מי שבילה על הכבישים בשבועות האחרונים לא יכול היה לפספס את השיירות הארוכות המשאיות וכלי הרכב שהובילו לעזה אמצעים לוגיסטיים ואמצעי לחימה ששימשו את הכוחות בעומק השטח. בין הציוד שהועבר ניתן למנות ציוד רפואי, דלק, מזון, ציוד כללי, ציוד לחימה ואפילו כלי רכב. "המערכת הלוגיסטית פעלה בצורה נרחבת לאורך המבצע, ועוד קודם לכן במבצע שובו אחים", אמר ראש אט"ל (אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה), אלוף קובי ברק. "התאמנו את השיטה הלוגיסטית לזירת מלחמה, תוך יישום לקחי מבצע עמוד ענן והתאמת המענה לרציפות התפקודית של הכוחות הלוגיסטיים שפעלו תחת אש".
הלקחים שהופקו ממבצע עמוד ענן וממבצע עופרת יצוקה באו לידי ביטוי בצורה משמעותית במהלך המבצע. "הלקחים מעמוד ענן היו בהיבט של ריכוז הכוחות", פירט קצין הלוגיסטיקה הפיקודי של פיקוד הדרום, אלוף-משנה טל כהן. "במבצע הזה הפעלנו את הרשת הלוגיסטית ויישמנו אותה במלואה – המערכת פעלה כמו מכונה משומנת". מאפיינים אלו הנחו את האגף והפכו אותו ליעיל ומהיר מבעבר. "לקחנו את החסרונות מהמבצעים הקודמים ומקסמנו את הלקחים", הסביר ראש ענף ההספקה באט"ל, סא"ל אבי קטוביץ.
גם בתחום המזון ניתנו קריטריונים מוגדרים וברורים, לפיהם נקבעה החלוקה. לקח מרכזי שהופק ממבצע עופרת יצוקה ובא כעת לידי ביטוי הוא הבאת מים מנרליים לשטח. האירוע שהביא להפקת הלקחים הזה היה פגיעת רסיסים במיכל שהכיל 20 ליטר מים. "כל מה שיישמנו ממבצעים קודמים הביא אותנו לעבודה מצוינת בתחום הזה", הדגיש סא"ל קטוביץ.
בזמן המבצע הועברו ליחידות למעלה מ-600 טון קרח, כ-200,000 יחידות של דברי מתיקה לחיילים, יותר ממיליון כריכים, כמיליון מנות הסעדה וכמיליון חמגשיות. כמו כן, הועברו לחיילים גם כ-300,000 בקבוקי מים מינרליים. שיפור עיקרי בתחום הוא שלראשונה הועברו אמצעי מזון וריענון לכוחות בתוך עזה.
בתחום הציוד, סופקו יותר מ7,000 שקיות לשתייה, כ208,000 ערכות אישיות וכ-3,500 שכפ"צים. כמו כן, כ-24,000 זוגות משקפי מגן, וכ-78,000 זוגות מדים, אשר הוחלפו בתדירות שבועית, חולקו לכוחות בשטח. בתחום התחמושת, סופקו לכוחות קליעים, טילים מטולים ופגזים. בנוסף, כ-194 רובי נגב, כ-1,023 רובי תבור וכ-797 כוונות חולקו ללוחמים.
"האגף יודע לעבור ממצב של אפס למאה בתוך זמן קצר. כבר עכשיו אנחנו מפיקים לקחים למבצעים הבאים, אבל אין ספק שעבדנו במבצע הזה בצורה מעולה", הדגיש סא"ל קטוביץ.