>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
ב-2 באוקטובר חל היום הבינלאומי למאבק באלימות, שנקבע על ידי האו"ם ביום הולדתו של מהטמה גנדי, שהטיף נגד אלימות והוביל את הודו לעצמאות.
לרגל כך, מפרסם "מרכז הדיווח על שם ניר כץ ז"ל למאבק באלימות ובלהט"בופוביה נתונים על אודות הפניות שקיבל במהלך חודשי הפעילות.
25% מהפניות מגיעות מטרנסג'נדרים
המרכז החל לפעול עם ציון 3 שנים לרצח בבר-נוער, במהלכו נרצחו ניר כץ וליז טרובישי במקום על ידי רעול פנים שפרץ למרתף הפעילות של הברנוער ברחוב נחמני בתל אביב, ירה לכל עבר, הרג שניים ופצע רבים אחרים.
תפקידו של מרכז הדיווח החדש הוא להתמודד עם התופעות הרווחות של אלימות, אפליה ופגיעות בקהילת הלהט"ב על רקע של שנאה ובורות, בין אם כלפי הקהילה ובין אם בתוך הקהילה עצמה.
המרכז פועל כשירות ארצי לכל קהילת הלהט"ב על שלל גווניה פועל בחסות האגודה למען הלהט"ב בישראל, ובשיתוף עם ארגוני הקהילה השונים על מנת לקדם תכניות למניעת אלימות בחברה הישראלית.
למרכז הדיווח שתי מטרות מרכזיות: 1. לאסוף מידע ודיווחים על אירועים להט"בפובים המתרחשים במדינה, לעבד את הנתונים ולהציג בכל שנה דו"ח מרכז ומסכם של כל אירועי הלהט"בופוביה של אותה השנה. 2. להיות מרכז סיוע לקהילה באמצעות צוות של עורכי דין, עו"סים, פסיכולוגים ומתנדבים אשר ילוו את המותקפים והמותקפות.
במרכז מדווחים, כי מאז פתיחתו התקבלו פניות רבות ודיווחים על אירועים אשר בהם הופנתה אלימות - פיזית או מילולית, כלפי חברים מקהילת הלהט"ב.
אופי הפניות שהתקבלו במרכז הוא מגוון ביותר – פניות הנוגעות לאלימות בתוך המשפחה, אלימות במרחב הציבורי (תקיפות בחוף הים, ברחובות, ועוד), אלימות במרחב הווירטואלי והתקשורתי, ואף אלימות מצד גורמים ממסדיים כגון מרפאות וגורמי אכיפת חוק. ניתן לציין שכ-25% מכלל הפניות אשר הגיעו למרכז הגיעו מחברים בקהילת הטרנסג'נדרים – קהילה אשר גם כך סובלת מאפליה יום-יומית במגוון תחומי החיים.
מטעם המרכז סירבו להתייחס לדיווחים עצמם. זאת משום שהפניות הנן חסויות ואנונימיות.
כיום עובד מרכז הדיווח מול הפרויקט הלאומי של עיריית תל אביב "עיר ללא אלימות" על מנת לקבל תקצוב לפעילות המרכז לשנת 2013.
"פעילות מרכז הדיווח תאפשר ליצור מפה של מרכזי האלימות השונים נגד קהילת הלהט"ב ברחבי הארץ", נמסר מטעם המרכז. "השאיפה היא שהעברת המידע לגורמים השונים – גורמים משפטיים, גורמי חוק, וגורמי חינוך, תאפשר לנו להמשיך ולהתקדם על מנת להוקיע ולמגר את מעשי האלימות בחברה הישראלית ככלל, ונגד קהילת הלהט"ב בפרט".
במרכז מעודדים כל אדם אשר חווה אלימות על רקע להט"בופובי בעצמו, או אשר היה עד למקרה שכזה, לדווח למרכז. "ככל שירבו הדיווחים כך יהיה ניתן לטפל בנגע האלימות באפקטיביות רבה יותר".
עופר דנציגר, דובר האגודה, מסר: "מצד אחד חבל שמרכז הדיווח על אלימות נגד קהילת הלהט"ב צריך להיות קיים בכלל - הלוואי שאלימות כלפי הקהילה לא הייתה קיימת. מצד שני, אני שמח על כך שתוך חודשיים מאז תחילת פעילות המרכז, ללא יחסי ציבור וללא פרסום, אנשים כבר מוצאים את דרכם אל מרכז הדיווח. אני בטוח שהמרכז יהפוך לכלי מרכזי במאבק למיגור מקרי האלימות נגד חברי הקהילה".
את טופס הדיווח ניתן למצוא כאן
>> שלוש שנים לרצח בברנוער: אמו של ניר כץ בטור אישי ומרגש