אחד מכל חמישה גברים בישראל חווה בחייו פגיעה מינית, כך על פי ההערכות, אבל למרות הנתון המטריד הזה, רבים מהנפגעים עדיין מתקשים לדבר על הנושא, מה שעשוי לעזור לתהליך ההחלמה. גם ישראל נחום (46) הסתיר במשך שנים רבות את המקרה הקשה שלו, עד שנחשף לסיפור מעורר ההשראה של ניצולת השואה המנוחה אווה מוזס, כך סיפר הבוקר (שני) באולפן "פאולה וליאון".
"התוקף שלי היה קרוב משפחה ופגע בי במשך שלוש שנים, מגיל 9 עד גיל 12", סיפר נחום, היום אב לבן ובת בני 10 ו-13, לליאור רוזנברג וריטה גולדשטיין. "זה היה בכל מיני מקומות. זה היה במחסן אצל ההורים שלי, זה היה בטנדר ברכב מאחורה, זה היה אצלו בבית. הוא השאיר לי כמה תמונות לחיים. יש רגעים שאני רואה את התמונות בראש וזה לא מרפה".
נחום המשיך ונזכר כי בהתחלה שיתף רק מספר מצומצם של בני משפחה במה שעבר עליו. "בגיל 16 זה סופר להורים שלי והם מאוד התקשו לקבל את זה", אמר. "הקושי המאוד גדול היה כי לתקופות הם היו בקשר עם התוקף, כי הוא קרוב משפחה. לימים, כשאני הייתי בן 22, הוא נעצר בעקבות אירוע אחר".
מה גרם לך בסופו של דבר לשתף?
"זה התחיל לפני שלוש שנים כשהגעתי לבשלות אישית. שמעתי בתוכנית רדיו את הסיפור של אווה מוזס, מתאומות מנגלה, שסיפרה שהיא החליטה לחמול על מנגלה והנאצים, כי ככה היא בעצם סולחת לעצמה ומוציאה את עצמה מהמקום של האשמה. בהתחלה זה מאוד הכעיס אותי, אבל אחרי שנה הייתה לי הארה ורק דרך הדבר הזה - לחמול על התוקף שלי - הצלחתי לשחרר אותו. אחרי שהסרתי ממנו את ההתנהגות שלו, בעצם יש אדם כמוני, באנו מאותו מקום, אנחנו שווים כבני אדם. פתאום הסתכלתי עליו בתור מישהו חסר ישע, מסכן, חלש, שבו כנראה גם פגעו. כשאני הגעתי למקום של חמלה דרך הסיפור של אווה מוזס, הבנתי שאם הוא נמצא במקום חלש כמו שאני רואה אותו, אז אני נמצא במקום שאוהבים אותי וזה העוצמות שלי".
אותה הבנה הובילה את נחום לחשוף ברבים את סיפור הפגיעה המינית שלו, מה שהוביל לתחילת תהליך ההחלמה. "הפוסט הראשון שכתבתי בפייסבוק היה בפסח האחרון ולקח לי שנתיים לכתוב אותו", הוא נזכר. "את הפוסט השני לקח לי יומיים. גיליתי שככל שאני משתף יותר, יש עוד חתיכה שיורדת ממני ואני מרגיש הרבה יותר שלם עם עצמי".
האם לגבר יותר קשה לחשוף פגיעות מיניות?
"אני חושב שכן, כי יש כאן את האגו הגברי והוא נפגע. יש המון שאלות שעולות ואתה לא יודע מי אתה. אתה שואל את עצמך אם זה אומר שאני הומו, או שאני דו? כשאתה עובר מעיסוק בתוקף לעיסוק אליך זה השלב של ההחלמה, כי הפוקוס הוא עליך. אתה חוזר לאותו ילד, מחבק אותו, אומר לו שאתה אוהב אותו, שהוא לא אשם".
מאז חשף את סיפורו, נחום מספר כי גברים רבים פונים אליו, מחזקים אותו ומשתפים אותו בתקיפות המיניות שהם בעצם חוו. "אנשים אומרים לי 'תקשיב ישראל, אין אדם עלי אדמות שיודע על הסיפור שלי וזה בעקבות הפוסט שלך'. נגמרה להם הקלה ענקית. לשיתוף יש עוצמות אדירות", סיכם נחום. "לפני שנתיים פנתה מישהו לאחותי וביקשה שאני אעזור לבן שלה, שעבר פגיעה מינית בישיבה והיה מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי. הוא נפגע כשהיה בן 14 ואני פגשתי אותו כשהיה בן 16, ומשיחה חד פעמית הפכתי לו את החיים".