ניסים סרוסי הוא חקלאי בנשמתו, ממפוני גוש קטיף המתגורר כיום בישוב יד בנימין הממוקם בסמוך לגדרה. באחרונה, החליט סרוסי לנטוע כרם ענבים בקרקע חקלאית בסמוך לישוב מיתר שבנגב. סרוסי, החל בהכשרת הקרקע, רכש ציוד חקלאי ושתילים כדי לנטוע את הכרם לפני שתתחיל שנת השמיטה, אז לא יוכל יותר לעבד את האדמה.
רצה הגורל, והחל מבצע צוק איתן. שלושה מבניו של סרוסי, חגי (33), עודד (30) ורונן (21), שהיו אמורים לסייע לו בעבודות הנטיעה והתקנת מערכות ההשקיה, גויסו למילואים בצו חירום והוקפצו לרצועת עזה. יחד איתם, גויסו עוד עשרות מחבריהם שהיו אמורים לתת כתף ולהצטרף לעבודות. המיזם המשפחתי, כתוצאה מהגיוס המאסיבי, הועמד בסכנה וחלומו של סרוסי היה צריך להמתין עוד שנה לפחות.
עודד בנו, לא רצה לאכזב את אביו והחליט לעשות מעשה. הוא פנה לחברים וגורמים שונים שהיו יכולים לעזור לו באמצעות ה-whatsapp בבקשה שיסייעו לאביו בנטיעת הגפנים ופריסת צינורות ההשקיה. "הבנתי שבלי עזרה לא נוכל לסיים את העבודות של הכרם לפני שנת השמיטה שזה בערך עוד שמונה ימים, אז החלטתי לשתף חברים קרובים כדי שיעבירו הלאה את הבקשה שלי לסייע לנו בעבודות", סיפר סרוסי הבן. "לא האמנתי שנקבל מבול כזה של פניות מכל רחבי הארץ של צעירים ואנשים שביקשו להתנדב לעזור לו לסיים את נטיעת הגפנים. הייתי בהלם מכמות האנשים שפנו אלינו", סיפר בשמחה.
כמאה מתנדבים הגיעו בימים האחרונים לכרם של ניסים סרוסי, הפשילו שרוולים ותחת השמש קופחת, עבדו במשך שעות ארוכות כדי לטעת השתילים ולהתקין את מערכות ההשקיה של הכרם. "זה היה מרגש לראות את ארץ ישראל היפה, את הצעירים מארגון השומר החדש לצד מבוגרים שבאו ועזרו לאבא שלי בכרם. זה העביר בי צמרמורת בגוף. למרות המצב הביטחוני הקשה, הם לא היססו להגיע ולעזור לנו", הוסיף עודד סרוסי בהתרגשות רבה.
האב ניסים, לא האמין למראה עיניו. "זה היה מרגש מאוד עד דמעות. כל הכבוד לבחורים ששמעו על המצוקה שלי בכוח אדם ועזרו בתנאי מזג האוויר שרביים כדי לסיים את העבודות בכרם", הוסיף סרוסי האב.