ירושלים סובלת מפיגועי טרור רבים זה שנים רבות, מה שהופך כל אזרח תמים מן השורה לחשוד מיידי. זה בדיוק מה שקרה ל-י', תושב ירושלים שהוכה באכזריות ברכבת הקלה.
התקרית הייתה לפני כחמש וחצי שנים. אחד ממאבטחי הרכבת הקלה ניגש ל-י' וביקש ממנו לרדת מהרכבת ולהתרחק מהתחנה. הפנייה הגיעה בעקבות תלונות של נוסעים לנהג שחששו שהוא מחבל, כיוון ש-י' החזיק בתיק ענפים ומסור לטובת בניית סכך בסוכה. י' סירב לבקשת המאבטח בטענה שהוא אינו מפריע לאיש. מאבטחים נוספים שהגיעו למקום דרשו ממנו שיציג בפניהם אמצעי זיהוי. הוא מסר לידיהם העתק דרכון אמריקני בו צוין שנולד במצרים. המאבטחים דרשו ממנו לרדת מהרכבת על מנת להמשיך את הבירור לגבי זהותו ומעשיו.
לטענת י', הוא הסכים לרדת מהרכבת, אך לא הסכים להוריד מגבו את התיק עם העצים. לטענתו, המאבטחים דיברו אליו באגרסיביות, דחפו אותו מחוץ לרכבת וחבטו בו מאחור. אחד המאבטחים אף ניסה לחטוף ממנו את המצלמה באמצעותה תיעד י' את המתרחש. מאבטח נוסף שהצטרף הפיל את י' ארצה ושלושה נוספים הפעילו נגדו אלימות.
מנגד, על פי גרסת המאבטחים, הם נאלצו להשתמש בכוח פיזי מתון על מנת להוציאו מהרכבת, והם נאלצו להפעיל כוח נוסף כדי לנטרל והרחיקו מהמסור. המאבטחים ציינו כי באותה העת הייתה התראה לפעילות חבלנית ומעשיו של י' הגבירו את החשדות נגדו שכן חלקם היו משוכנעים שיש לו כוונות לבצע פיגוע באמצעות המסור.
י', הגיש תביעה לבית משפט השלום בירושלים נגד מאבטחי "מודיעין אזרחי", המאבטחים את הרכבת הקלה, על הפגיעה בגופו על היחס המשפיל והמחפיר מצידם. מודיעין אזרחי טענה בכתב ההגנה כי מאבטחיה פעלו כראוי בנסיבות שהיו וכי התנהגותו של י' חייבה אותם לברר את זהותו.
השופטת שושנה ליבוביץ' שדנה בתביעה קבעה בפסק הדין, כי מטרת המאבטחים הייתה להגן על הציבור וכי הכוח שהפעילו לשם כך לא היה בלתי סביר. "מיותר להכביר על הרגישות הביטחונית המיוחדת הקיימת בירושלים בכל עת ועל החששות שלוו את הפעלת הרכבת הקלה על רקע זה. למען הסר ספק יובהר כי מצב מיוחד זה אינו מצדיק פעולות כוחניות שאינן נדרשות ואינו מותיר התנהגות שרירותית כלפי החפים מפשע מכל מוצא ומין שהוא", ציינה השופטת. לדבריה, למרות שהתקיפה לא גרמה ל-י' נזק פיזי ממשי, אין ספק שהמעשה השפיל וביזה אותו. בית המשפט קבע כי י' יפוצה בסכום של 18 אלף ש"ח בעקבות המקרה.