רקטות הן איום שמדינת ישראל מתמודדת איתו כבר שנים בעזרת מערך הגנה רב שכבתי, בעיקר מערכת כיפת ברזל. לאחרונה, ישנה היערכות גם להתמודדות עם איומים אוויריים, נוספים כמו מטוסים תוקפים ללא טייס.
במזרח התיכון הדבר בלט במיוחד במתקפות על סעודיה במסגרת הלחימה מול החותים בתימן, שמי שעומדים מאחוריהם על פי מרבית ההערכות הם משמרות המהפכה האיראנים.
לפני כמה חודשים פרסם משרד הביטחון ניסוי ביכולות חדשות של כיפת ברזל להתמודד עם האיום הגובר של מתקפות משולבות, ירי רקטי יחד עם מטוסים ללא טייס, למקרה שמישהו מאויבי ישראל ינסה לחדור כך את שכבת ההגנה שלה.
היום, (שלישי) הודיעו שתי חברות ענק בתחום הביטחוני, חברת רפאל יצרנית כיפת ברזל וחברת לוקהיד מרטין יצרנית מטוסי החמקן 35-F, על חתימת הסכם עקרונות לשיתוף פעולה בפיתוח, ייצור ושיווק עתידי של מערכת הגנה מבוססת-לייזר.
על פי ההודעה הרשמית, שתי החברות יפעלו במשותף להפיכתה של המערכת למבצעית בישראל ויבחנו גם אפשרות לשווק אותה בארה"ב. גורם המעורה בפרטים, העריך כי החברות להן ניסיון בתחום יוכלו לייצר גרסה ראשונה של המערכת כבר בשנים הקרובות.
לדברי נציגי החברות, מערכות הגנה המשלבות טכנולוגיות לייזר יכולות ליירט ולנטרל ברמת דיוק גבוהה יותר מגוון רחב של איומים ביניהם רקטות ומל"טים. לטענתם, עלות המערכת העתידית, תהיה נמוכה באופן משמעותי בהשוואה לאמצעי היירוט המסורתיים.
"אתגרי ההגנה האווירית של מדינת ישראל הדגישו את חשיבות הרחבת היכולות שלה להתמודד עם מתקפת רקטות", ציין בכיר לוקהיד מרטין, טים קאהיל.
קאהיל, סגן נשיא בכיר לפתוח עסקי בחברה הוסיף: "אנו שמחים לעבוד עם ממשלת ישראל והתעשייה הישראלית בכדי לתת מענה מקיף לצורך הביטחוני-לאומי של מדינת ישראל. רפאל היא תעשייה ביטחונית ברמה עולמית, ואנו מצפים להרחיב את שיתוף הפעולה עימה, במטרה להתמודד עם האיומים ההולכים וגדלים".
תא"ל (מיל') אריאל קארו, סמנכ"ל בכיר לשיווק ופיתוח עסקי ברפאל הוסיף כי: "שיתוף פעולה זה צפוי להאיץ פיתוח של פתרונות הגנה מבוססי-לייזר כנגד מגוון האיומים הקיימים והעתידיים". הוא סיכם ואמר כי טכנולוגיות אלו ירחיבו את יכולות ההגנה האווירית הרב-שכבתית שמפתחת רפאל, על בסיס מומחיות טכנולוגית וניסיון מבצעי של שתי החברות.