אריאל ויותם (השמות המלאים שמורים במערכת) עברו מצפון הארץ לשכונת נחלאות שבירושלים לפני יותר משמונה חודשים. הם תלו דגל גאווה שקיבלו מהבית הפתוח במרפסת בדירתם ועד לאחרונה, החיים שלהם כזוג הומואים בבירה התנהלו כסדרם. לפני שלושה שבועות, שכן דתי שגר בסמוך אליהם ושהחצר שלו משקיפה על מרפסת ביתם, צעק לעברם "אתם רציניים עם הדגל שתלוי לכם במרפסת?". הם ענו באדישות ש'כן' והוא בתגובה קילל אותם וקרא להם "אתם הומואים מגעילים, מלאי תולעים ואשמים בכל המחלות". השניים שבו הביתה וחשבו שבזה זה יסתיים.
כמה ימים לאחר מכן, אריאל ויותם גילו שלא זורמים להם מים בברז. כשירדו לבדוק את הברז הראשי ברחוב, הם גילו שכל הצינורות נחתכו. הם הניחו שמדובר באותו שכן, ואחרי ששוחחו עם המשפחה שגרה בדירה הסמוכה, שגם נותרה ללא מים, הבינו שצדקו.
"רק הוא יכול לעשות דבר כזה", השכנים הודו. אריאל ויותם הזמינו אינסטלטור והיו תקועים במשך שעות בלי מים. בינתיים, הם התקשרו לבעל הדירה שגם אישר שזה השכן הבעייתי.
"בעל הבית סיפר לנו שכבר לפני חודש, השכן התקשר אליו והאשים אותו שבגללו גרים הומואים בבניין. הוא דרש ממנו להורות לנו להוריד את הדגל והוא ענה לו שזו זכותנו לחיות איך שאנחנו בוחרים ושזה לא עניינו", הם מספרים.
"אנחנו כבר לא יכולים לשבת במרפסת, שנמצאת ממש מול החצר שלו, בלי להרגיש אי נוחות וחשש מעימות נוסף", השניים מוסיפים, "אפילו קנינו אספקה של מים כדי להיות מוכנים לכל מקרה. אנחנו מפחדים שהוא יעשה משהו חמור יותר כמו לפגוע בחתול שלנו, לשרוף את הדירה שלנו או לתקוף אותנו פיזית. הוא בלתי צפוי".
אריאל ויותם פנו לאגודה למען הלהט"ב, שהחליטו יחד לפעול להגשת תלונה במשטרה ולמיצוי הדין המלא עם הפושע. "בעל הדירה ביקש שלא נערב את המשטרה ולא הסכים לגלות את השם של השכן. ניסינו להגיש תלונה במשטרה, אבל לא קיבלו אותנו בגלל הקורונה. ניסינו להגיש באתר תלונה מקוונת, אבל חסרים לנו פרטים כמו שם של השכן. אבל כל מי שדיברנו איתו חושב שהמשטרה לא תעשה שום דבר עם תלונה כזה".
"בינתיים לא הורדנו את הדגל ולא היו עוד תקריות. אולי בעל הדירה דיבר איתו והרגיע אותו כדי שלא נגיש תלונה. חשוב לנו להדגיש שאנחנו לא שונאים דתיים, אבל הקללות שלו מזכירות את דברי הרבנים שהאשימו את ההומואים בקורונה. אז זה הוכיח לנו שיש מחיר להסתה - ואת המחיר אנחנו משלמים - ואולי נחזור לצפון עד תחילת שנת הלימודים הבאה באוניברסיטה".
מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, מסר בתגובה לידיעה: "המציאות שבה אדם סופג איומים על חייו רק בגלל נטייתו המינית אינה נתפסת. בזמן שהלהט"בופוביה והשנאה ממשיכות להתקיים, חובתנו להמשיך במאבק ולדרוש את הזכויות הבסיסיות שמגיעות לכולנו, בראשן הזכות לחיים בביטחון. יחד עם הבית הפתוח בירושלים, נמשיך ללוות את הפונה ולשמור על שלומו, תוך דאגה שאירועים מזעזעים אלו לא יעברו לסדר היום ויטופלו בחומרה על ידי כל הגורמים הרלוונטיים. אנחנו מבקשים מכל מי שחווה להט"בופוביה לפנות למרכז הדיווח של האגודה. דיווח יכול להציל חיים".
אלון שחר, מנכ"ל הבית הפתוח ירושלים: "אי אפשר לעבור לסדר היום ולשתוק לנוכח אלימות, ודאי שלא לנוכח אלימות שמופנה כלפי אנשים להט"בים על רקע הזהות המגדרית או הנטייה המינית שלנו. ירושלים ראויה להיות עיר של סובלנות, פתיחות והכלה של מגוון אמונות ואורחות חיים, והבית הפתוח ימשיך בפעילותו ליצירת חברה שוויונית שבה אין מקום לאלימות וחוסר קבלה. אנחנו כאן כדי להישאר וכדי לחיות את החיים שלנו לצד כל תושבי ירושלים".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "על הנפגע לפנות למשטרה".
לפניות למרכז הדיווח של האגודה למען הלהט"ב לחצו כאן
קו הקשב של האגודה ״יש עם מי לדבר״ פועל בימים א'-ה' בשעות 19:30-22:30, בטלפון: 03-6205591 ו-24/7 באפליקציית וואטסאפ במספר: 058-6205591