צבא ארה"ב עשוי לשלוח למזרח התיכון מערכות הגנה מפני טילים ומה שהוגדר כ"אמצעים נוספים" כדי להתמודד עם איום הטילים האיראני.
על פי הצבא האמריקאי המטרה לספק לכוחות המוצבים בעיראק, סעודיה ומדינות נוספות יכולות הגנה מפני טילי קרקע-קרקע איראני שהוכיחו יכולות, למרות הזלזול שהופגן כלפי המטח האיראני ביממה הראשונה שלאחר התקיפה.
מאז היום בו חוסל גנרל קאסם סולימאני ארה"ב העבירה למזה"ת כמעט 10,000 חיילים שהצטרפו למספר דומה שכבר היה מוצב באזור. ב-7 בינואר השנה איראן שיגרה מטח של 16 טילי שיוט לעבר שני בסיסים אמריקאים, רובם לעבר עין אל אסד, אחד משני הבסיסים העיקריים של ארה"ב במדינה.
אמנם ארבעה טילים נפלו רחוק מאוד מהמטרות שלהם אולם כמה ימים אחרי הירי האיראני התברר שלפחות 9 טילים פגעו בבסיס. על פי חלק מהטענות אפילו פגעו במטרות ספציפיות באותו הבסיס. הסיבה שלא נפגעו חיילים ואמל"ח הייתה בזכות מודיעין שהתקבל לפני הירי.
"מדובר באויב שיש לו את היכולת לפגוע בחיילים אמריקאים ולכן אנחנו בוחנים את האפשרויות שלנו ומה לשלוח לאזור", אמר ריאן מקארתי, מזכיר הצבא. לדבריו בניגוד לפרסומים שהיו אחרי ירי הטילים האיראני, המשטר בטהרן דווקא ניסה להרוג חיילים אמריקאים. הדבר לא קרה רק בזכות המודיעין וההתארגנות לאותו הירי. הוא סירב לציין אילו מערכות ישלחו בדיוק ואמר רק כי: "יכולות להיות מערכות טילים להגנה מפני טילים. אנחנו בוחנים את זה".
לארה"ב יש שני סוגי מערכות של טילים נגד טילים, לפחות על פי הידוע. אחת זו "THAAD" שיודעת לאתר טילים ומטוסים מטווח של יותר מ-2,000 ק"מ וליירט טילים לטווח קצר ובינוני. במרץ האחרון מערכת זו פרסה גם לישראל והשתתפה בתרגיל עם אנשי מערך ההגנה האווירית של ישראל.
מערכת שנייה שיש לאמריקאים זה טיל הפטריוט שמשרת גם בחיל האוויר הישראלי. טיל שעבר מספר שדרוגים ויכול ליירט טילים לטווח קצר ובינוני. בנוסף יש לארה"ב את טילי ה-SM-3 שמופעלים על ידי הצי ממערכת ההגנה מטילים "Aegis" שנמצאת על אוניות חיל הים האמריקאי.