>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
חלקם נולדו וגדלו בירושלים, חלקם הגיעו אליה בעקבות הלימודים, התאהבו בה ולא מוכנים לעזוב את השילוב המסעיר של "קוסמת ומפחידה" לטובת שום עיר אחרת. רגע לפני מצעד הגאווה והסובלנות, אנו מבקשים להציג בפניכם כמה מן הירושלמים הלוהטים – רשימה חלקית בהחלט. וכפי שתראו להלן, בירושלים, שבה איכות היא לא מילה גסה, להיות לוהט בהכרח אומר להיות ערכי ואיכותי.
ירון גל
בן 29, מהבעלים של המקווה, הדאנס-בר הירושלמי הגאה. כותב בימים אלה את התזה לתואר השני בעבודה סוציאלית, בנושא: גורמים מקדמים תחושת הצלחה בסיפורי חיים של טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות. את התזה הוא כותב בשיתוף עם הקהילה הטרנסג'נדרית.
גל פעיל בקהילה מאז שהיה בן 18, כשעשה שנת שירות בב.ל.ה דואגת, הזרוע הלהט"בית של הוועד למלחמה באיידס. היה פעיל באיגי במשך שנים, עוד מאז הייתה חלק מהאגודה. אחרי שסיים תואר ראשון החל להדריך בבנ"ץ (בני נוער וצעירים – הגרסה הירושלמית לאיגי), ובהמשך שימש רכז קהילה, נוער וצעירים.
לפני כשנה חבר לבעלים הסטרייטים של "הקצה", ופתח יחד איתם את "המקווה", והחזיר עטרה ליושנה – מאז נובמבר האחרון שוב יש לקהילה בר משלה ברחוב שושן.
מאיה גוטמן
בת 30, מוסיקאית ויוצרת, ידועה בכינויה "די.ג'יי אלם קרב", מתקלטת בסצנה הקווירית בירושלים ובתל אביב. היא חברה להקת פאנק שנקראת מרמרה סטרייסנד (על כל האסוסיאציות: מרמורים, משט, ברברה). הייתה בין המקימים של ליין המסיבות הקווירי Jerusalem Is Burning.
גוטמן נמנית על חבורת המתופפים של "היסמבה הירושלמית" – שמגיעים להפגנות שונות בעיר, ובמקום להוציא את הגרון, משמיעים את קולם באמצעות התוף. בין השאר תוכלו למצוא אותו בהפגנות נגד הכיבוש וייהוד מזרח ירושלים, פעילות בקהילה הלהטבא"קית ועוד הרבה, כאשר הכל נעשה, לדבריה, מתוך חיבור רגשי ואינטואיטיבי בין הדיכוי של הקהילה לבין הדיכוי של אוכלוסיות אחרות.
שרה וייל
בת 28, שעד לפני שבע שנים גרה במרכז קליפורניה. כמעט מהרגע שבו הגיעה לירושלים מצאה עצמה פעילה בבת קול, ארגון הלסביות הדתיות.
לפני כשמונה חודשים יזמה עם פרויקט שהלך וצבר פופולריות גדולה, ה-Women's Gathering: מפגש שבו יכולות נשות ירושלים להיפגש ולדבר, אך לא במסגרת של מסיבה. הזדמנות להכיר אחד את השני במפגש חברתי של מינגלינג, בלי מוסיקה חזקה ובלי אור נמוך. לא לנשים בלבד.
אופיר מרגלית
בן 27, נולד וגדל בירושלים, סטודנט לתקשורת חזותית בבצלאל. מרגלית יצא מהארון לפני שנתיים בלבד, אך חודשיים לאחר שיצא, כבר לקח חלק בארגון מצעד הגאווה והסובלנות. הוא משמש רכז תרבות ומעורבות חברתית של איגוד הסטודנטים בבצלאל, ובמסגרת תפקידו הוא מארגן מסיבות, הופעות וגם את פעילויות המחאה החברתית בירושלים.
נועה מחרבקס
בת 32, פעילה כבר 12 שנים בקהילת הלהט"ב הירושלמית. לאחרונה סיימה מרחבקס את לימודיה בבית הספר לצילום במוסררה. יחד עם אופיר מרגלית היא יזמה את ליין המסיבות "יוניברה", שנולד עוד בימי "הקצה", כאשר הערב הגאה היחיד בעיר היה ערב הדראג של הגעוואלד (כור מחצבתן של פאות קדושות, אגב). ל"יוניברה" יש חלק לא מבוטל בהקמה מחדש של דאנס-בר לגייז בירושלים.
