מספר זוגות גאים שביקשו להזמין חדר במספר מלונות בשארם א-שייח' או בדהב נתקלו בסירוב מוחלט מצד אנשי המלון לקבל אותם, והם מצאו את עצמם מדלגים ממקום למקום בניסיון למצוא מקום לינה במהלך החופשה, שהפכה מעיקה ומסורבלת.
אחד הזוגות, זוג הומואים מישראל שביקרו בשארם א-שייח', סיפר בשיחה עם mako שמנהל המלון טען בפניהם שהם לא מקבלים זוגות גברים או נשים ללון באותו החדר. "אצלנו נכנסים למלון רק גבר ואישה נשואים או חברים, אבל אין דבר כזה שני גברים - לא אצלנו" אמר להם מנהל המלון. "אלו הן ההנחיות שלנו ואין מה לעשות עם זה".
בחלק מהמקרים מדובר במלונות מאוד יוקרתיים, שמקפידים כי רק בני זוג גבר ואישה יוכלו לשהות במלון. לעיתים, הם אף ידרשו הצגת מסמכים המאשרים שהם אכן נשואים. ר' ובן זוגו, בשנות העשרים לחייהם, הגיעו למספר מלונות בשארם א-שייח' וזכו לתשובה דומה. "אחרי שאמרנו להם שאנחנו בני זוג הם ענו שאין להם חדרים ושיש איסור כניסה של שני גברים למלון, אלא רק לזוגות של גברים ונשים", מספר ר'. "המנהל הגיע לקבלה, ניסינו לדבר איתו אבל זה לא עזר. הוא אפילו אמר שמבחינתו נביא נשים וניכנס איתן לחדר כזוג, אבל ששני גברים לא יכולים לישון בחדר אחד במלון".
לאחר הסירוב, ניסו ר' ובן זוגו את מזלם בעוד מספר מלונות, אבל קיבלו תשובות דומות, כמו גם מספר זוגות חד מיניים נוספים שביקשו לשכור חדר במלונות בדהב. זוגות רבים איתם דיברנו סיפרו כי בסופו של דבר נאלצו לשכור חושות וחדרים בקמפים בנואיבה וראס א-שטן. "היינו בהלם שסירבו להכניס אותו למלון רק בגלל שאנחנו הומואים", ציין ר'. "הם נמצאים חמישים שנה אחורה. אנחנו מבינים שזה רגיש, אבל לא עשינו שום דבר שיפריע או יפגע ברגשות, פשוט רצינו לבלות במלון כמו כל האורחים".
לזוגות אחרים היה קצת יותר מזל, אם כי הוא לווה בלא מעט חוסר נעימות. י' ובן זוגו הגיעו לבית מלון בשארם א-שייח', שם הסכים מנהל המלון לקבל אותם בתנאי אחד - לא לגעת אחד בשני במהלך כל השהות שלהם במלון. "אנשים פה רגישים מאוד לדברים כאלה ואני לא רוצה בעיות, אם זה מקובל עליכם בבקשה", הסביר להם מנהל המלון בנימוס, והם הסכימו בלית ברירה.
במקרה אחר, זוג לסביות ממרכז הארץ שהגיעו למלון בסיני, גילו כי קיבלו חדר עם מיטות נפרדות ולא מיטה זוגית אחת. "הסברנו לפקיד הקבלה שאנחנו זוג ורוצות מיטה זוגית", מספרת ל'. "הוא אמר שאין דבר כזה ואם זה לא מתאים לנו אנחנו יכולות לעזוב. היינו בהלם, אז עזבנו את המקום ולקחנו קמפ בנואיבה. המנהלים שם מודעים ונחמדים יותר להומואים ולסביות ולא עושים שום בעיות. כיבדו אותנו בצורה יפה מאוד".
מדריך טיולים ותיק לסיני הדגיש בשיחה עם mako על עוגמת הנפש שעלולה לחכות לזוגות להט"ב במצרים. "בקהיר אין מצב שזוגות להט"ב ייכנסו וגם אם כן זה יהיה תחת תנאים נוקשים", אמר. "לפעמים בודקים שם תעודות נישואין או דרכונים כדי לאמת שמדובר בבני זוג. בסיני יש פחות הקפדה, אבל זה עדיין מקום עם חוקים פרימיטיביים, מדינה איסלאמית דתית, לעיתים קיצונית, ושני גברים או נשים ביחד זה מבחינתם אסור על פי ההלכה. בסיני פחות מקפידים, אבל במלונות זה עולם אחר לגמרי ושם מאוד מקפידים על ההנחיות. מעבר לזה, אם יראו שני הומואים או לסביות מתנשקים זה עלול להוביל למעצרים".