רק בשבוע האחרון מפקדים דרשו מחיילים להיכנס לתחרות שחייה בבסיס חצרים כשהם לובשים חולצה - ונראה שהיקף תופעת ההדתה בצה"ל רק מתחיל להתגלות. בשיחה בתכנית "סוגרים שבוע" עם זוהר ישראל ברדיו דרום, יעל, מש"קית חינוך ששירתה בבסיס אימונים של חטיבת חי"ר בין השנים 2014-2016, חשפה שורת מקרים בהם הרבנות הצבאית אירגנה פעילויות בתמורה לשילוב הרצאות של רבנים, והעידה על הכוח המופרז שניתן למפקדים זוטרים ביישום פקודות השילוב הראוי.
במסגרת תפקידה, יעל הייתה אחראית על פעילויות החינוך בבא"ח. לדבריה, לחיל החינוך אין תקציב לפעילויות רבות ובכל פעם שביקשה לארגן פעילויות כמו סיור במנהרות הכותל, הקצינים היו מפנים אותה למש"ק דת או לרב. אלה היו מארגנים את הפעילויות בחינם, ומוסיפים הרצאות של רבנים בתמורה. "לחיל החינוך זה עלה המון כסף וברבנות היו מארגנים את אותה הפעילות בחינם, בתנאי אחד: שבסוף הפעילות תהיה הרצאה של רב באורך שעה-שעה וחצי. זה קרה המון פעמים".
עוד בפז"ם: "הבת שלי מדא"גית, אבל אסור לה להדגים תרגיל כי היא אישה"
באחת הפעילויות האחרות שניסתה לקבוע היא התבקשה לארגן סיור בהר הבית. לאחר שלא הצליחה לארגן את הפעילות דרך חיל החינוך, היא פנתה שוב למש"ק הדת - שאירגן את הסיור והוסיף הרצאה של ח"כ יהודה גליק. במהלך ההרצאה הושמעו "דעות נחרצות על יהדות", כשגם חיילים לא יהודים או מועמדים לגיור נאלצו להקשיב.
במקרה אחר, יעל התבקשה לארגן יום כיף בבריכה לאחת הפלוגות שסיימו טירונות בבא"ח. לדבריה, היא פנתה לרס"רים רבים בחיל האוויר ובסופו של דבר הצליחה לקבוע יום בבסיס חצרים – אך המ"פ מנע ממנה להיכנס לבריכה יחד עם הלוחמים. "כשהגענו לבסיס קיבלו אותנו ממש יפה ושמחנו. אני הייתי על א' וכולם נכנסו לבריכה. המ"פ אמר לי שאסור לי להיכנס כי אני בת". יעל הוסיפה כי המ"פ אסר גם על המשקית ת"ש להיכנס. הפרשנות האישית של מפקדיה לחוקי השילוב הראוי לא התחילה שם: "בטירונות אני וחברה שלי קיבלנו ארבע שעות ביציאה כי היא עשתה לי צמה. שיער הוא חלק מהגוף, וזה נחשב עבירת שילוב ראוי כשחיילת נוגעת בחיילת אחרת".