מאות גברים ישראלים רווקים נרשמו בשנה האחרונה ליוזמת השידוכים המקוונת של קובי גינר (30), מי שאולי עומד להפוך להלנה עמרם של הגייז. בעקבות ההיענות הגבוהה, מחפש גינר בימים אלה פתרונות טכנולוגיים חדשים שיגדילו את מספר המשתתפים, ובשיחה עם mako הוא מבטיח: "זה רק עניין של זמן עד שנראה המון רווקים נכנסים לזוגיות מאושרות וארוכת טווח".
פרויקט השידוכים שלו התחיל לפני פחות משנה, אחרי שאחד העוקבים שלו באינסטגרם שאל אותו איך מוצאים זוגיות בעולם הגייז. "עניתי בתמימות שרק צריך להאמין, לא להתייאש ולפתוח את הלב - השאר כבר יבוא לבד", נזכר קובי. כבר באותו היום הוא פרסם סטורי בו כתב שישמח לעזור לכל מי שמחפש אהבה, אבל הוא לא תיאר לעצמו כמה פניות הוא יקבל. "הבנתי פתאום שהחשיפה שלי באינסטגרם מאוד גבוהה ושזו תהיה דרך טובה לתעל אותה לטובת הקהילה", הוא מספר. "החלטתי לפתוח פינת שידוכים חדשה כדי לעזור להם בהתנדבות מלאה".
בתור התחלה, ניסח גינר שאלון ראשון מסוגו המיועד לרווק הגאה שמחפש אהבה. את הלינק לשאלון מקבל רק מי שפנה אליו אישית והביע רצון אמיתי למצוא אהבה. "רק אני רואה את התשובות ומשדך לפי התאמה", מסביר גינר. "אחרי שנמצאה התאמה אני פותח קבוצת וואטסאפ של שני הנבחרים וכשהם מתחילים שיחה אני עוזב את הקבוצה והם מעדכנים אותי מה עלה בגורל השידוך".
80% מאמינים באהבה ממבט ראשון
יותר מ-500 רווקים גאים מילאו את השאלון של גינר עד היום. בנוסף לפרטים כלליים, כל אחד מהם סיפר בין היתר על ההעדפות האישיות שלו (גם במיטה), המקום המושלם לפגישה הראשונה, התכונות הבולטות שלהם וכמובן גם על הדברים שהם מחפשים בבן הזוג האידיאלי.
על פי הנתונים של גינר, ממוצע הגילאים של המשתתפים עומד על 30 והם מגיעים מכל רחבי הארץ - מקריית שמונה ועד אילת. "80 אחוזים מהמועמדים מאמינים באהבה ממבט ראשון, 90 אחוזים רוצים ילדים ורק 20 אחוזים עדיין חיים בארון", הוא מגלה. "הגובה הממוצע של כל המועמדים הוא 1.70, ורובם מעדיפים בחורים גבוהים מהם".
המשתתפים שמצאו התאמה בפרויקט השידוכים של גינר יצאו לעשרות דייטים, אבל בחיים כמו בחיים, רק בודדים מצאו זוגיות ארוכת טווח והרוב עדיין נמצאים בחיפושים. למרות זאת, גינר טוען כי עצם התהליך הוא לא פחות חשוב. "הרצון והתקווה של אנשים להאמין שוב באהבה, לצד הריגוש שמתעורר ברגע שנמצאת התאמה חשוב לא פחות", הסביר. "גם אם הדייט לא הצליח, השאלון והשיחה בוואטסאפ עוזרת לרווקים לתת הזדמנות אמיתית לקשר ולא לפסול מהרגע הראשון".
אז אולי באמת קשה יותר להומואים למצוא זוגיות?
"קשה למצוא זוגיות בלי קשר לנטייה המינית או למגדר ולכל אחד ואחת יש את הקשיים שלו ושלה. אצל גייז המכשול שמשחק תפקיד גדול יותר זה הצורך בריגוש והמרדף אחרי הגבר המושלם, אבל פרויקט השידוכים שלי מפיח חיים בקלישאה שצריך לתת מקום ליופי הפנימי. הוא עוד בחיתולים, אבל אני בטוח שיצאו ממנו המון זוגות. אני מקווה לבנות אפליקציה ייעודית, בה כל משתמש ישלם סכום סמלי שיעבור לארגונים גאים".
"לא רוצה שהילדים יחוו מה שאני חוויתי"
גינר עצמו כבר מצא את אהבת חייו והוא גר בתל אביב בשבע השנים האחרונות עם בן הזוג, מעצב השיער אבישי מסטי. הם התחתנו בטקס רשמי, שהתבצע דרך הזום, במדינת יוטה בארצות הברית, אבל את מסיבת החתונה נאלצו לדחות פעמיים - פעם ראשונה בגלל הקורונה ופעם שנייה בגלל מבצע "שומר החומות". עכשיו, הם מתכוננים לחגיגה באוגוסט, בתקווה גדולה ששום דבר רציני לא ישבש את האירוע פעם נוספת.
כשהגיע לגיל 13, יצא גינר מהארון בפני המשפחה ובבית הספר, אבל לא זכה לתמיכה ולקבלה לה ציפה. החוויה הקשה בשנות ההתבגרות השפיעה עליו מאוד והוא החליט להקדיש את חייו לחינוך. כיום, הוא מחנך כיתה ו' בבית ספר יסודי בצפון תל אביב ומקפיד לדבר עם התלמידים על הקהילה הגאה.
"אני לא רוצה שיקרה מצב שהילדים יחוו מה שאני חוויתי", הוא מסביר ומספר כי מחנך את תלמידיו לאהבת אדם וקבלה והכלה של השונה. "חשוב לי להקשיב לתלמידים שמחליטים לשתף אותי בזהות המינית שלהם. בנוסף לזה, אני גם מרצה במכללות על הנגשת חינוך גאה לבתי הספר ומשלב את סיפור החיים האישי שלי".
גינר מספר כי בתחילת שנת הלימודים שיתף את תלמידיו בפעם הראשונה כי הוא עומד להתחתן עם בן הזוג שלו. "אחת התלמידות ניגשה אליי והציעה שבחודש הגאווה נלבש בגדים צבעוניים. אני כמובן חייכתי ואמרתי שזה יכול להיות נחמד מאוד", הוא מספר. "בשבוע שעבר התלמידים עצמם יזמו את המחווה ואני מאוד התרגשתי".
רוצים למצוא את האחד? מוזמנים לשלוח לקובי הודעה פרטית בחשבון האינסטגרם או בדף הפייסבוק שלו והוא מבטיח ליצור קשר בהקדם.