זה קרה לפני כשנה וחצי בעיר אילת. בלש משטרה בילה באחד המועדונים עם שוטר נוסף. קצת אחרי השעה חצות הוא הבחין בתושב העיר שפרסם פוסט בגנותו בעמוד הפייסבוק שלו, מה שמכונה "שיימינג".
לאחר דין ודברים קשים ביניהם הבלש עקב אחר כותב הפוסט, התנפל עליו מאחור, לפת את צווארו, הוביל אותו לשטח שליד המועדון, סטר לו בפניו וחבט בראשו. האזרח בתגובה לא נותר חייב והשליך אבן על השוטר (הגנה עצמית לטענתו). כתוצאה מכך השוטר דימם בראשו ונלקח לטיפול בבית החולים 'יוספטל'.
האזרח שהותקף הגיש כנגדו תלונה במח"ש, שם פתחו בחקירה. בסיומה הוחלט להגיש כתב אישום נגדו בבית הדין למשמעת של המשטרה באשמה של שימוש בכוח שלא כדין ולאחרונה, התקיים דיון בעונשו של השוטר.
התובעת, טענה בפני הדיינים כי עבירה של שימוש בכוח היא בין החמורות שבעבירות המשמעת וכי שוטר שבא במגע עם אזרח נדרש לגלות איפוק, לרסן את תגובותיו ולשמור על כבוד האדם. שעליו לפעול אך ורק במסגרת הסמכויות שהוקנו לו בחוק.
התקרית שדחתה את היציאה לקצונה
לטענת התובעת, לנאשם לא הייתה שום סמכות ועילה להכות את האזרח המתלונן, גם אם זה פרסם פוסט בגנותו בפייסבוק וכי היה עליו להימנע מהפעלת כוח. מתברר שהשוטר הנאשם משרת חמש שנים במשטרה לשביעות רצונם של מפקדיו וקיבל תעודות הערכה על תפקודו, קיבל אות שוטר מצטיין ביום העצמאות והיה אמור לצאת לקורס קצינים.
סנגורו טען בבית הדין, כי מרשו לוקח אחריות על מעשיו ויודע שפעל לא נכון. הוא הוסיף כי עבודתו כבלש היא קשה, שכן הוא נאלץ לעבוד שעות רבות מעבר לנדרש וכי בעקבות המקרה, קידומו נעצר והוא לא יצא לקורס קצינים. "אני מצטער על המקרה ומתחייב שזה לא יחזור על עצמו", הבטיח השוטר.
השופטים ציינו בגזר הדין, כי השימוש בכוח שלא כדין מצד שוטר משפיל ופוגע בכבודו של האזרח קורבן העבירה, רומס את זכויות היסוד שלו ומסב פגיעה קשה בתדמית המשטרה ובאמון הציבור. לדבריהם, אזרח הבא במגע עם אנשי משטרה אפילו אם הוא חשוד או עבריין, זכאי לצפות ולהניח שאם יתנהג כהלכה לא יפגעו בו לרעה.
הם ציינו, כי על השוטר היה לטפל בדרך אחרת לגמרי בפרסום המתלונן נגדו בפייסבוק וטוב שלקח אחריות על מעשיו, הודה בהם ולמד את הלקח. השופטים גזרו על השוטר המכה נזיפה חמורה בתיק האישי, הורדה בדרגה למשך חודשיים וקנס של 2,000 שקל בלבד.