תמונות ראשונות מרמאדי, העיר ששוחררה משליטת דאע"ש על ידי הצבא העיראקי, מראות עיר רפאים, נטושה כמעט לחלוטין: הרחובות מאובקים, בצידי הדרך מכוניות שרופות ומבנים הרוסים. שבעה חודשים העיר הזו הייתה נתונה לשליטת דאע"ש, והוחזקה על ידי 300 לוחמים שנותרו בה בלבד. לעומת זאת, לא פחות מ-10,000 חיילים עיראקים נדרשו כדי לשחרר אותה במשך שישה ימים, בנוסף לסיוע אווירי של ארה"ב ובנות ברית נוספות.
הטלוויזיה העיראקית משדרת ללא הרף תמונות של אזרחים שחוגגים ברחובות הערים את הניצחון. "רמאדי שוחררה והכוחות הצבאיים הניפו את הדגל העיראקי", הודיע בגאווה קצין בכיר בצבא העיראקי, אך קצין אחר לעומתו, טוען כי מדובר בהשתלטות "חלקית" על מספר מבנים אסטרטגיים בעיר. מה שלא יהיה, אין ספק שההשתלטות מוגדרת על ידי שלטונות עיראק כניצחון גדול שיביא בתקווה, לניצחונות נוספים במערכה נגד הארגון.
התקדמות הצבא העיראקי לרמאדי הואטה בסוף השבוע האחרון בעקבות מלכודות, מטענים וירי צלפים שהפתיעו את הלוחמים במהלך הדרך. אנשי דאע"ש נעלו עצמם בבניין העירייה, משם הם ניסו להדוף את התקדמות הצבא. הארגון ראה ברמאדי, הממוקמת במרכז עיראק, כנקודה אסטרטגית ואיום פוטנציאלי על העיר בגדד, הבירה.
לפחות חמישה חיילים מצבא עיראק נהרגו בקרב על רמאדי מאז יום שישי, ועדויות מצביעות על כ-100 פצועים שנלקחו לבית החולים בבגדד. "זה הפסד נוסף בסדרת של כישלונות של דאע"ש. הטרוריסטים איבדו 30% מהשטחים שהחזיקו בעיראק", אמר שר החוץ הבריטי, פיליפ המונד. "הם כבר גורשו מערים אחרות ברחבי המדינה על ידי כוחות עיראקיים, עם תמיכה מבריטניה והקואליציה העולמית. אנו נמשיך לתמוך בממשלת עיראק. זה מאבק ארוך, אבל נמשיך לעמוד לצד העם העיראקי עד שדאע"ש יובס", הוסיף. אחד הדברים שהקשו על התקדמות הצבא העיראקי בעיר, היה השימוש של דאע"ש באזרחים כ"מגן אנושי". נתון מזעזע של ארגון ההגירה הבינלאומי קובע שלא פחות מ-3.2 מיליון עיראקים גורשו מבתיהם מאז תחילת הלחימה בינואר 2014, כאשר שליש מהם ממחוז אל-אנבר, בו שוכנת רמאדי.