היום, ה-31 במרץ, מצוין ברחבי העולם היום הבינלאומי לנראות טרנסג'נדרית, שמטרתו לחגוג את חייהם וקיומם של אנשים טרנסג'נדרים ולהעלות מודעות לחוויות החיים שלהם.
בישראל צוין היום החשוב באמצעות קמפיין הסברתי בפייסבוק, המיועד לציבור הרחב ולכלי התקשורת. הקמפיין נולד בעקבות מקרים רבים בהם עשתה התקשורת שימוש בתמונות אילוסטרציה של מלכות דראג בכתבות על אנשים טרנסג'נדרים. כדי להמחיש את ההבדל הציג הקמפיין תמונות של נשים טרנסג'נדריות ומולן תמונות של מלכות דראג, במטרה להסביר לציבור הרחב ולתקשורת שישנו הבדל בין החיים כאדם טרנסג'נדר לבין הופעה בידורית.
אך מתברר שחלק מחברי הקהילה הטרנסג'נדרית לא אהבו את ההפרדה, והקמפיין שנועד למטרה חיובית עורר סערה בקרב הקהילה הטרנסג'נדרית. אחת הפעילות בקהילה הטרנסג'נדרית והקווירית הביעה את ביקורתה על הקמפיין, כשאמרה כי לתחושתה הקמפיין מוחק את חווית החיים כמי שהיא גם טרנסג'נדרית מוחצנת וגם דראג, ודרשה לפרסם גם את תמונתה במחאה. לאחר שזו פורסמה דרשו נשים טרנסיות אחרות להסיר את תמונתה המוחצנת לדבריהן, ולהחרים את הקמפיין, כיוון ש"גבר בשמלה" אינו מייצג אותן, ושמדובר בקמפיין שלילי.
אלישע אלכסנדר, מארגון 'מעברים' שיזם את הקמפיין, הגיב למקרה ואמר: "מצער לגלות שגם אצלנו אין קבלה של האחר. למרות המחאות משני הצדדים פירסום התמונות המשיך ועורר עניין גם בתקשורת ובמדיה, שלחנו לכל כתב שיצר קשר מסמך ובו המלצות לסיקור הוגן של אנשים טרנסג'נדרים. אנחנו מקווים שזה יעזור ליצור שינוי וקבלה".
מגלגלים ומזדהים
ועוד לפני שנקבע יום הנראות הטרנסג'נדרית הבינלאומי, נחגג ביפן יום הטרנסג'נדר - חג יפני לאומי הנחגג בכל שנה ב-4.4, תאריך הנקבע בין פסטיבל הבובות לבנות (3.3) ליום הבנים (5.5).
יום הטרנסג'נדר היפני אומץ גם על ידי קהילת הטרנסג'נדרים בישראל שחיפשה יום חג משלה, כפי שמסביר אלכסנדר: "היות בזמנו טרם הומצא היום הבינלאומי לניראות טרנסית ולא היה אף יום טרנסי שמח, חיפשנו ומצאנו שטרנסים וטרנסיות ביפן חוגגים יום זה", הסביר אלכסנדר, "החלטנו לאמץ יום זה לאות סולידריות עם אחינו ואחיותינו ביפן - אך בעיקר כדי להזכיר לעצמנו שלהיות טרנסג'נדר זה משהו שאפשר להתגאות ולשמוח בו - וכך הומצא הטרנסושי".
הטרנסושי הראשון נחגג בישראל בשנת 2008 ובו למדו כ-50 איש איך לגלגל סושי, אכלו יותר מדי אורז דביק ושתו סאקה. חוץ מלאכול ולשתות, מטרת האירוע היתה ליצור גאווה טרנסית.
גם השנה ייערך הטרנסושי בדיוק ה-4 באפריל, (שישי) במרכז הגאה-גן מאיר, תל אביב. סדנאת הסושי תחל בשעה 11:00, והיא מיועדת לטרנסג'נדרימות, חברים, בני ובנות זוג, ומשפחה. הסדנא היא כרוכה באישור השתתפות בפייסבוק על מנת שהמארגנים יוכלו להערך מבחינת כמויות. המארגנים מבהירים כי אף אחד/ת לא נשאר בחוץ, אך מציינים כי ישמחו לתרומה של 20 ש"ח או כפי יכולת לכיסוי ההוצאות.
אם אתה עובר ניתוח לשינוי מין, אתה עף מהצבא
ברניז השיקה קמפיין בהשתתפות טרנסג'נדרים בלבד