בימים אלו, שאירועי הגאווה עדיין נמצאים בכותרות, מצאה לנכון גם קופת חולים כללית להתייחס לנושא ופרסמה באתר מאמר בנושא נטיה מינית וסקרנות ומשיכה כלפי בני אותו המין. למרות חשיבותו של המאמר, חיפשו עורכי האתר להעניק לו כותרת הומוריסטית, בתקווה למשוך כמה שיותר קוראים, ופרסמו את המאמר תחת הכותרת "הייתי עם גבר פעם אחת. אני הומו?" (כנראה מעין קריצה למדור המיתולוגי "על בנים ועל בנות").
מנהלי התוכן של הכללית המשיכו עם ההומור הלא מתחכם ובניוזלטר שנשלח ללקוחות הכללית, שם הופיע המאמר כאייטם ראשי, נוספה השורה: "כתבנו משהו שכדאי לך לקרוא, כדי שתראה שאין לך מה לדאוג". המילים "תראה שאין לך מה לדאוג" הכעיסה קוראים רבים, שמיהרו לשתף את הפרסום בפייסבוק תוך שהם קוראים לכללית לשנות את הנוסח המעליב.
בעמוד הפייסבוק של כללית מיהרו להגיב לתלונותיהם של הגולשים ולהסביר את הכותרת המביכה: "כמובן שכוונתנו הייתה להביע הזדהות עם מי שחשים בלבול, אי נוחות או פשוט תוהים על הנטייה המינית שלהם, ולהוביל אותם אל המדריך שנכתב בשיתוף פעולה עם מומחים על נושא זה בדיוק. המדריך מפרט שאכן אין מה לדאוג - לא אם אתה סטרייט, לא אם את לסבית, לא אם אתה הומו ולא אם אתם בי. כיום כבר מכירים בכך שיש שלל זהויות מיניות ואנחנו באתר כללית מבקשים לתת להן ייצוג וביטוי ולמסור מידע שיכול לעזור למי שנחשף לנושאים אלו ולתחושות אלו לראשונה, ולכל מי שמבקש לדעת עוד".
הכוונה טובה, הביצוע פחות
המאמר נפתח במילים: "הייתי עם גבר פעם אחת. אני הומו? יכולנו פשוט להגיד לך כן או לא - אבל איזה מזל שהמציאות כבר מזמן לא מתיישבת עם הגדרות של שחור ולבן, ולא אנחנו נקבע עם מי אתה רוצה לחלוק את החיים ואת המיטה. אז איך תדע? יש לנו כמה הסברים".
חשוב לציין כי המאמר עצמו, שנכתב עלם ייעוץ מקצועי של ד"ר שלומית שדמון סייג, מסביר לקוראים כי אין כל חשש בהתנסויות מיניות עם בני המין השני. המאמר אף מעניק מקום לביסקסואליות ומציין כי: "יכול להיות מצב שבו את או אתה נמשכים לשני המינים, בעוצמות שונות, כל אחד לפי מי שמושך אותו. גם ביסקסואליות היא נטייה מינית קיימת, והיום יותר ויותר אנשים מוכנים לדבר ולספר עליה".
לסיום מבהיר המאמר כי כל משיכה מינית היא מקובלת ולגיטימית: "ההרשאה החברתית ליחסים הומוסקסואליים ולניסיונות כאלה רבה היום משהייתה בעבר. העובדה שהעניין יכול להיתפס כלגיטימי, ולעיתים אף כאופנתי ומשוחרר, מאפשרת יותר את מימושו. ואם המשיכה קיימת בי - למה לא ללכת על זה? למה לא, באמת? המומחית אומרת שבמצבים של בדיקת הזהות המינית, כשאדם שחי חיים סטרייטים תוהה אם הוא הומו או לסבית או בי, ניתנת לא אחת המלצה בטיפול פשוט לנסות ולראות. ברגע האמת, היא מסבירה, תדעו אם זה אכן מתאים לכם, או לא".
עוד ב-mako גאווה: