למרות הרצון האישי לעבור ניתוחים קוסמטיים, גם כדי להתאים את הגוף לנפש וגם כדי להרגיש בטוחים יותר בסביבה, אין מראה אחיד וקבוע עבור גברים ונשים על הקשת הטרנסית. לחברה יש אמנם ציפייה מגברים ונשים טרנס לעבור ניתוח תחתון ועליון, אבל הרבה פעמים הדבר נמנע מהם - והסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות. 

על פי מגזין הבריאות Healthline, ניתוח הגדלת חזה לנשים טרנסיות יכול לנוע בין 5,000-10,000 דולר, בעוד מחיר ניתוח עליון לגברים טרנסים, במהלכו מתבצעת הסרה מלאה של השדיים ונעשה עיצוב מחדש של חזה, עשוי לנוע בין 3,000-10,000 דולר. 

עבור נשים ואנשים על הקשת הטרנסית לא מדובר בסתם הליכים קוסמטיים, אלא בניתוחים מצילי חיים של ממש, אבל ניתן לומר שפעמים רבות עוברות שנים ארוכות עד שהם מצליחים להשיג את המשאבים הדרושים לכך. 

@grungepuppi real tired of this shit // #fyp #transmasc #ftm #transgender #lgbt #ally #dysphoria ♬ tory lanez -

זה המסר שניסה להעביר משתמש הטיקטוק אדוניס זיגלר, בסרטון ויראלי שזכה עד כה ליותר מ-5 מיליון צפיות. בסרטון הקצר נראה אדוניס, שמציג נראות גברית בפניו, לובש גופיית ספורט צמודה שמבליטה את החזה שלו, ומעליו כתובה שאלה שכבר נמאס לו לשמוע: "למה בחרת להשאיר את החזה שלך?". 

"אני לא", ענה אדוניס והסביר: "אני רק בן 19, אני עני, ממשפחה ענייה, מובטל, עם ביטוח רפואי של המדינה. לא כל הגברים הטרנסים בני מזל עם הורים פריבילגים, רשתות תמיכה או עסקים יוקרתיים שיעזרו להם לממן ניתוח עליון. תפסיקו לשאול אותי את זה אלא אם כן אתם מתכוונים לשלם את החשבון".

כוכב הרשת הצעיר שם לב לראשונה לזהות המגדרית שלו בגיל תשע, אבל רק בגיל 12 הוא הצליח להסביר זאת במילים. "נאבקתי באבא שלי במשך שנים כדי שיאשר לי להתחיל ליטול הורמונים בגיל 15", סיפר אדוניס לבאזפיד. "אמא שלי תמכה בי מההתחלה. הוא התנגד מכל מיני סיבות, אבל אישר לי להמשיך את ההתאמה המגדרית אחרי שהוא הבין כמה נזק נפשי נגרם לי. שנים של טיפול נפשי לא עזרו להרס העצמי שלי או להתדרדרות בלימודים, אבל הורמונים כן". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ⛓ (@grungepuppi)

טיפול הורמונלי, כמו במקרה של אדוניס, גורם לגוף לפתח מאפיינים פיזיים שגברים שנולדו זכרים חווים רק בגיל ההתבגרות. גברים טרנסים שמטופלים הורמונלית יכולים לחוות הפסקה של המחזור החודשי, שינויים בקול, צמיחת שיער בפנים ובגוף, גדילה במסה של השרירים והתחזקות שלהם ועוד. הטיפול ההורמונלי לא רק עוזר לאנשים ונשים על הקשת הטרנסית להרגיש קשורים יותר לגוף שלהם, אלא גם משפר משמעותית את איכות חייהם. הבעיה: טיפול הורמונלי יכול לעלות כ-1,500 דולר בשנה. 

את הטיפול ההורמונלי הצליח לממן אביו של אדוניס דרך ביטוח הבריאות שהיה לו בעבודה, אבל כשהוא הגיע לגיל 17 אביו פוטר ומאז, במשך שנתיים, הוא לא הצליח לממן את הטיפול היקר. "לי אישית אין שום עזרה", הסביר. "חסכתי כסף מאז שהתחלתי לעבוד, אבל כל פעם קרה משהו אחר כמו מעבר דירה או תיקוני רכב פתאומיים ששאבו את כל הכסף שהצלחתי לחסוך. כשזה מגיע לניתוחים להתאמה מגדרית, אני מאוד מקווה שאנשים יקחו בחשבון את האדם עצמו ואת הנסיבות שלו, גם בלי קשר למצב כלכלי. עבור אנשים המבקשים לעבור ניתוחים להתאמה מגדרית, יש המון מצבים בהם הניתוח הוא לא רק עבור הבריאות הנפשית שלהם, אלא גם עבור ההישרדות שלהם". 

ויש צדק בדבריו. על פי מגזין פורבס, שנת 2021 הייתה השנה הקטלנית ביותר עבור חברי וחבורת הקהילה הטרנסית, עם  כ-375 מקרי רצח ברחבי העולם, המספר הגבוה ביותר אז החל הרישום. זאת אחת הסיבות שהלכי התאמה מגדרית לא רק תורמים לבריאות הנפשית שלהם, אלא גם עוזרים להם לחיות חיים ארוכים וטובים יותר. 

"לכל אדם טרנס יש את המצב הייחודי שלו", סיכם אדוניס. "לחלק יש מספיק מזל כדי לקבל גישה למה שהם צריכים בשלב מוקדם. זה משמח אותי שהאושר שלהם הוא הדימוי המיינסטרימי של קהילת הטרנס, אבל יש גם הרבה אנשים ונשים טרנס לא כל כך בני מזל והמאבק שלנו אל מדובר מספיק".