סקס גאה זה סקס סיסג’נדרי
לרובנו רוב הזמן, יש השקפה סיסג’נדרית על מיניות בקהילה. זה גם נכון שחלק גדול יותר מהקהילה מזדהה כסיסג’נדר, אבל סקס להט"בי לא תמיד עוקב אחרי המודל הסיסג’נדרי. המציאות היא שיש לא מעט מאיתנו על הקשת הטרנסית, או במערכת יחסים עם מישהו/י טרנס/ית. בנוסף, ישנם גם רבים ורבות שלא לוקחות חלק במוסכמות מגדריות. המחשבה שסקס גאה זה בין גבר לגבר או בין אישה לאישה היא פשוט מוטעית מהיסוד.
מי שנמשך לטרנסיות הוא הומו
לצערנו זו עדיין שאלה שהרבה מאוד גברים סטרייטים שואלים את עצמם לעיתים קרובות. התשובה הקצרה היא כמובן, לא, זה לא אומר שאתה הומו. בשנים האחרונות עולה למודעות חברתית תפיסה רחבה יותר של סקס בכלל ושל סקס להט"בי בפרט, ואנו גם נוכחים לגלות שסקס להט"בי לא אומר הרבה על ההזדהות של שני הצדדים.
כולם פעילים מינית
יפתיע אתכם לדעת אולי, שגם בקהילה שעל פניה מוגדרת לפי הגישה שלה למין ומגדר, לא כולם עושים סקס. ייתכן והם בתקופה של "אין עניין", וייתכן שהם פשוט א-מיניים. זה המצב, תתמודדו.
HIV זו מחלת המין היחידה שצריך לחשוש מפניה
יש לא מעט נגעים ומחלות שמועברות ביחסי מין, שעל כולן צריך לתת הדעת כדי לשמור על הבריאות שלנו, וזה עוד בלי להזכיר דברים כמו שפעת או דלקת גרון. אם הבריאות שלך חשובה לך, צריך לזכור שיש עוד דברים חוץ מ-HIV שיכולים להשפיע.
כל הלהט"בים בקטע של קינק
לא לגמרי ברור מאיפה עלתה המחשבה הזו שלהט"בים מעוניינים יותר בסקס קינקי. כמו בכל מקום אחר, יש כאלה שהם פשוט יותר ונילה מאחרים, וזה לא נוגע לשאלה עם מי הם מעדיפים לשכב.
תמיד אפשר למצוא סטוץ במסיבה
הלוואי וזה היה נכון. גם אצל ההומואים והלסביות, זה לא שונה בהרבה מהצד הסטרייטי. מסיבות הם דבר נפלא לקהילה הלהט"בית, אבל זה גם בסדר גמור לחזור הביתה לבד.
אין כזה דבר יותר מדי פופרז
עוד לא נמצא האדם שאובחן אם התמכרות לפופרז או שמת מנת יתר מהם, אך יחד עם זאת, בהחלט יש כזה דבר יותר מדי פופרז. לשאוף הרבה מדי בזמן קצר מדי עלול לגרום לסחרחורת וכאב ראש שידפקו לך את החוויה וחבל, משתמשים בהם בשביל ההנאה ממילא.
כולם אוהבים פופרז
יש כאלה שלא אוהבים להשתמש בפופרז, ואחרים שלא מוצאים את השילוב של סקס וסמים, או סמים בכלל, כדבר נעים. וזה יותר מבסדר אם הם לא בעניין. חשוב לזכור שלא כולנו נולדנו אותו דבר ואף אחד לא עבר קורס ב"הומואיות למתחילים".
כולם יוצאים מהארון כילדים
מעט פחות מטריד מהביטוי "בשר טרי", אך בכל זאת קצת מוריד, הוא להתייחס למי שיצא/ה מהארון כלסבית בת יומה או הומו עול ימים. וודאי שלחלק גדול יש חוסר ניסיון מסוים במיניות או בלחיות חיים פתוחים, שמתלווה לדימוי הילדי. יציאה מהארון היא בחירה שניתן להגיע אליה מכל כיוון אפשרי, ואיננה תמיד מצביעה על חוסר ניסיון או בוסריות. אין לנו רק נרטיב אחד של יציאה מהארון, וזה בהחלט לא קשור לגיל.
אפשר לדעת אם מישהו אקטיבי/פסיבי לפי המראה
בהרבה יותר מהזדמנות אחת אנו שואבים את האמונות והמחשבות שלנו על סקס מהדברים שמוכרים לנו, לרוב דרך המבט הגברי ההטרונורמטיבי. כקהילה עלינו להשתחרר מהמבט הזה, שמזיק לקהילה הגאה פי כמה מאשר לזו הסטרייטית. המחשבה שניתן להבין את התנוחה המועדפת של אדם לפי המראה היא שגויה לחלוטין. לפעמים מי שעובר כגבר-גברי יהיה נשלט ופסיבי, ולפעמים הטווינק הכי עדין יהיה זה שקובע את הכללים. ומה עם ורסטילים בכלל?
