגלת לשאת טילי שיוט שיכולים לפגוע במטרות על פני הקרקע, ממרחק של כ-1500 ק"מ. אורכה של הצוללת הוא כ-139 מטר והיא יכולה לצלול לעומק של יותר מ-600 מטר מתחת לפני המים. הצוללת מסוגלת לשהות מתחת למים במשך 100 ימים מבלי לעלות, והיא נושאת בתוכה כ-90 אנשי צוות. לצוללת מערכות טכנולוגיות מתקדמות, היא חמושה בשמונה תאים המשמשים להחזקת טילים ולה עשרה צינורות טורפדו, שכל אחד מהם מכיל 30 טורפדו.

השקת הצוללת הזכירה לרבים את הימים של העידן הסובייטי והיא התקיימה בימים מתוחים במיוחד בין רוסיה לארה"ב.  האדמירל ולדימיר קורוליוב, מפקד חיל הים הרוסי, אמר בסוף השבוע שצוותי הצוללות של המדינה העבירו בשנה שעברה יותר מ-3,000 ימי פטרול במצטבר – כמות שהחיל לא הגיע אליה מאז התפרקות הגוש הסובייטי ב-1991. קרוליוב סיפר לתקשורת כי ההשקה של הצוללת הרב תפקודית הוא אירוע לאומי מיוחד לכלל הכוחות ולאזרחי המדינה כולה. כמו כן, הוא הוסיף כי רוסיה נמצאת בתהליך של יצירת צי צוללות המסוגלות להתמודד עם משימות שונות ברחבי העולם ולשמור בצורה מיטבית על בטחונה של רוסיה.