שעת לילה מאוחרת. המקום: אחד הכפרים הפלסטינים באזור ברמאללה. סמ"ר יובל סוסן לוחמת בפלוגה י"ב של משמר הגבול פושטת יחד עם כמה לוחמים על בית של פעיל טרור המבוקש על ידי השב"כ.
כמה דקות אחריה, אחותה סמ"ר ירדן לוחמת בתותחנים מתחילה משמרת על גבול לבנון. שעה לאחר מכן האחות השלישית, סמ"ר אופיר יוצאת לעוד מבצע מורכב לאיתור אמצעי לחימה בכפרים פלסטינים בבקעה.
להוריהן של שלוש התאומות הקרביות מצפה מן הסתם עוד ליל שימורים קשה. אחד מיני רבים שהיו להם בשנים האחרונות.
"ברור שההורים דואגים כל הזמן", מסבירה סמ"ר יובל בראיון משותף עם אחיותיה ל-mako, "אבל אנחנו לא מספרות להם על כל הפעילות המבצעית שלנו כדי שלא ייכנסו ללחץ ויתחילו לשאלות הרבה שאלות. לא מפרטות מה עשינו. מספרות בקיצור שהכול בסדר ושאין להם מה לדאוג. בהתחלה דאגו הרבה יותר עם הזמן הם הבינו שיש על מי לסמוך ואנחנו יודעות לשמור על עצמנו. הם תמכו בנו לאורך כל הדרך".
על אחיות שמשרתות באותו הזמן בצבא שומעים הרבה אבל על מקרה כמו שלהן הרבה פחות. הן שלוש תאומות בנות 20, נולדו בנתניה, למדו ביחד באותה כיתה עד לסיום התיכון והיום הן הכי "קרביות" שיש, כשכל אחת משרתת ביחידה מבצעית אחרת.
"המורים היו מתבלבלים בינינו כל הזמן". נזכרה אופיר בחיוך בילדותן, "שיגענו אותם בקטע טוב אבל היינו תלמידות טובות. כל החיים היינו ביחד, לא רצינו להפריד כוחות, עד השירות הצבאי. שם היה חשוב לנו שכל אחת תשרת במקום אחר וכך נוכל להיות יותר עצמאיות וללמוד להסתדר לבד".
היה חשוב להן להיות הכי קרביות. לא רצו הנחות, לא חיפשו שירות קרוב לבית אלא משמעותי. "מגיל קטן רצינו להיות קרביות. להרגיש סיפוק שאנחנו גורמות לכך שאזרחי המדינה יישנו בשקט בלילות, שיידעו שיש על מי לסמוך. היה חשוב לנו מאוד לתת מעצמנו", ציינה ירדן.
אופיר מחדדת: "יכולנו לשרת קרוב לבית, אבל לא חיפשנו לעצמנו חיים קלים רצינו להרגיש מה זה שירות צבאי אמיתי. לתת מעצמנו בלי שום הנחות. להרגיש שוות בין שווים".
כל אחת מהן החליטה לשרת ביחידה קרבית אחרת. יובל העדיפה את מג"ב במשטרת ישראל. "זה היה החיל הראשון ששילב נשים כלוחמות, אני אוהבת אקשן ואתגרים וזה התאים לי. אני משרתת בפלוגה הכי קשה במג"ב מבחינה פעילות מבצעית. מעצר מבוקשי טרור, איתור אמצעי לחימה, סיכול פיגועים באזור מאוד רגיש ונפיץ. מעבר לזה אני כל הזמן צריכה להוכיח את עצמי וזה לא קל".
החלום של יובל הוא בכלל להיות רופאה. "מגיל 14 אני מתנדבת במד"א ואני רוצה לעשות תפקיד שיתרום לקהילה, שיציל חיי אדם. יכולתי לצאת לקצונה או לחתום קבע אבל אני מעדיפה להמשיך הלאה בחיים, להגשים עוד חלומות".
אופיר משרתת בבקעת הירדן בגדוד 'לביא' המעורב של לוחמים ולוחמות, כולל בגזרת יריחו והכפרים הפלסטינים.
"הפעילות המבצעית מתמקדת בהרבה מעצרים ותפיסת אמצעי לחימה, מסכלים הברחות ופיגועים", היא משתפת בגאווה, "זו הגזרה הכי חמה עם הכי הרבה מעצרים של חשודים ומבוקשים. אף פעם לא משעמם פה. יש המון אקשן והרבה אחריות. אני כל הזמן ערנית, מפוקסת. אסור להירדם בשמירה. יש לי משימה ואני עושה אותה עם החברים שלי לגדוד בצורה הכי טובה".
לדבריה, היא מרוצה מאוד מהשירות הצבאי ואפילו שודרגה באחרונה לתפקיד של עוזרת מ"פ בו היא מקשרת בין הפלוגה למפקדה, מלווה את הלוחמים והלוחמות שסיימו את הכשרתם ומסייעת להם להתאקלם בגדוד.
"בהתחלה היה קשה לי כי כל הזמן הייתי ביחד עם האחיות שלי", הוסיפה אופיר, "אבל בהמשך הבנתי שזה היה יתרון גדול שנפרדנו ואנחנו משרתות במקומות שונים ורחוקים האחת מהשנייה. למדנו להכיר את עצמנו יותר ורכשנו כלים לכל החיים. אני מרוצה מהשירות הצבאי ורואה בזה שליחות גדולה אבל כמו שאר האחיות שלי לא בונה על קריירה צבאית וקצונה".
אופיר רוצה להתגייס ולשרת ביחידת 'נחשון' שבשירות בתי הסוהר. "שמעתי הרבה דברים טובים על היחידה ואני רוצה לשרת ולתרום מהיכולות שלי", הסבירה.
ירדן, משרתת כלוחמת בגדוד 611 של חטיבת האש 282 בחיל התותחנים על גבול לבנון ביחידה המפעילה מכ"ם המסייע נגד פעילות חיזבאללה. "מדובר על מכ"ם 'רז'", סיפרה ירדן, "שבמסגרתו אנחנו מכוונים את הכלים המדויקים שיש לצבא בדיוק לאיפה שהפגז צריך לפגוע. בזמן האחרון הגזרה קצת התחממה עם חיזבאללה אבל אנחנו תמיד מוכנים לכל תרחיש. זה תפקיד חשוב מאוד".
היא סיפרה שבתקופת הקורונה היא ואחיותיה לא נפגשו במשך כארבעה חודשים. "אנחנו בקשר יומי כל הזמן. בגלל כל משבר הקורונה היציאות שלנו השתנו. היה עוצר יציאות ונשארנו בבסיסים שבועות ארוכים. לפני כמה ימים נפגשנו וזה היה ממש כיף. החלפנו חוויות, ההורים שמחו לראות אותנו שוב ביחד".
ירדן שתסיים את שירותה כמו אחיותיה בעוד כמה חודשים רוצה ללמוד קרימינולוגיה ולהיות חוקרת במשטרה. "אני אוהבת לפצח תעלומות ופרשות. לחקור דברים לעומק. זה באופי שלי. אני שמחה שכל אחת מאתנו הולכת לכיוון אחר בחיים כי אף פעם לא יהיה לנו משעמם".