אף מאבק לא שלם אם הוא לא חלק מההיסטוריה. בעבר אנשים נאבקו להכרה ופתחו את הדרך לטרנסג'נדריות להיות מי שירצו להיות, חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. לאחרונה יותר ויותר סרטים תיעודיים נעשים על הטרנסג'נדריות ששינו את ההיסטוריה, כמו למשל הסרט על תרבות הנשף (ball calture) "פריז בוערת". הכנו לכם רשימה של חמש הנשים הטרנסג'נדריות שהשפיעו הכי הרבה על ההיסטוריה ואפילו על השפה אותה אנחנו מדברים.
ז'קלין שרלוט דופרזנוי - "קוקסינל"
ז'קלין שרלוט דופרזנוי היתה ידועה בעיקר בכינוי "קוקסינל". דופרזנוי היתה שחקנית, פרפורמרית ואקטיביסטית. השינוי שלה הפך להיות המפורסם ביותר באירופה, כנראה משום שהיה הראשון שתועד ופורסם בציבור.
היותה הטרנסג'נדרית הראשונה באירופה שעברה את השינוי לעיני הציבור קיבע אותה עד כדי כך בתודעה, שבמקומות רבים קוקסינל משמעו טרנסג'נדר. לאחר קריירה מצליחה כפרפורמית ושחקנית קולנוע בשנות השישים, היא יסדה את עמותת Devenir Femme (להיות לאישה), המספקת תמיכה לטרנסג'נדריות במעבר שלהן מגבר לאישה.
רנה ריצ׳רדס
רנה ריצ'רדס, שמעדיפה את המונח טרנסקסואלית על טרנסג'נדרית, זכתה במקום שישי בתחרות הטניס לגברים בני פחות מ-35 לפני שהחלה במעבר ב-1975. כשניסתה להירשם לתחרות הטניס לנשים בנות פחות מ-35 שנה אחרי, איגוד הטניס האמריקאי דחה את בקשתה על הסף. ריצ'רדס סירבה לקבל את החלטת איגוד הטניס ופנתה לבית המשפט העליון בניו יורק שפסק לטובתה.
ב-1977 לקחה חלק בטורניר דאבל, ושנתיים אחר כך כבר זכתה בפרס הראשון בסינגל לבנות 35 ומעלה. לאחר שפרשה מטניס חזרה ריצ'רדס לעיסוקה הקודם, וניהלה את המחלקה לרפואת עיניים בבית חולים במנהטן. היא כתבה בזמן זה שני ספרים אוטוביוגרפיים, הראשון מביניהם Second Serve שימש כבסיס לסרט הדוקמנטרי Renée.
לוסי היקס אנדרסון
לוסי היקס אנדרסון היא אולי כל מה שפנינה רוזנבלום חלמה להיות: אשת החברה הגבוהה, מארחת למופת, אשת עסקים מצליחה ופושעת. בשיאה היא הייתה עורכת סעודות פאר ומסיבות לחברה הגבוהה בקליפורניה. הזמן היה תקופת היובש בארה"ב, כלומר התקופה בה אסרו שתיית ומכירת אלכוהול על פי חוק. חוץ מעסקיה עם החברה הגבוהה, לוסי היקס אנדרסון ניהלה במקביל מועדון, בו הגישה שתייה חריפה ומאחוריו תפעלה מלון שתיפקד כבית בושת.
בעוד שקשריה בחברה הגבוהה והונה עזרו לה לחמוק מהאשמות בגין מכירת משקאות חריפים וניהול בית בושת, אף אחד לא בא לעזרתה כשנאלצה להיאבק על עצם קיומם של נישואיה לגבר אחר. במהלך בדיקה רפואית, לה סירבה לוסי מלכתחילה, התגלה שהיא נולדה כזכר. היא ובעלה נתבעו לדין על זיוף מסמכי חתונה ועדות שקר בטענה שחתונתם אינה תקפה היות והם זוג גברים. השניים נמצאו אשמים בכל העבירות. לאחר שישבו בכלא פרשו מענייני הציבור והתיישבו בסן פרנסיסקו. המשפט של לוסי הפך למשפט הראשון בשורה ארוכה של מאבקים לזכויותיהם של טרנסג'נדרים, הומואים ולסביות לשוויון בפני החוק ולהכרה.
טרייסי נורמן
טרייסי נורמן או בשם הבמה שלה טרייסי אפריקה, ידועה בתור האפרו-אמריקאית הראשונה שהיתה גם טרנסג'נדרית וגם דוגמנית על. היא הופיעה לראשונה על קופסאות צבע לשיער בשנת 1970, ותוך שנה הופיעה בווג איטליה בצילומים של אירווינג פן.
קריירת הדוגמנות של נורמן נמשכה במשך כל שנות ה-70 עד שנחשפה זהותה כטרנסג'נדרית. עולם הפרסום בארה"ב דחה אותה מעליו והיא נאלצה לעבור לפריז, שם חתמה על חוזה של חצי שנה עם בית האופנה בלנסיאגה, האב הרוחני של דיור וג׳יוונשי. לקראת סוף קריירת הדוגמנות שלה נורמן הופיעה במופעי ברולסק, והפכה לחלק חשוב בתרבות הנשף.
השבוע דווחנו שנורמן זכתה לתיקון בדמוי קמפיין חדש, שבו היא זוכה לחשוף את זהותה האמיתית בגיל 63. הנה זכרונות מטרייסי אפריקה בליפסינק מרגש למלכה האם אריקה באדו:
מיס מייג'ור
כנראה שהיא האקטיביסטית הפעילה ביותר לזכויות טרנס שארה"ב ידעה אי פעם. מיס מייג'ור לקחה חלק בפרעות בבר סטונוול במנהטן בשנת 1969, מה שהפך לימים להיות הרגע המכונן למצעדי הגאווה בארה"ב ובעולם כולו. היא ייסדה ועדיין מנהלת את את "פרויקט הצדק", ארגון שמטרתו לעזור לטרנסג'נדרים, קווירים ואינטרסקס במאבקם ברשות המשפטית ובמיוחד לאלו היושבים בכלא.
MAJOR! official trailer from StormMiguel Florez on Vimeo.
>> "החלטתי שאני עושה ניתוח לשינוי מין, ואם לא - אתאבד"