מסעדה ביפו אוסרת על כניסתם של זוגות הומואים אליה בנימוק שעל פי הנהלים שלהם, המנוסחים על שלט הכניסה למקום, רק משפחות וזוגות (בעל ואשה, או חבר וחברה) יכולים להיכנס ולסעוד בה. זוגות הומואים שביקשו בשבועות האחרונים להיכנס למסעדה כדי לאכול או ניסו להזמין שולחן לשעות ערב באמצעות הטלפון קיבלו סירוב מוחלט.
"באתי ערב אחד עם החבר שלי לאכול במסעדה, אבל לא נתנו לנו להיכנס. אמרו לנו שבמסעדה הזו יש שלט בכניסה שרק זוגות ומשפחות רשאים להיכנס פנימה ולאכול. ניסיתי להתווכח, אבל זה ממש לא עזר. זה היה דו שיח של חרשים. הם אפילו לא ניסו להסביר למה זוגות של גברים לא יכולים לאכול במסעדה. לא נתנו שום נימוק", הסביר א', שניסה כמה פעמים להיכנס עם בן זוגו אבל נותר בחוץ.
לא מאמינים? ובכן, את בעלי המסעדה ה"משפחתית" הזו, ממש לא מעניין שבשנת 2016 לדחות אנשים על פי הנטיות המיניות או המגדריות שלהם זה לא פוליטיקלי קורקט וגם לא ממש חוקי. זוגות נוספים של הומואים ששמעו על ההנחיה במסעדה ולא האמינו למשמע אוזניהם, ניסו להיכנס פנימה ונדחו על ידי העובדים.
"הם פשוט התעקשו שאנחנו לא יכולים להיכנס פנימה. ניסינו להתווכח, הטונים היו גבוהים, כלום לא עזר, ובסוף נשארנו בחוץ", סיפר ר', "ברור שיש פה בעיה שמונעים בכוונה מזוגות הומואים להיכנס למסעדה, אחרת למה הוצאה הנחייה כזו שלדעתי היא לא חוקית בכלל. הם חיים בימי הביניים".
החלטנו לבדוק את העניין והתקשרנו בשבוע שעבר בשעה 18:15 למסעדה להזמין שולחן עבור זוג גברים שרוצים לאכול ארוחת בערב במסעדה.
כתב mako: "ערב טוב. אני רוצה להזמין שולחן לי ולבן הזוג שלי".
אחד העובדים עונה לשיחה, ומעביר אותה לטארק (אחד הבעלים).
טארק: "הלו. אהלן".
כתב: "שלום. אני רוצה להזמין שולחן לי ולבן זוגי".
טארק: "סליחה, חברים אנחנו לא מקבלים".
כתב: "למה לא? מה הבעיה?".
טארק: "סליחה. זה חוק של המקום".
כתב: "מה זה חוק של המקום?".
טארק: "זה כניסה רק למשפחות ולזוגות".
כתב: "אנחנו זוג, אנחנו משפחה".
טארק מתעקש: "חברים לא. זה החוק של המקום, אח שלי".
כתב: "יש לכם משהו נגד הומואים?".
טארק: "לא".
כתב: "אז למה אני לא יכול לבוא עם בן הזוג שלי?".
טארק: "יש שלט בדלת שזה רק למשפחות וזוגות".
כתב: "אנחנו ב-2016. לכל מקום בישראל אני נכנס עם חבר שלי. זה לא חוקי לא לתת לנו להיכנס".
טארק: "גברים לא מקבלים. אם אתה בא עם חברה, אימא, אישה, אין בעיה".
כתב: "תסביר לי למה אני לא יכול לבוא עם החבר שלי".
טארק טורק את הטלפון והשיחה הסתיימה.
לעומת זאת, כאשר ניסינו להזמין מקום לזוג נשים, נענינו בחיוב. כנראה שלבעלי המסעדה אין בעיה עם לסביות.
ממסעדת צ'ה צ'ה נמסר בתגובה: "בית קפה צ'ה צ'ה מאפשר לכל אדם החפץ בכך להיכנס בשעריו ללא הבדל גזע דת ומין. בתוך בית הקפה מוקצה אגף המיועד לנשים ומשפחות ובכניסה לאגף מוצב שלט המודיע על כך. במקרה האמור התעקשו שני גברים לשבת באגף האמור, למרות שהוצע להם מקום חלופי. לעניין טענתכם אודות 'חוקיות' הקצאת אגף והצבת שלט, מדוע למועדון המיועד לקהילה הלסבית לדוגמא מותר לאסור כליל על גברים כניסה למסיבותיו ואילו לבית קפה נאסר להקצות מרחב למשפחות?".