באופן רשמי, "מבצע חירות מתמשכת" או מלחמת אפגניסטן כפי שהיא מכונת בארה"ב, הסתיימה בדצמבר 2014. לאחר 13 שנים עקובים מדם. רק שמשום מה, מאז סיום המלחמה, עלה מספר החיילים האמריקאים במדינה. הפנטגון דיווח השבוע שסיים להציב אלפי חיילים נוספים באפגניסטן ובכך תם מהלך עליו חתם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שהעלה את מספר החיילים במדינה מ-11,000 ל-14,000.
בפועל, ההערכה היא שמספר החיילים אף גבוה יותר ועומד על כ-15,000. "בדיוק סיימנו להטיס את הכוחות לאפגניסטן", דיווח הגנרל קנת מקנייז מהפנטגון והוסיף: "המספר הכולל יהיה מעט מעל 14,000 אולי מעט מתחת ל-14,000. זה תלוי במשימה".
את תגבור הכוחות אישר נשיא ארה"ב לפני כחודשיים. מדובר במהלך כחלק מטקטיקת ה-"Surge", עליה חתום הגנרל בדימוס דייוויד פטראוס, שיושמה בעבר בהצלחה בעיראק. מהלך זה, מקווים בארה"ב, יוביל לסיום המלחמה באופן סופי ונסיגה אמריקנית מאפגניסטן.
טקטיקת ה-"Surge" (נחשול או הסתערות) נוצרה אחרי שמספר ההרוגים האמריקאים עלה בעיראק לכ-700 עד 900 הרוגים בשנה. משמעות המהלך הייתה תגבור הכוחות הלוחמים וסדרה של מבצעים צבאיים שבאו אחד אחרי השני כמעט בלי מרווחים. כחלק מהפעלת הלחץ, הקימו האמריקאים בסיסי משימה ניידים ובמהלך אביב וקיץ 2008 יצאו לסדרה של פשיטות מוסקות. המבצע הסתיים אחרי שחוסלו מאות לוחמי אויב ונתפסו והושמדו טונות של אמצעי לחימה. במקביל, נערכו לאורך כל שעות היממה פשיטות של כוחות קומנדו וסיכולים ממוקדים. לאחר מכן הם העבירו את האחריות הביטחונית לעיראקים. על הצלחת ה-"Surge" בעיראק ניתן ללמוד מכך שהאבדות צנחו ל-54 ב-2011 והרוג אחד בלבד בשנת 2012 – מה שאפשר להוציא את כל הכוחות הלוחמים מעיראק.
אומנם רק בחודש שעבר טען מקנייז שמהלך תגבור הכוחות באפגניסטן יידחה, נראה שבארה"ב מקווים לשחזר את הצלחות עיראק - באפגניסטן. בכירים אמריקאים מציינים שתגבור דומה של כוחות קרקעיים כמו התותחנים של המרינס, הוא שהביא לנפילה של דאע"ש בסוריה ובעיראק.