תל אביב הפכה כבר זמן לבירת גייז עולמית, שמתחרה בכבוד עם ערים גדולות באירופה ובאמריקה. אבל למרות המסיבות, הפאבים, הליינים והגברים, עדיין משהו חסר – סאונה חדישה. תרבות הסאונות צוברת תאוצה ונכון להיום פועלות ברחבי העולם לא פחות מ-2,200 סאונות לגייז, המהוות מקום מפגש להומואים במקום אפליקציות ההיכרויות. רק אחת מהן בבירת הגייז של המזרח התיכון – תל אביב, ואחת נוספת בחיפה.
אך כל זה הולך להשתנות, כאשר אל הסאונה הוותיקה בת"א תצטרף בקרוב (מאוד) סאונה חדשה – "סאונה תל אביב" בהשקעה של מיליונים אשר ממוקמת בלב תל אביב, ברחוב קרליבך לא הרחק מרחוק הארבעה. והיא מבטיחה להביא את תרבות הסאונות לישראל ולישראלים, שנאלצים לנסוע לחו"ל בשביל להשתכשך, כפי שמסבירים נדב ודודי, מבעלי הסאונה החדשה.
"היה לנו חשוב לצאת מהקונספט המוכר של סאונה, ולהראות שיש דברים שהם קצת מעבר", אומר נדב, "בסאונות הגדולות באירופה אין רק סקס, אנשים באים לשתות, להכיר, להירגע. אנחנו רוצים שאנשים יבואו לכאן כסוג של בילוי, ולאו דווקא לגמור וללכת". השניים מתייחסים לכך שבמקום ישנו גם בר נרחב ורחבה שעשויה לעתים לשמש כמקום למסיבות.
>> מה החלופות? ביקרנו במועדוני הסקס של תל אביב
"יש משהו אחר בתרבות האירופאית", מוסיף דודי, "שבאים אחרי העבודה לדרינק על הבר, משהו שבישראל עדיין לא קיים, ואנחנו רוצים לשנות את זה".
ואכן, כבר בכניסה הרגשנו שהפעם זה יהיה שונה. העיצוב החדשני והמוקפד מזכיר סאונות גדולות באירופה, אזור הלוקרים כולל לוקרים חדישים בעלי נעילה אלקטרונית, הנשלטת על ידי צמיד אלקטרוני אישי המשמש גם לביצוע רכישות בבר, והבר עצמו ממוקם במרכזו של לאונג' מרווח הכולל פינות ישיבה מפנקות, מסכים, חדר עישון גדול מזכוכית ועמדת דיג'יי מעוצבת.
"המטרה שלנו הייתה להתאים את המקום לאופי של העיר", מסביר נדב, "ומפני שתל אביב ידועה כעיר של מסיבות 24/7, רצינו שתהיה פה הרגשה של מסיבה. בכל שבת יתקיים פה אפטר והאנשים יוכלו להגיע ישר מהמסיבות ולהמשיך אותן כאן".
בעזרת המסיבות הללו מקווים המארגנים לפרוץ את מחסום הכניסה הראשוני של אנשים שחוששים להגיע לסאונה, "המסיבות של שבת בבוקר יהיו עם לבוש אופציונאלי. כך שגם אנשים שלא רוצים להסתובב עירומים או עם מגבת יוכלו לבלות. בתקווה שאחרי שיגיעו, הם יתאהבו במקום, ירגישו נוח יותר, ואולי אפילו ייכנסו לטבילה בג'קוזי".
בנוסף למוזיקה, מבטיחים הבעלים גם מחירי אלכוהול סבירים. "אנחנו רוצים שאנשים יגיעו לפה ויבלו, וחלק מהבילוי זה גם לשבת על הבר ולשתות. האנשים שמגיעים לפה משלמים כניסה וזה לא הגיוני שבנוסף ישלמו מחירים מופרזים על שתייה".
משמאל לרחבה ממוקם אזור הספא, הכולל ג'קוזי גדול, סאונה יבשה, שמפתיעה עם פינות אינטימיות וחלקים מוארים יותר ומוארים פחות, וסאונה רטובה גדולה במיוחד, עם תאורת תקרה מהפנטת ופינה שמאפשרת מבט על הג'קוזי. ועוד לא הזכרנו את המקלחות החמות המופעלות בטאצ' ואת המקלחת הקרה עם התאורה הפסיכודלית.
מימין לרחבה נמצא האזור המחוספס יותר, הכולל 21 חדרים פרטיים מכל הסוגים. כולם ממוזגים, ניתנים לנעילה ומאובזרים במנורה קטנה הניתנת לוויסות, חומר סיכה וקונדומים, באדיבות הוועד למלחמה באיידס. האזור כולו מעוצב במראה שנותן תחושה של בית כלא, עם צבעים מחוספסים, סורגים ווילון שרשראות שמסתירות את פינת הסלינג. האזור כולו בנוי ממפלסים שמשתלבים אחד בשני, ויוצרים פינות, מהן מבטיחים המארגנים שיצוצו הפתעות כל הזמן, אותן לא נגלה לכם עכשיו, כדי שתהיה לכם סיבה ללכת ולראות בעצמכם.
הקהילה מוכנה לשנות את ההרגלים
היסטוריית הסאונות בתל אביב התחילה עם פתיחתה של הסאונה העברית הראשונה, שגם נשאה שם המתאים לתקופה - 'תרמוס'. שהוקמה בתחילת שנות השמונים, כשהומוסקסואליות עדיין הייתה מחוץ לחוק בישראל. מאז נפתחו בתל אביב עוד שתי סאונות, באלנבי ובחשמונאים, אך תרבות הסאונות לא תפסה בתל אביב, אולי כי אנשים חששו לראות יותר מדי פרצופים מוכרים.
האם לדעתכם הישראלים מוכנים לסאונה כזו?
"הרבה אנשים אומרים לי שהם בחיים לא ילכו לסאונות בארץ", אומר נדב, "ושאני שואל אותם למה, תשובה אחת שאני מקבל היא כי הרמה פחות טובה מבחו"ל, והתשובה השנייה היא כי הם מתביישים.
כשהסאונה באלנבי נפתחה, הרוב לא הלכו כי הם התביישו. היום המצב שונה. הישראלים כבר לא מתביישים, אבל מצפים לרמה מסוימת אותה למדו להכיר בחו"ל. יש מקום לכולם, גם לסאונה באלנבי. במקביל יש התבגרות של הקהילה, והיא מוכנה לשנות את ההרגלים, היא רק צריכה מקום שיאפשר לה את זה".
הסאונה החדשה תhפתח באופן רשמי לקראת אירועי הגאווה 2015, ואמורה לספק לתיירים ולמקומיים אופציית בילוי נוספת, לימים החמים וללילות, החמים לא פחות. היא תפעל בשעות אחר הצהרים עד שעות הבוקר, ובסופי שבוע ברציפות עד ראשון בבוקר.