אנשים ברחבי העולם עדיין לא לגמרי בטוחים כיצד להתמודד עם ההנחיות למאבק בקורונה, ובקרב רבים עולה השאלה - מה יהיה על חיי המין שלנו? נגיף הקורונה מאיים על חיינו, אך עד כמה גדול האיום על הליבידו שלנו? השאלה הופכת לבוערת במיוחד לאנשים שסקס בשבילם הוא דרך התמודדות עם לחץ ועם בדידות, שני מצבים שהם מנת חלקה של מרבית האוכלוסייה בתקופה זו.
ברחבי העולם מומחים מזהירים, הישמרו לא לעשות סקס עם אנשים שאינכם גרים איתם. "שאנשים לא יחשבו אפילו על לצאת מהבית בשביל מין מזדמן ואנונימי, וכדאי שלא יזמינו אף אחד לביתם", אומר ד"ר ג’ייסון מיירס מארגון הבריאות הלהט"בי, New Zealand AIDS Foundation.
"אנו מודעים לכך שסקס ואינטימיות הן דרכים נהדרות להישאר בקשר ולשפר את הרווחה הנפשית", הוא מוסיף, "ואנו מודעים לכך שסקס ימשיך להיות חלק מחיינו בשבועות ובחודשים הקרובים".
לא יהיה מדויק לומר שקוביד-19, כלומר נגיף הקורונה, מועבר במגע מיני. יחד עם זאת, קירבה לנשא, ובטח שנשיקה פשוטה, מספיקים כדי להעביר את הנגיף. לאנשי הקרן הניו-זילנדית יש את אותן העצות שנשמעות כעת ברחבי העולם, והן בעיקרן נעות על הגבול שבין אוננות לסייבר-סקס, בסך הכל לחם יומם של להט"בים רבים מהפריפריה.
>> "הקורונה עוזרת לי להעריך את זה עוד יותר"
>> בידוד גאה: 14 המלצות ללהט"בים לתקופת ההסגר
נכון לעכשיו, עדיין אין מידע חד משמעי לגבי הסיכונים לאנשים החיים עם HIV. מיירס מסביר: “ברור כי אנשים החיים עם HIV או בעיות אחרות במערכת החיסון חוששים יותר לבריאותם במקרה וידבקו בנגיף. אנחנו יכולים להקל על חששם, בכך שנעשה את הרגלי המין שלנו ונישאר בבית, כדי לשמור על אחוזי ההידבקות בקורונה בקהילה שלנו נמוכים".
רשות הבריאות של ארה"ב הוציאה הודעה לגבי נשאי HIV בנושא: “האיום בהיחלשות המערכת החיסונית אינו ברור, אולם בצירוף לזיהומים נגיפיים בדרכי הנשימה, אנשים החיים עם HIV עלולים לחלות באופן חמור, אם ישנה ספירת תאי CD4 נמוכה ואינם מקבלים טיפול ART”.