דרום קוריאה חשפה בפעם הראשונה את מטוסי ה- F-35 שקיבלה מארה"ב. החמקנים הדרום קוריאנים הוצגו במהלך יום הצבא שנחגג לאחרונה במדינה.
בשנת 2013 ניגשו מספר חברות להתחרות על לבו של חיל האוויר הדרום קוריאני, בהן "לוקהיד מרטין" עם מטוסי ה- F-35, בואינג עם ה-F-15 והיורופייטר-טייפון של EADS. לוקהיד מרטין זכתה במכרז וקבוצת מטוסי החמקן הראשונים הגיעו לשם במהלך השנה האחרונה.
South Korea showed its U.S.-made F-35 stealth jets for first time on Tuesday, with President Moon Jae-in taking part in an inspection of the aircraft and other missile systems.
<-- Prediction: this is going to go down well with Pyongyang pic.twitter.com/8292D7haFd
מדובר באחת מעסקאות הנשק הגדולות ביותר של דרום קוריאה בשנים האחרונות. סיאול רכשה עבור חיל האוויר שלה 40 מטוסי F-35 במסגרת עסקה שאמורה להסתיים בשנת 2021. הם השקיעו במסגרת תוכנית ענק תקציב של 7.42 מיליארד דולרים.
נשיא דרום קוריאה שנאם במהלך היום החגיגי, אחרי שסקר לא מעט מערכות נשק חדישות בנסיעה במכונית פתוחה, אמר שהוא "בטוח ביכולות של הכוחות המזוינים שלנו" והוסיף שהם יכולים להיות "מאוד גאים בעצמם". לדבריו מטוסי ה- F-35A שנרכשו משפרים משמעותית את היכולות של חיל האוויר הדרום קוריאני.
First presentation of the F-35 warplane in South Korea. pic.twitter.com/fb0DMXcCa9
בצפון קוריאה הגיבו באופן חריף מאוד לרכש ולהגעת מטוסי החמקן לדרום. בכלי התקשורת של הצפון כינו את המהלך "פרובוקציה חריפה" ואף טענו שהדבר פוגע בהסכמים שנחתמו בין המדינות ומגביר את המתיחות.
לצפון קוריאה יש צבא מיושן ברובו, אולם לצד איום הטילים והפיתוח של תכנית הגרעין המקומית יש להם מערך נ"מ גדול ממדים וצפוף. מטוסי ה- F-35 הם אלה שאמורים להתמודד עם המערך הזה ולפרוץ אותו בשעת פקודה.
אבל, לא רק. החמקנים הם גם מערכת ממוחשבת ומתקדמת לאיסוף מודיעין ואפשר שהם יתחילו לטוס בשמי הצפון, ברגע שיהיו מבצעיים, תוך ניצול תכונות החמקנות מבלי להיתפס ברדאר של הצפון.