בני ובנות משפחה של להט"ב המעוניינים להתמודד עם קושי שלהם בקבלה, כדאי שיחשבו על מספר סוגיות.
ראשית, מה מקור הקושי?
לעיתים הקושי נובע מדעות קדומות (כמה מהנפוצות: ללהט"ב אין משפחה, זוגיות, הם יסיימו את חייהם לבד, וכו'), ויכול להיות שהוא למעשה מבטא פחד לגבי העתיד של האדם הלהט"ב. כלומר, ראשית כל כדאי לבן המשפחה לנסות ולבדוק מה מקור הקושי שלו, ותוך כך לבחון מה למעשה הוא יודע על הקהילה הגאה, האם ידע זה עדכני או שהוא שבוי בסטריאוטיפים?
במקרים אחרים הקושי יכול להיות תוצאה של עמדות מושרשות, בין אם דתיות או אחרות, ולעיתים פשוט לנבוע מסלידה לא מנומקת ('זה מגעיל אותי'). ככול שבן המשפחה יגיע להבנה עמוקה יותר של מקור הקושי שלו, כך יוכל יותר בקלות להתמודד איתו, ותפתח אפשרות לשינוי.
שנית, מודעות להיותה של הקבלה תהליך. במידה ובן המשפחה מנסה להתגבר על הקושי, להתמודד עמו, ומבין שהבעיה טמונה בו ולא באדם הלהט"ב, ושמי שנדרש לעבור תהליך כלשהו הינו הוא עצמו ולא האדם הלהט"ב, ניתן לחשוב על הקושי במונחים של תהליך ושל זמן. סוגיות שחשובות לבן המשפחה לחשוב עליהן הן: כמה זמן חלף מאז נודע לו בדבר קרובו הלהט"ב? האם הוא חש שינוי בתחושותיו ועמדותיו לאורך זמן זה? מה עמדותיהם של בני המשפחה האחרים בתהליך? אילו צעדים נוספים יכולים לזרז את התמודדותו של האב עם הקושי אותו הוא חווה? (למשל, מפגשים עם קבוצות הורים של ארגון תהל"ה).
יש עם מי לדבר' – קשב ותמיכה לקהילה הגאה | ימים א'-ה' בשעות 19:30-22:30 בטלפון 03-6205591 | בדוא"ל yesh@glbt.org.il או בצ'אט מאתר האגודה www.glbt.org.il