מסתבר שאם תרצו לשכב עם אנשים שהם לא החצי השני שלכם, תצטרכו לדבר על זה בפתיחות. אלו הממצאים הלא כל כך מפתיעים של מחקר שנערך באוניברסיטת רוצ’סטר, ניו יורק. במחקר סקרו 1,658 זוגות. רוב הנבדקים היו בגילאי ה-20 וה-30, והם במערכת יחסים ארוכת טווח, כשהממוצע של כל הנבדקים עומד על 4.5 שנות זוגיות. 12% מהנבדקים הן זוגות חד-מיניים, בנוסף, 11.5% משאר הנשאלים הזדהו כביסקסואלים ו-17% כהטרוסקסואלים הפתוחים לרעיון של סקס עם אותו המין.
את הזוגות חילקו לחמש קבוצות עיקריות: שתי קבוצות מונוגמיות, האחת בתחילת הקשר והשנייה בעלי היסטוריה ארוכה; קבוצה של זוגות לא-מונוגמיים בהסכמה מלאה של שני הצדדים, קבוצה של לא-מונוגמיים בהסכמה חלקית וקבוצה של לא-מונוגמיים באופן חד צדדי, כלומר מערכות יחסים שבהם פרטנר אחד לא מונוגמי ללא הסכמתו או ידיעתו של השני.
הקבוצה שמתארת מערכת יחסים פתוחה (לא-מונוגמיים בהסכמה) מהווה בערך 1 מכל 13 זוגות. תוכלו לנחש לאילו קבוצות מערכת היחסים הבריאה ביותר?
שתי הקבוצות המונוגמיות והקבוצה הלא-מונוגמית בהסכמה מלאה, היו הקבוצות שדורגו במקום הגבוה ביותר. השתיים שדורגו עם התפקוד הנמוך ביותר היו של זוגות בהן רק צד אחד מונוגמי, ובכללי של זוגות עם תקשורת לקויה. המחקר פורסם בירחון למחקר סקס, ונועד להציג את הספקטרום הפתוח-אקסלוסיבי במערכות יחסים.
"אנו מבינים שתקשורת מסייעת לכל הזוגות", כתב פרופסור רוג’ר רוגה, מרצה במחלקה לפסיכולוגיה, “אולם התקשורת היא קריטית למערכות יחסים לא-מונוגמיות אל מול האתגרים שמציב קיום מערכת יחסים לא שגרתית בתרבות מונוגמית".
ומה קורה אם לא מדברים בפתיחות? הפרופסור מוסיף, "שמירת סודות סביב הפעילות המינית עם אחרים בקלות יכולה להפוך לארסית ולהוביל לרגשות הזנחה, חוסר ביטחון, דחייה, קנאה ובגידה, אפילו במערכות יחסים לא מונוגמיות".
>> "נשים מבטלות לי דייטים בגלל שאני ערבייה"
>> "הרגע היחיד שאני לא מרגיש בושה הוא בזמן הסקס"
>> "ניהלתי רומן עם סלב ישראלי מפורסם בארון במשך שנתיים"
בין שאר הממצאים עלו כמה עובדות נוספות. זוגות בקבוצה של קשר לא-מונוגמי בהסכמה מלאה הם למעשה הזוגות שהתגוררו יחד לזמן הארוך ביותר מכל שאר הקבוצות. באותה הקבוצה גם דווחו האחוזים הגבוהים ביותר של ביסקסואלים והטרוסקסואלים סקרנים. בזוגות חד מיניים הייתה סבירות גדולה יותר לקשר פתוח. ובאשר לקבוצה בה רק אחד הצדדים מונוגמי - כ-60% מהנבדקים הודו בתחושות תסכול וחוסר סיפוק מהותי מהקשר.