לא עוד ורוד
לריילי ממש נמאס מהוורוד המטמטם ששולט במסדרונות הצעצועים "לבנות". הקמפיין הקטן שלה ביוטיוב הגיע לכותרות בעולם כולו. הטענה: “הם מרמים בנות כדי שיאהבו דברים ורודים!”. ההשתלחות של ריילי בחברות הצעצועים הרחיקה עד למהדורות החדשות, ואף השיגה לה ראיון בפריים טיים עם מגישת החדשות האגדית דיאן סויר.
מתנות לבנים
אם מישהי באמת שוברת את הפטריארכיה עם מבט משתק זו מגי קול. מגי אוהבת גיבורי על ומצאה ששלט הפרסומת, הרומז שרק בנים ייהנו משעון מעורר של גיבורי על כמתנה, פוגעני מאוד. ענקית הקמעונאות "טסקו" נכנעה למבט המאיים של מגי הקטנה, והורידה את השלט מהמדפים.
My superhero loving 7yo daughter not impressed when she spotted this sign in @Tesco today @LetToysBeToys pic.twitter.com/8F3bsRv6PK
— A Christmas Karlou (@karlou) 22 בנובמבר 2014
לספר את הסיפור
“שמי הוא ריילנד מייקל וויטינגטון. אני ילד טרנסג'נדר. אני בן שש. אני ילד מגניב. ואני יותר שמח מאי פעם”, כך נפתח הנאום של וויטינגטון הצעיר בכנס של קרן הארווי מילק. מרגע שלמד לדבר, משפחת וויטינגטון שמעה ממייקל את אותו הדבר: “אני בן!”. בעצת חברים ורופאים, הוריו של מייקל איפשרו לו להתחיל את המעבר כבר בגיל 4. את החוויה שלהם בתור הורים לטרנסג'נדר הם חלקו ברשת ובסדרת הרצאות מרתקת שהטביעה חותם באנשים רבים.
אופנת ילדים סקסיסטית
דייזי אדמונדס עלתה על הדבר המקומם הבא: ברשת "טסקו" בקו אופנת הילדים, על חולצות הבנים כתוב "גיבור" או "הרפתקאות", בעוד שעל החולצות לבנות הופיעו ביטויים סתמיים כמו, “היי" או "יפה!”. “זה לא הוגן כי כולם חושבים שבנות רק צריכות להיות יפות ובנים צריכים להיות הרפתקנים”, זעמה דייזי בסרטון שצבר 62,000 צפיות ביוטיוב בלבד. “אני חושבת שזה לא נכון. למה בגדי בנים ובנות צריכים להיות מופרדים בכלל? אנחנו לא פחות טובים זה מזה".
רק לבנות
בעוד שסערו הרוחות בדיון סביב השירותים הממוגדרים בצפון קרוליינה, אמא אחת העלתה חששות לקחת את בנה הקוויר לחנות ההלבשה "ג'סטיס" הממותגת "רק לבנות". האם דאגה שלא ירשו לבנה להיכנס לתאי המדידה המיועדים לבנות, משום שאלו התאים היחידים בחנות, אך נדהמה לגלות שהצוות בחנות שמח לקבל אותם. "את המבט הקודר והאפלולי שבדרך כלל יש לבן שלי, החליפו אור וחיים בבגדים האלה. אי אפשר להכחיש שהוא השתנה, הוא נעשה ילד שמח יותר ומלא ביטחון עצמי כשלבש דברים יפים”.
דוברת הקהילה
לפני שנתיים, כשג'ז ג'נינגז הייתה בת 14 מגזין TIME דירג אותה כאחת מ-25 בני הנוער המשפיעים בעולם, לצד זוכת הנובל לשלום. היא התחילה כסנסציית יוטיוב, כשהתראיינה לתכנית של ברברה וולטרס על ילדים טרנסג'נדרים. מאז היא מככבת בתכנית ריאלטי משלה ונעשתה למפורסמת מבין הנוער הטרנסג'נדרי ודוברת חשובה לקהילה. צפו בסרטון הכובש שלה מגיל 7:
עושה היסטוריה
כבר בגיל 8 אוורי ג'קסון הצליחה לגייס לבדה מימון מלא לפתיחת בית טרנסג'נדרי בקנזס. לא פחות מ-70 אלף דולר נתרמו כדי להקים את הבית מול הכנסייה הבפטיסטית, הידועה לשמצה בשנאתה לגייז. לכבוד השנה החדשה, ג'קסון בת ה-9 עשתה היסטוריה עם תמונתה שמתנוססת על עמוד השער של גיליון ינואר 2017 של המגזין נשיונל ג'יאוגרפיק שעוסק בנושא "המהפכה המגדרית".
משנה את החוקים
כשווילה ניילור הגיעה לכיתה א', היא נדרשה להגיע ללימודים בתלבושת אחידה לבנים. משפחתה פתחה בקמפיין שנועד להגן על זכויותיה, הזכות לחיות במגדר איתו היא מזדהה. הקמפיין הצליח, וממשלת מלטה העבירה תקנה לפיה כל איש ואישה יוכלו להחליט בעצמם על המגדר בו הם רשומים ולנהל את חייהם/ן בהתאם לזאת. התקנה הוקדשה לווילה.
>> "כל הזמן חשבתי – אני לא אגמור אף פעם"