אלינור סידי
בת 31, מנכ"לית הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, פעילה פמיניסטית ותיקה ובעלת תואר שני בתכנית "מגדר בשטח" באוניברסיטת בר אילן. החלה את דרכה בעשירון האחר, תא הסטודנטים הגאה של האוניברסיטה העברית (והארגון הלהט"בי הוותיק ביותר בירושלים). התנדבה במשך שנים בבית הפתוח, ובהמשך גם עבדה בו כרכזת אדמיניסטרציה ואיישה גם תפקידים כמו מנהלת המצעד ואחראית המרכז הקהילתי.
נועה סתת
בת 35, מנכ"לית המרכז לפלורליזם יהודי – הזרוע הציבורית והמשפטית של התנועה הרפורמית בישראל. שימשה יו"ר הבית הפתוח ומאוחר יותר מנכ"לית הארגון, נחשבת לרוח החיה שמאחורי מצעד הגאווה והסובלנות ומי שעמדה בחזית המאבק על קיומו. סתת, שהגיעה ממשפחה חילונית, עוברת בימים אלה הסמכה לרבנות.
חן עוזרי
בן 25, מסיים בימים אלה תואר ראשון באנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. פעיל בקהילה מאז שהיה בתיכון, ומקפיד שלא לפספס אף מצעד מאז שנת 2004.
עוזרי הוא חבר בפורום גאוּת של מרצ, והוא משמש כיום יו"ר תא הסטודנטים של מרצ באוניברסיטה העברית. בבית הפתוח הוא התנדב במספר תפקידים, בהם גיוס תרומות וקבוצת מקבלי הפנים. עד לאחרונה הוא שימש מדריך בהוסטל לאוטיסטים בירושלים.
אמילי רודיאנו
בת 26, טכנאית מחשבים, שסיימה זה עתה תואר ראשון בקרמיקה וזכוכית, ויצירותיה עדיין מוצגות בימים אלה בתערוכת הבוגרים של בצלאל.
רודיאנו, במקור מנהריה, הגיעה לפני חמש שנים לירושלים, ומאז היא מבקשת לדבר על נושאי מגדר וגבולות מגדריים באמצעות האמנות. מצד שני, היא מנסה להכניס תכנים יותר קוויריים לאמנות. הייתה בין המקימים של ליין המסיבות הקווירי Jerusalem Is Burning, ויחד עם לירן פישר ייסדה את המגזין "אף".
איתן שכטמן
בן 30, יו"ר הבית הפתוח, סטודנט לדוקטורט במדעי המוח באוניברסיטה העברית. שכטמן, יליד רחובות, נשוי לניר דריימן ופעיל בבית הפתוח מאז 2007. אל הארגון הירושלמי הוא נמשך עוד לפני הלימודים בבירה, והתנדב בין השאר בשירות ההרצאות (הגרסה הירושלמית לחוש"ן, שאחרי שנים סופסוף משתפים פעולה) וארגן כמה ממצעדי הגאווה.
אלון שחר
בן 27, סטודנט לפסיכולוגיה ומינהל עסקים באוניברסיטה העברית. שחר, במקור מגבעת אלה שבעמק יזרעאל, משמש רכז קהילה בבית הפתוח. הוא פועל כבר במשך שנתיים בקהילה בירושלים. בעבר התנדב בלשכתה של ח"כ זהבה גלאון, והקים יחד עם דור כהן את אתר הווידוי, שבו עברייני מין מתוודים על מעשיהם במטרה להתעמת ולהפנים את שעשו.
ליאב שניידר
בן 26, פועל כבר כמה שנים טובות בתחום חיי הלילה של ירושלים ומנהל עד היום בית קפה במבשרת ציון. לפני כשנתיים החל להדריך בשבנ"ץ (הגרסה הירושלמית לברנוער), ומשם המשיך להדריך בבנ"ץ עצמו. לאחרונה נכנס שותף לדאנס-בר הירושלמי הגאה "המקווה".