חיל האוויר המלכותי של בריטניה שיגר לראשונה בקרב טיל שיוט מסוג "סטורם שאדו" ממטוס טייפון רב-משימתי FGR4. הטיל שוגר במהלך תקיפה נגד מכלול מנהרות של דאע"ש בצפון עיראק. במסלולם חלפו המטוסים התוקפים בשמי ישראל.
התקיפה בוצעה במסגרת המערכה הבינלאומית נגד המדינה האיסלאמית שהחלה עוד בשנת 2014. על פי הודעת משרד ההגנה הבריטי בתקיפה השתתפו זוג מטוסי טייפון ששיגרו טילי שיוט מסוג "סטורם שאדו" נגד מנהרות שדאע"ש חפרו, כדי שישמשו אותם כבסיס מוגן מפני תקיפות אוויריות וכמסתור ממנו הם יוצאים לפיגועים באזור.
"הכוחות העירקיים זיהו לאחרונה מספר לא מבוטל של לוחמי דאע"ש המשתמשים במתחמי מערות מדרום-מערב לעיר אירביל", נמסר בהודעה של משרד ההגנה הבריטי. "המערות שזוהו הוערכו כמטרות קשות במיוחד והמשימה הוטלה על שני מטוסי טייפון FGR4 במטרה לתמוך בכוחות היבשה משירות הלוחמה בטרור העיראקי".
מההודעה עולה כי ב-10 למרץ נערך מעקב מודיעיני אחרי מכלול המנהרות של דאע"ש, גם כדי לוודא שאין שם אזרחים. "את הפעולה הזו הם עשו לפני שביצעו את ההתקפה הראשונה באמצעות טילי סטורם שאדו, שנבחרו כמערכת הנשק המתאימה ביותר למשימה והשיגו פגיעה מדויקת במטרה".
מטוסי הטייפון שתוקפים בעיראק וסוריה במסגרת המבצע, ממריאים למשימות שלהם מבסיס 'אקרוטירי' שבקפריסין. מסלול הטיסה העיקרי שלהם, הלוך וחזור, עובר בשמי ישראל כאשר הנתיב הזה עמוס במיוחד בתקופה האחרונה. באתרים למעקב אחרי טיסות ניתן לראות לא פעם את מטוסי הטייפון חוצים את ישראל בליווי של מטוסי התדלוק.
הסטורם שאדו הוא טיל שיוט מייצור משותף של בריטניה וצרפת. משקלו 1.3 טון עם ראש קרב במשקל 450 ק"ג. טווח של כ-500 ק"מ ומהירות שיוט של 1,000 קמ"ש בגובה טיסה נמוך מ-50 מטרים, הם מה שמקשה על הגילוי והיירוט שלו. הטיל עצמו עלה לכותרות באזור, כאשר סופק לחיל האוויר המצרי למרות התנגדות אמריקאית.
הערכה היא שלבריטים יש כאלף טילים מהסוג הזה כאשר עד 2019 הם הופעלו ממטוסי הטורנדו GR4 הוותיקים אולם אלה יצאו מהשירות באותה השנה והבריטים העבירו את הכשירות לשאת טילים מהסוג הזה למטוסי הטייפון.