משהו חדש קורה בגבעתיים. ותיקי העיר לא זוכרים נהירה כל כך גאה לעיר שלהם מאז... ובכן, מאז ומעולם, והמקומיים מתבדחים שמצעד הגאווה התל אביבי צריך לעשות סיבוב ולעבור ברחוב כצנלסון, שמאכלס היום יותר ויותר זוגות ויחידים להט"בים.
שירן ברי בחרה לעבור לגור על הגבול שבין גבעתיים ותל אביב. שירן כבר גרה באזור שנה וחצי עם בת-זוגה. "מה שקרץ לי היה הרצון לקצת שקט מההמולה של העיר, ומהמחירים המאוד יקרים בתוך העיר", סיפרה. על הפער בין תל אביב לגבעתיים אמרה: "אני מרגישה שקיים פער מסויים, והייתי רוצה שרוח הקהילה תורגש יותר גם בגבעתיים, אם כי אני מכירה להט"בים רבים שחיים באזור הזה גם".
גם אייל רווח בן ה-32 מספר סיפור דומה. רווח גר עם בן-זוגו בדירתם בגבעתיים כבר 9 שנים, וגם הוא מציין כי הבחירה שלהם לעבר לעיר השכנה נבעה, בין השאר, ממחירי הדיור הנמוכים יותר שמציעה גבעתיים - וכמובן מהשקט שיש ביכולתה להציע: "יש תחושה של התעוררות של צעירים שעברו לגבעתיים".
מחכים לרשויות נוספות
"גבעתיים היא עיר מתקדמת ופלורליסטית, שמאפשרת לכל אדם לבחור את צורת חייו, את המודל שלו או שלה לזוגיות ולמשפחה, ועדיין להשתייך לקהילה עירונית חמה ומכילה", אומר רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים בהקשר לתופעה. "תושבי גבעתיים הם בעלי גאוות ההשתייכות לעיר דווקא לאור זאת שהיא פתוחה לכולם ומכילה את השונה באופן המאפשר קיום חיי שגרה נעימים בקהילה מעורבת".
מתוך הרצון לקדם את הערכים הללו, בימים אלה מתקיים שבוע הנוער בעיר, וכחלק מהתפיסה החינוכית שמציגה העירייה, מובילה מחלקת הנוער והצעירים בעיר בשיתוף איגי - ארגון הנוער הגאה כנס אנשי חינוך ראשון מסוגו בנושא מגדר וזהות מינית בקרב ילדים ובני נוער. "מטרות הכנס הן למידה והיכרות עם היבטים רגשיים של הנושא, מתן כלים לסגל החינוכי באשר להתמודדות עם בני נוער להט"בים ויצירת שפה אחידה סביב מין, מגדר ומיניות בקרב אנשי ונשות חינוך בעיר גבעתיים" מסבירה ויוי וולפסון, יוזמת הכנס ומחזיקת תיק הנוער.
הנוער הגבעתיימי הסב לכולנו גאווה בשנה החולפת, כשתלמידות בית הספר קלעי הובילו את מחאת המכנסיים הקצרים, שקראה להשוות בין תקנות הלבוש של נערים ונערות בבתי ספר. "כחלק מהרצון שלנו להציף על סדר היום נושאים שמעסיקים את בני הנוער יום יום כמו שאלות בנוגע למגדר ולמיניות, אנחנו שמחים ומברכים על שיתוף הפעולה שנוצר עם מחלקת הצעירים בעיריית גבעתיים", אומרת מנדי מיכאלי, מנכ"לית שותפה באיגי. "אנשי החינוך שיגיעו לכנס ישמשו שגרירים לשיח בריא, טבעי ולא מושתק של חינוך מיני ומגדרי לכל בני ובנות הנוער, ובמיוחד לאלה שחשים בלבול בנוגע לזהות שלהם. הדרישה לכנס כזה מהעירייה מעודדת ומראה ניסיון להושיט יד למען אותם בני ובנות נוער שזקוקים למענה הזה יותר מכל נוער אחר. אני מזמינה רשויות נוספות להרים את הכפפה גם".
אוקיי, אבל מה יש לעשות בגבעתיים?