אפשר לדעת אם מישהו אקטיבי/פסיבי לפי האישיות
הניחוש שלנו הוא שוודאי כבר הכרתן דוגמאות הפוכות, נגיד אחת ביישנית שפתאום הופכת להיות אדונית בסיטואציה אינטימית. או להפך. הכל תלוי באותה אחת ובאותו רגע, וזה ממש לא הכרחי להניח את ההעדפות המיניות של מישהי על סמך האישיות שלה.
כל הלסביות הן פם/בוצ’
הרוב המוחלט של מערכות היחסים הלסביות לא יכול להיות מופרד בקלות למי הפם ומי הבוץ’, מי נשית ומי גברית, ואלו דרך אגב, לא תמיד באות בזוגות. כל אישה והסיפור שלה, העמדה שלה במרחב הזה בין הנשי לגברי, וזה גם בכלל לא נדיר שפמיות יוצאות עם פמיות ושבוצ’ תהנה עם בוצ’.
רופאים לא יודעים כלום על הקהילה
לא נכון! יש לא מעט רופאים שקיבלו הכשרה, שטחית או מעמיקה, בטיפול וסיוע לקהילה הגאה. מעבר לעובדה שייתכן שכבר למדו מניסיון. אם השאלה הזו מטרידה אותך במיוחד, ניתן לפנות לארגון גאה כלשהו בקרבת מגוריך, שם יוכלו להפנות אותך לצוות רפואי שעבר הכשרה מתאימה ושידע להתמודד ולתמוך בסוגיות להטב"יות.
התעללות מינית זו לא בעיה להט"בית
טעות. התעללות מינית ו/או רגשית הן בעיות שנוכחות גם בתוך הקהילה הלהט"בית. השיח סביב התעללות הוא ברובו הטרונורמטיבי, ומציב לעיתים קרובות את הגבר כמקור הבלעדי להתעללות. קורבנות להתעללות או תקיפה מינית מהקהילה הגאה נוטים בעקבות זאת להימנע מלבקש עזרה, בשל חוסר ההבנה של המערכת המשפטית והרפואית בנושא.
נשים גאות סובלות פחות מהתעללות
גם זה, לצערנו, שגוי. למעשה, השיעור הגבוה ביותר של התעללות בנשים נמצא אצל נשים טרנסיות ונשים ביסקסואליות, כשבכל אחת מהקבוצות למעלה מחצי דיווחו שחוו תקיפה מינית או אונס במהלך חייהן. שיעור הנפגעות בקרב הלסביות מעט גבוה מזה של הנשים ההטרוסקסואליות, ואצל גברים הומואים המצב דומה.
טרנסג’נדר הוא מי שהמין הביולוגי שלו/ה הפכי למגדר
הנרטיב של טרנסג’נדר כגבר הכלוא בגוף אישה או להפך הוא די נפוץ ולחלוטין אמיתי. יחד עם זאת, זהו לא הנרטיב הטרנסי היחידי. החוויה הטרנסג’נדרית מקיפה מגוון של גופים, מגדרים וזהויות, ואיננה מוגבלת לנרטיב אחד בלבד.
כל ההומואים שמאלנים
למרות שעל גבי הנייר, מי שמכריז על תמיכה בשוויון והגנה לקהילה הלהט"בית, נמצא באופן כמעט בלעדי בצד השמאלי של המפה הפוליטית, המציאות היא שהקהילה מורכבת יותר, וישנם להט"בים שמעדיפים לבחור בקו השמרני. נטייה מינית היא איננה נטייה פוליטית וכדאי לנו שנבין את זה בשנת 2019, חצי מאה אחרי שהאשימו את כל ההומואים בארה"ב בקומוניזם.
מי מכם הוא הגבר ומי האישה?
השאלה ההטרונורמטיבית הקלאסית, שמקפלת מאחוריה בעיקר אי הבנה, אך לעיתים גם לא מעט הומופוביה. אין כזה דבר להיות "הגבר" או להיות "האישה" במערכת יחסים בין שני גברים, אלא אם הם שניהם החליטו להקים לעצמם מערכת יחסים שהיא כמו הטרונורמטיבית. לרוב זה לא המצב, וזו גם אשמת הקהילה שאנו ממשיכים להאכיל את הדעות הקדומות הללו עם הדעות הקדומות שלנו לגבי מי למעלה ומי למטה.
הקהילה הגאה היא גן תענוגות מיני
קהילות להט"ביות יכולות להיות גן עדן של מין מזדמן, בו מוסכמות מגדריות מושמדות על בסיס יומיומי. אבל התמונה המאושרת הזו נכונה רק לחלק מהאנשים, וחלק מהזמן. לא כל אחד נהנה ממין מזדמן, ולא כל עונה היא הזמן המתאים. כמו בכל תמונה שצבעו אותה בוורוד, האמת תמיד יותר מורכבת ממה שהיא נראית.