למעלה ממיליון ש"ח נאספו עבור ציפי יעקוביאן, השוטרת המוגדרת כפצועה הקשה ביותר אי פעם במשטרת ישראל לטובת סיוע ברכישת בית מתאים לצרכיה. יעקוביאן שנמצאת כבר כשנה בבית החולים הדסה כיוון שלא היה בידה כסף לרכוש בית שיתאים לצרכיה, מקווה כבר בשבועות הקרובים לצאת סוף מבית החולים לבית החדש והמונגש עבורה. אלפי בני אדם תרמו במסגרת מבצע מימון ההמונים: "לשחרר את ציפי". יעקוביאן הודתה לכל התורמים בדף הפייסבוק שלה. "וואו. תודה לכם. תודה לכם. אתם נפלאים. זה פשוט לא היה קורה בלעדיכם".
לפני כחודשיים פתחה יעקוביאן במאבק לגיוס משאבים שיסייעו לצאת מבית החולים בו היא מאושפזת, לבית שיתאים לצרכיה החדשים. למאבק התגייסו בן זוגה וחבריה הקרובים, בסיוע פעילים חברתיים שסיפורה נגע לליבם. הם החליטו לפנות לציבור הרחב במטרה לגייס כסף באמצעות האתר "GIVE BACK" – הסכום שייאסף יאפשר להם להתאים את ביתה של יעקוביאן למצבה החדש.
סיפורה של יעקוביאן נחשף לאחר שנפצעה באורח אנוש לפני כשנה - במה שכינו בתקשורת "אינתיפאדת הסכינים". בזמנו, טענה יעקוביאן שהמשטרה ואגף השיקום במשרד הביטחון הפקירו אותה ואינם דואגים למציאת פתרון ראוי למצבה. זאת למרות קביעת הרופאים כי היא זקוקה לבית מותאם על מנת לצאת מהמחלקה השיקומית בבית החולים "הדסה". "אני מרגישה כמו אסיר בכלא שגזרו עליו מאסר עולם. הפקירו אותי. נתתי את נשמתי למשטרה. שירתתי במשך 21 שנה", סיפרה יעקוביאן. "נפצעתי בעת מילוי תפקידי ובמקום לסייע ולי ולמשפחה, כולם נעלמו. אני מייעצת לצעירים לא להתגייס למשטרה, כי בסופו של דבר זה היחס שתקבלו".
לדברי בעלה, אשתו עברה ועודנה עוברת סבל וייסורים קשים בגלל שאגף השיקום לא מוכן לממן עבורה את רכישת הבית שיתאים לה. "מצאנו כמה בתים שמתאימים לציפי ולמשפחה – כך שנוכל לטפל בה", מסביר בעלה של ציפי, בני. "המחיר נע בין חמישה לשישה מיליון ש"ח. הצעתי למכור את הבית שלי, אבל משרד הביטחון לא מוכן לממן יותר מ-1.9 מיליון שקל. נותר פער עצום. הייתי מצפה מהשר לביטחון פנים ומאגף השיקום לפתור את הבעיה", מדגיש יעקוביאן. "אנחנו מרגישים כמו אסירים במחלקה. אשתי נפצעה במהלך תפקידה - בעת שהלכה לעבודתה. איזה מסר מעבירים לציבור השוטרים? אם תפצעו - יפקירו אתכם? בושה שככה מתנהגים לאשתי", זועם הבעל בני.
לפני כחודשיים בני וציפי נפגשו עם השר ארדן ובסיום הפגישה יצאו אופטימיים אבל מאז לא קרה דבר. "השר, ייאמר לזכותו, הבין והזדהה עם המצב שלנו. הוא הבין את זה ששוטר שנפצע במילוי תפקידו צריך לקבל את מלוא הסיוע מהמדינה. אבל מאז לא קרה דבר. כלום. אני ממש מאוכזב", אמר הבעל בני לפז"ם. "אני מקווה שהציבור יסייע לציפי ולמשפחתה", אמר עו"ד אייל פלטק המסייע למשפחת יעקוביאן במאבקם. "המדינה צריכה לעשות משהו ולעזור לשוטרת האמיצה לצאת מבית החולים. אני מקווה שלפחות הציבור יתרום את מה שהמדינה צריכה לעשות".
תגובת משרד הביטחון: משרד הביטחון מטפל בגב' ציפי יעקוביאן במסירות ובאינטנסיביות מאז פציעתה, כולל במעורבות של הדרגים הבכירים ביותר במשרד ובמשטרת ישראל, מתוך מחויבות עמוקה ובלתי מתפשרת לסייע לה בכל אופן וככל הניתן. הגב' יעקוביאן מקבלת טיפול רפואי, תגמול כספי מלא וזכויות נוספות מאגף שיקום נכים- הכול בהתאם לכללים המחייבים את האגף. יודגש כי על פי החוק והוראות משרד הביטחון רק נכים בדרגת נכות מיוחדת (100%+) , מחוסרי דיור, זכאים לסיוע ברכישת דירה. נכה בדרגת נכות זו שהייתה בבעלותו דירה מלפני הפציעה זכאי רק לסיוע בהתאמת בית המגורים שבו התגורר עד לפגיעה, ולא לסיוע ברכישת דיור. לאור מצבה הרפואי ובהתייחס לנתונים האישיים והמשפחתיים שלה, בדק המשרד את האפשרות למתן סיוע חריג ביותר, שלפיו יינתן מענק הדיור המלא, בסכום הניתן לנכה שאין לו פתרון דיור כלל (כ-1.9 מיליון ₪), לטובת רכישת בית מותאם לצרכיה של ציפי על ידי המשפחה. בנוסף הוצע למשפחה, כאפשרות חלופית - כי משרד הביטחון ירכוש בית מותאם ויאפשר לבני המשפחה להתגורר שם. הצעות אלה הן מפליגות וחריגות בכל קנה מידה. הן הוצעו לאחר התייעצות עם ועדה לפנים משורת הדין הפועלת במשהב"ט (בראשות שופטת בדימוס), ועדיין טעונות אישור לאחר קבלת הסכמת המשפחה. לא מוכר לנו מקרה אחר שקיבל הצעות סיוע בסדרי גודל כאלה, לא ממשרד הביטחון ולא מגורם מדינתי אחר כלשהו. לצערנו, המשפחה לא קיבלה את ההצעות ומנסה לקבל סיוע מוגדל מעבר לכך בסכומים ניכרים. אנו עומדים לצד גב' יעקוביאן ומשפחתה, ונוסיף לסייע לה בכל דרך- בכפוף לדין, ואף לפנים משורת הדין.