>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
במכתב פתוח לקהילה ציינה סידי כי גם ישיבת המועצה הזאת לא חפה מגילויי הומופוביה בקרב חלק מנבחרי הציבור בבירה.
הדרך לניצחון: דברי הסתה והומופוביה
"ישיבת המועצה היתה ישיבה קשה וכואבת", כתבה סידי. "היא לא עברה על מי מנוחות, ועל אף הסוף השמח שלה, עדיין, כאב והשפלה היו מנת חלקנו. שוב נעשה שימוש ציני בדבר תורה וביהדות על מנת לתרץ הומופוביה ולקרוא לפגיעה פיזית בחברי וחברות קהילת הלהט"ב, ושוב נשמעו דברי הסתה בכיכר ספרא".
"אני מברכת על ההחלטה הזאת ושמחה כי לא נגרם ביזוי בית המשפט העליון השנה. אני שמחה על כך שעיריית ירושלים הקצתה סכום משמעותי בתקציבה עבור הקהילה הגאה המתגוררת בעיר, ואני בעיקר שמחה על לקיחת האחריות של העירייה על צרכיהם של תושביה חברי קהילת הלהט"ב".
"מאבקנו הוא חלק מרצף של מאבקים על אופיה של המדינה"
סידי הזכירה כי מאז העתירה הראשונה שהגיש עו"ד גלעד ברנע בשם הבית הפתוח, בשנת 2002, הצליח הבית הפתוח לשנות את כללי המשחק בכל נושא חלוקת העוגה התקציבית.
"חוזר מנכ"ל משרד הפנים שיצא בשנת 2005, אשר קבע סטנדרט אחיד ושקוף לחלוקת כספי ציבור, מדגיש את ההישג העצום של הבית הפתוח", אומרת סידי. "המאבק שלנו אינו רק מאבקה של הקהילה הגאה הירושלמית, אלא הנו חלק בלתי נפרד מרצף שלם של מאבקים של החברה האזרחית בארץ על אופיה של המדינה.
"הבית הפתוח, במאבקו לקבל מימון מעיריית ירושלים, יצר נוהל שוויוני שמבטיח שקיפות מירבית בכלל הרשויות המוניציפליות בישראל ולכלל העמותות והתאגידים המבקשים תמיכה מוניציפלית".
לסיום, מבקשת סידי להודות לאנשים שהובילו את המאבק לאורך השנים, ובזכותם הגיע הבית הפתוח לרגע ההיסטורי: חגי אלעד, ג'רי לוינסון, נועה סתת, איילת שנור, יעקב שמש, אלנה קנטי, דני סאביץ', יונתן גר, מייקי גולדשטיין, נעם גל, גלעד ברנע, סער נתנאל, עינת הורוביץ, אורלי ארז לחובסקי, לורן פוריס וענת הופמן.
סידי הודתה גם לסגן ראש העירייה מסיעת מרצ, פפה אללו ולחבר סיעתו מאיר מרגלית, על עמידתם לצד הקהילה.
>> אני אוהב את הבן ההומו שלכם. למה אתם לא?