>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
לפני כחודש ביקשו ממני להפיץ בקרב נשים שנפתחה משרת מנכ"ל באיגי - ארגון הנוער הגאה. הפצתי בחדווה ואני יודעת על נשים נוספות שהפיצו. למעשה, מאז שאני פעילה בקהילת הלהט"ב (מדובר בתקופה של 13 שנה), הרגשתי שזו הפעם הראשונה שאכן נעשה מאמץ אמיתי ומעמיק לאיתור נשים המתאימות לתפקיד בשכר באחד מארגוני הקהילה.
התפיסה הרווחת עד לאותו הרגע הייתה שאין מספיק נשים מתאימות או שאין מספיק נשים שמעוניינות. אבל ברגע שהידיעה על המשרה הפנויה הגיעה לאזניים הנכונות, המאמץ הצליח ונשים מצוינות הגישו מועמדות. כל זה טוב ויפה אבל זה לא יהיה שווה הרבה במידה ולא תבחר אישה למנכ"ל את איגי. כעת יושבת ועדה ועוברת על קורות החיים, מזמנת מועמדים ומועמדות מתאימים לראיונות ובסוף התהליך יגיע רגע הבחירה וההכרזה על מנכ"ל חדש/ה.
"בינתיים לא הוכחנו עצמנו כמובילי שוויון"
כולנו, גברים ונשים, נוטים לבחון נשים בסטרנדרטים מחמירים בהרבה מבחינה מקצועית. קל לנו להעריך גברים מעבר ליכולת המקצועית שלהם ונשים מתחת לשלהן. גבר שמתנהג בצורה מסוימת עשוי להתפס כאסרטיבי, שיודע לנהל משא ומתן ובעל יכולות ניהול, בעוד שאישה בעלת דפוסי התנהגות דומים תתפס ככוחנית, סכסנית ובעלת תסביך שליטה.
העולם מלמד אותנו לעשות את זה בשלל דרכים שלא נכנס אליהן כרגע (אבל זו הזדמנות להמלצה חמה על לימודי מגדר לכל אחד ואחת). ברבים מהמקרים העדפת גברים אינה תהליך מודע אך התוצאה ברורה: אפליית נשים על רקע מגדרי. שרלוט וויטון, שהייתה ראש העיר אוטווה שבקנדה בשנות החמישים ונודעה כאישה פמיניסטית ושנונה במיוחד אמרה פעם: "כל מה שנשים עושות, הן צריכות לעשות כפליים טוב מגברים על מנת להחשב חצי מוצלחות מהם. למרבית המזל, זה לא קשה".
נשים סופר מקצועיות שיש להן הכשרה, כלים וניסיון מתאימים הגישו את מועמדותן לתפקיד מנכ"ל איגי. עכשיו כל שנותר הוא לבחור באחת מהן על מנת לנסות ולייצר מצב בו הארגון ממנף את תהליך השינוי שהחל וצועד בבטחה לעבר, נראות, ייצוג ושוויון מלא לנשים.
אישה בתפקיד מנכ"ל מהווה מודל מעצים כלפי נערות ונשים נוספות בארגון. תיקון האפלייה ששררה עד כה כנגד נשים בארגון הוא קריטי ולא ברמת עלה התאנה, אלא ברמה של שינוי חברתי. ההיגיון הבריא אומר שדווקא בקהילה שלנו שמבקשת שוויון יתקיים המושג "נאה דורש נאה מקיים". בינתיים לא הוכחנו את עצמינו כמובילי שוויון אלא כמשמרי הסטטוס קוו ובמובנים מסויימים ניתן לומר שאנחנו אפילו צעד אחד לאחור. הגיע הזמן שנתקדם וזו הזדמנות נפלאה.
הגיע הזמן לחגוג את פועלן של נשים. חג פועלות שמח.