גם מתנגדי הז'אנר יתקשו להכחיש שלריאליטי יש לעתים תוצאות חיוביות. תוצאה כזו התרחשה, בין השאר, בעקבות השתתפותו של מייקל אלרוי בעונה הנוכחית של "האח הגדול". נכון, אנחנו עוד מתבאסים על עזיבתו של המתמודד בתוכנית ששודרה בשבת, אולם מחקר חדש מראה שהחודשיים שהעביר אלרוי בבית האח היו בעלי משמעות לשיח הציבורי כולו.
לפי המחקר, שהוזמן על ידי האגודה למען הלהט"ב ובוצע על ידי חברת Buzzilla, נפח הדיונים אודות הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל זינק ב-110%. זאת לפי מעקב אחר טוקבקים, בלוגים, תגובות ביוטיוב, דיווחים באתרי חדשות ורשתות חברתיות. וכיוון שלא די בנראות עצמה, המחקר הוכיח שהדיונים עצמם היו סובלניים ומכילים יותר. לפי באזילה, לפני כניסתו של אלרוי לבית האח, יותר ממחצית מהתגובות כלפי הקהילה הטרנסית היו שליליות, ורק 20% מהן הוגדרו חיוביות. נכון למועד הדחתו של מייקי, שיעור התגובות השליליות ירד ל-20%, ואילו התגובות החיוביות עלו ל-30%.
החברה בחנה גם מדדים מסוימים יותר, ומצאה שכמות השיחות שהכילו גינויים ירדה באופן ניכר מתחילת העונה (מכמעט מחצית לפני שהתחילה ופחות מ-20% כיום), וכן זינוק מרשים ביחס החיובי לאופן בו שילב אלרוי בין זהותו הטרנסג'נדרית למסורת היהודית. לפי המחקר, 55% מהמגיבים והכותבים רואים כיום את אמונתו של מייקל באופן חיובי. נושאים נוספים שנחשפו ונדונו כתוצאה מעליית התוכנית הם בריאותם של בני ובנות הקהילה הטרנסג'נדרית וקבלת השונה. תוצאות המחקר פורסמו לראשונה בוואלה.
מבאזילה נמסר: "השיח המגנה פינה את מקומו לשיח המקבל. [השתתפותו של מייקל בתוכנית] איפשרה לכמות משמעותית של צופים להיחשף לאדם שמאחורי התווית ולהכיר במורכבות הנושא. דרך ההיכרות האישית הופחת הריחוק והניכור והתרחבה קבלת האחר... הציבור התייחס למייקל, איש פרטי, וממנו הכליל על אוכלוסיית הטרנסג'נדרים. רבים מהצופים נחשפו לראשונה לטרנסג'נדר באופן אישי, והתרשמות החיובית שיצר מייקל לאורך העונה הביאה להכללה חיובית יותר לאוכלסיית הטרנסג'נדרים".
"אין ספק שנוכחות של טרנסיות וטרנסים בפריים טיים היא אקט חיוני לקבלת הקהילה ואני מאמין שלפחות במקרה של מייקי עוד נשמע עליו ונראה אותו הרבה בשנים הבאות", אמר אימרי קלמן, יו"ר שותף של האגודה למען הלהט"ב. "בכוונתנו להוסיף ולבדוק את השיח ברשת הנוגע לסוגיות להט"ביות ולבחון אפשרויות להשפיע עליו לטובה, בפרט לאור העובדה שאנחנו עדיין רואים פגיעה בקהילה הטרנסית במרחב הציבורי, במקומות עבודה ואפילו אצל נותני שירותים ובמסגרות טיפוליות". קלמן ציין את הבחירה בקהילה הטרנסג'נדרית כנושא מוביל לאירועי הגאווה בשנה שעברה מחד, ואת התאבדותה של מאי פלג מאידך כשני אירועים חשובים נוספים בהבאת הקהילה לנראות ציבורית. "אנחנו מקווים שהשיח החיובי ברשת ישפיע גם על היחס במרחב הציבורי", הוסיף.